Zavrieť

Porady

PRAKTICKÉ RADY do kuchyne



1. rada
Aby brambory neklíčily, je potřeba vložit do pytle s bramborami jablko.
Ne, správně je: Kupte očištěné brambory nebo hranolky, dejte je do mrazničky a mějte je tam i celý rok.

2. rada
Než vlijete těsto do formy, vymažte ji tukem a vysypte moukou nebo strouhankou.
Ne, správně je: V obchodě za rohem prodávají hotové zákusky. Není to daleko a je to bez práce.

3. rada
Když se vám podaří přesolit polévku, hoďte do ní, ještě během vaření kousek brambory.
Ne, správně je: Vaše rodina má být ráda, že jste vůbec něco uvařila a je jedno, jestli je to k jídlu.

4. rada
Bolí vás hlava? Vezměte citron, rozkrojte jej na polovinu a potřete si jim čelo. Bolest ustoupí.
Ne, správně je: Vezměte citron, rozkrojte jej na polovinu, hoďte jej do sklenice s tequilou a vypijte. Hlava vás bude bolet dál, ale budete příliš opilá na to, aby vám to vadilo.

5. rada
Aby vám láhev vína při otevírání neklouzala, zabalte ji do utěrky.
Ne, správně je: Oblečte si něco sexy a zaklepejte na dveře souseda.

6. rada
Zůstalo vám víno? Zmrazte jej do kostek ledu a použijte na ochucení masa a omáček.
Ne, správně je: Cože, zbytky vína? Něco takového neznám!
Usporiadat
Fragaria Fragaria

Fragaria je offline (nepripojený) Fragaria

Recept na koláč alebo srnčí chrbát.

Potrebujeme:

6 vajec , 22dkg hladkej múky, 22 dkg práškového cukru, 18 dkg hery
1 prášok do pečiva, 10 dkg hrozienok, 5 dkg pomarančovej kôry, 5 dkg višní, 5 dkg mandlí , 5 dkg sušených sliviek, citrónovú kôru podľa chuti.

Žľtky,tuk a cukor vymiešame do peny ,pridáme múku, a všetky ovocné prísady a nakoniec sneh zo 6 bielkov. Všetko dáme do vymastenej formy na srnčí chrbát.Ja to dávam do dvoch tak si to rozdelím na polovicu. Môžeš pridať aj sušený ananás je to na tebe
čo si tam ešte prilepšíš. Pečiem to na 170 C asi tak 40 min.
0 0
Fragaria Fragaria

Fragaria je offline (nepripojený) Fragaria

Žemlovka:
10rožkov, 4 dcl mlieka, polku masla alebo iného tuku na pečenie, 20 dkg cukru, 4 vajcia, pol kila tvarohu, slivkový alebo broskyňový kompót, vanilkový cukor 4 vrecúška,
Rožky pokrájame na koliečka, zalejeme ,mliekom a zatiaľ si vymiešame žľtka s 10 dkg cukru a maslom, pridáme k rožkom a pridáme sneh z bielkov.Všetko premiešať a rozdeliť na polovicu. Polovicu tejto zmesi rozotrieme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča. Na to natrieme tvaroh, ktorý sme zmiešali s cukrom a 2 vanilkovými cukrami na to poukladáme rozpolené slivky
alebo broskyne a zatrieme to druhou polovicou zmesi. Treba to piecť 30-35 min. 170 C .

PS.Ak upečieš tak pofoť a pošli na poradu.
0 0
Ala08 Ala08

Ala08 je offline (nepripojený) Ala08

Ja robím žemlovku tak isto len bielky nedávam do zmesi ale keď je žemlovka takmer upečená vyšľahám bielky s cukrom a dám ich na žemlovku a zapiecť do ružova.
0 0
Fabiana Fabiana

Fabiana je offline (nepripojený) Fabiana

Fragaria Pozri príspevok
AhojFabiana.
PošlemTi recept na dobrú tvarohovú žemľovku so slivkovým kompotom. Aké pečivo majú vGB?
Tu by si si toho pečiva až tak moc ako u nás nevybrala. Väčšinou predávajú francúzske koláčíky z lístkového cesta, alebo tie ich "blatiaky". A tvaroh tu tiež nemajú. (Jedine v Lidli tvarohová štrúdľa).
0 0
arizona arizona

arizona je offline (nepripojený) arizona

kukurička Pozri príspevok
Ak idete na dlhšiu cestu a potrebujete zobrať so sebou niečo mrazené /nanuky asi nie, to nemám vyskúšané/, napr.mäso, tak to zabalte do novinového papiera a zaručene to vydrží aj 3 hodiny a neroztopí sa to.
Ja do novinového papiera(viac vrstiev) balím mäso a iné, keď rozmrazujem chladničku. Vydrží pomerne dlho.
0 0
arizona arizona

arizona je offline (nepripojený) arizona

V tomto období, keď je ešte kôpor pekne čerstvý a zelený , natrhám, umyjem a najemno nasekám. Potom ho dám do téglikov od masla a odložím do mrazničky.Do ďaľšej sezóny mám "po ruke" čerstvý kôpor nielen do omáčok, ale aj na slaný koláč
Ľahko sa odoberie lyžičkou potrebné množstvo.
Naposledy upravil arizona : 18.06.08 at 20:50 Dôvod: doplnenie
0 0
Fragaria Fragaria

Fragaria je offline (nepripojený) Fragaria

Ja keď rozmrazujem mrazničku tak si preložím mrazeniny do cestovnej chladničky. A v chladničke používam dózičky - na salamu,syr, a ine na každé zvlášť. Takto potraviny nenapáchnu jedna od druhej a viac sa mi tak zmestí ,lebo
dózy poukladám jednu na druhú a mám prehľad čo v ktorej je . Používam ich aj na navarené jedlo. Niekedy v nich aj zamrazujem koláče. A taktiež zamrazujem rôzme bylinky aj vňaťku z petržlenu a zeleru a cibuľky to všetko skrútim do klbôčka a napchám do zelenej papriky, a dám zamraziť. Potom to už používam v zime do polievky -zeleninovej, hovädzej, kuracej.
1 0
Fabiana Fabiana

Fabiana je offline (nepripojený) Fabiana

Fragaria Pozri príspevok
A taktiež zamrazujem rôzme bylinky aj vňaťku z petržlenu a zeleru a cibuľky to všetko skrútim do klbôčka a napchám do zelenej papriky, a dám zamraziť. Potom to už používam v zime do polievky -zeleninovej, hovädzej, kuracej.
Súhlasím, keď doma varíme polievku a dáme tam tú papriku (jaderník vyberieme pred zmrazením) tak z nej vylezie petržlenová a cibuľková vňať. Niekedy sme dávali aj list ligurčeku. V zime táto kombinácia perfektne osvieži a prevonia polievočku. Mňam
0 0
betyna8 betyna8

betyna8 je offline (nepripojený) betyna8

Hadam sa niekomu zidu...
0 0
Fabiana Fabiana

Fabiana je offline (nepripojený) Fabiana

Tip na grilovanie:
Ak uhlie počas grilovania zhasína, treba ho posypať hŕstkou soli. A ak sa pri grilovačke popálite, aby sa vám nevytvoril pľuzgier potrite si popálené miesto horčicou alebo medom.
0 0
janka.sestra janka.sestra

janka.sestra je offline (nepripojený) janka.sestra

Obaľ v ovocie v múke.
0 0
Fabiana Fabiana

Fabiana je offline (nepripojený) Fabiana

janka.sestra Pozri príspevok
Obaľ v ovocie v múke.
Aj moja sestra je Janka
0 0
wegamizi wegamizi

wegamizi je offline (nepripojený) wegamizi

http://b-3.sk/recepty/prakticke-rady/

Ked pomoze, tak fajn.
1 0
srska srska

srska je offline (nepripojený) srska

ja som lepší :-))
0 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Ty si ten mr. Proper?
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Tweety
Ty si ten mr. Proper?
alebo "Sato" ? ( sato musí umyť, sato musí vyniesť, sato musí vyčistiť.....)
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

ahojte...opýtam sa tu...
baby ako skladujete sušené marhule...som si kúpila...dala do dózy a kým som ich zjedla...splesniveli-zmysli....
dakujem
0 0
Peggynka Peggynka

Peggynka je offline (nepripojený) Peggynka

mám svoj svet
lujza.j
ahojte...opýtam sa tu...
baby ako skladujete sušené marhule...som si kúpila...dala do dózy a kým som ich zjedla...splesniveli-zmysli....
dakujem
Ja to občas žuvem,ale po otvorení dávam zvyšok do mrazničky.Kúpené sušené ovocie je konzervované E 202 (sorban draselný) alebo E220 (oxid siričitý).Ovocie pred použitím umývam v teplej vode. Doma robené ti môžu vo vzduchotesnej dóze vydržať aj 1-2 roky.Ale to je o niečom inom.
2 0
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

Ja si už suším slivky sama a zamrazím v malých balíčkoch. Keď vyberiem, zje sa za dva tri dni. Hrozienka som skladovala tiež v dóze, ale už sa bojím plesní, ktoré sú neviditeľné a tak ich tiež do mrazničky dávam. Inak, včera som dostala domov predplatené Zdravie, bol v ňom sušený ananásový krúžok s návodom, že dať zmäknúť do čaju. Tak som aj večer urobila, trochu nabobtnal, tak som požula po vypití čaju a ku koncu mi ostala na jazyku chuť po plesni. Takže neverím týmto kupovaným produktom.
2 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať