Zavrieť

Porady

Otázka pre ministra práce pána Mihála

Dobrý deň pán minister.

Chcela by som sa opýtať, kedy budú tvrdšie postihy pre zamestnávateľov, ktorý ignorujú zákonník práce, čo sa týka vyplácania mzdy, náležitých dokladov pri ukončení pracovného pomeru?

Ľuďom odporúčate riešiť tieto záležitosti cez inšpektorát práce, ktorý síce kontrolu zamestnávateľa vykoná ale nič sa tým nevyrieši. Predsa ľudia, ktorý poctivo pracujú chcú mať za svojú vykonanú prácu zaplatené a čo sa týka náležitých dokladov pri ukončení pracovného pomeru tak isto ich potrebuje buď pre ďaľšieho zamestnávateľa alebo na úrad práce. Riešenia cez inšpektorát práce a súdy trvajú strašne dlho a nikoho nezaujíma, že človek nemá z čoho žiť a zabezpečiť rodinu.

Za Vašu odpoveď ďakujem.
Usporiadat
Téma je uzavretá.
willma willma

willma je offline (nepripojený) willma

jar88 Pozri príspevok
Čo ste tu už naozaj všetci na práškoch, či čo?
Noooo, tak ti poviem, že ani na tie prášky nezostáva
0 0
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

Myslím že Ajka nabrala ako jediná z nás odvahu a pomenovala veci pravými slovami: ako to že 40 rokov u nás nebol nikto hladný, nemali sme bezdomovcov, nepotrebovali sme exekútorov, kukláčov, úrady práce, všetci čo máme okolo 50 rokov máme aspoň stredoškolské vzdelanie, od narodenia sme mali povinné lekárske prehliadky či už u závodného lekára, obvodného alebo školského, povinné očkovania, zadarmo zubára, chodili sme do kina, divadla, poznali sme naše aj svetové dejiny.

A najzaujímavejšie na tom je že hovorím o všetkých občanoch - teda aj o rómoch !!!!

Ako to že to vtedy išlo a dnes nie ...... asi teda nebude chyba v občanoch !!!!!
10 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Ako to že to vtedy išlo a dnes nie ...... asi teda nebude chyba v občanoch !!!!!
Ako si na to prišla? Chyba je aj v občanoch - že sme si zvolili (ja nie, kašlal som na to, pretože tak, či tak by to bolo jedno) elitu darmožráčov.

BTW: aj vtedy boli darmožráči - len sa volali inak - generálny tajomník (od slova tajomný), predseda ÚV, predseda ZV ROH a pod. Tí tiež nerobili a mali sa kráľovsky - a boli tiež elita (čiže nadľudia, ako dnešní politici).
0 0
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

Misoft - samozrejme že darmožláči boli vždy: akurát vtedajší nenechali hladovať národ - o tom hovorím
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Ajk& Pozri príspevok
Všetko sa kladie na plecia strednej vrstvy: od bohatých sa do rozpočtu nedostane nič, od nemajetných taktiež nič, zostáva len stredná vrstva ktorá pomocou rodného čísla je ľahko ošklbateľná zo všetkých strán všelijakými vymyslenými odvodmi, ktorým nerozumie ani sám pán minister.
A čo sa týka odchodu do dôchodku terajších dôchodcov: práca za socializmu bola povinná, preto ani jeden terajší potencionálny dôchodca nemal dlžoby voči Sociálnej poisťovni alebo zdravotným poisťovniam. A teraz týchto jediných platiacich nechávajú chorých a starých napospas - ich deťom, ktoré nemajú prácu, sú zadĺžení až po krk kvôli úverom za byty, majú problém sa postarať sami o seba, takže o rodičov sa nemôžu starať aj keby im to city a úcta tak kázali.

Nech si hovorí kto chce a čo chce: socializmus sa dokázal postarať o chorých, starých, malé deti aj v tej najposlednejšej dedine alebo na odľahlých kopaniciach. Nemali sme žobrákov, nemali sme hladných, bezdomovcov, toľko detí v DD, a aj keď boli tak štát prinútil rodičov aby pracovali a platili za ne. Vtedy som si to nevedela vážiť, zdalo sa mi to samozrejmosťou dnes viem že to nedokázala žiadna vláda na svete - okrem tých socialistických, nevidím dôvod prečo by som mala chváliť pravicovú vládu. Darmo sa vykrikuje že sme boli chudobní: ale mali sme čo jesť, kde bývať, boli sme vzdelaní, mali sme zabezpečenú zdravotnú starostlivosť - dnes viem že to nebolo málo. Ako to len tak 40 rokov komunisti dokázali ????

Dnes je v niektorých rodinách príjem starobného dôchodcu alebo osoby ZŤP jediným zdrojom príjmu aj pre niekoľko členov rodiny a starý alebo chorý človek sa nemá možnosť účinnosť brániť - to pán minister nevie?
To čo si popísala je pekné ale voľný pohyb kapitálu ti nehovorí nič? Aký veľký sem musel pritiecť do zdravotnej poisťovne aby si mohli nárokovať ušlý zisk vo výške 160 mil €? čo tam po ľuďoch tí sú na konci snaženia.
0 0
durisovad durisovad

durisovad je offline (nepripojený) durisovad

uctovnicka na dochodku
Aj kedysi boli darmozraci, ale bolo ich nepomerne menej a neboli taki nenazrati ako su ti dnesni.
0 0
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
Zaujal ma názov témy. Priznám sa,že píšem bez bez čítania predchádzajúcich príspevkov, ale dávam svoje čestné slovo a prísľub našej vláde , že z môjho 261,00 Eurového dôchodku rada dám 4 aj viac Eur nejakému gréckemu dôchodcovi , ktorý má dôchodok iba 1600,00 Eur a bojuje "a statočne " o zvýšenie na 1800,00 Eur.
Ja si naozaj a bez irónie myslím, že mu patria!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nám patrí viete čo.....
5 0
durisovad durisovad

durisovad je offline (nepripojený) durisovad

uctovnicka na dochodku
Na ciganov by bolo treba dat viac, aby mali na zaplatenie taxikov, ked idu z nakupov alebo z krciem. A este by sme im mali prispiet na teplo, vodu, elektriku.
Neviem, preco pan minister nechce vidiet, ze pracovat nechcu a nebudu a preco konecne nezacne uplatnovat myslienku jedneho tepleho jedla denne, ako to svojho casu prezentovala v TV jeho statna tajomnicka. Velmi vela poriadnych ludi by s tym suhlasilo, tak preco sa to nerealizuje?
4 0
Halli Halli

Halli je offline (nepripojený) Halli

durisovad Pozri príspevok
Na ciganov by bolo treba dat viac, aby mali na zaplatenie taxikov, ked idu z nakupov alebo z krciem. A este by sme im mali prispiet na teplo, vodu, elektriku.
Neviem, preco pan minister nechce vidiet, ze pracovat nechcu a nebudu a preco konecne nezacne uplatnovat myslienku jedneho tepleho jedla denne, ako to svojho casu prezentovala v TV jeho statna tajomnicka. Velmi vela poriadnych ludi by s tym suhlasilo, tak preco sa to nerealizuje?
Prepáč , vymazala som svoj príspevok, lebo je mi z toho všetkého už zle a keď vidím tých cigáňov ako kupujú žreby a stierajú ako pominutí, namiesto toho, aby sa chytili roboty, vláčia so sebou tie "socialne peňaženky" v kočiaroch ovešaných deckami...vrieskajú kde chodia a vydobíjajú si takto sociálne výhody...myslím, že to niekomu veľmi vyhovuje...ale mne určite nie !
Naposledy upravil Halli : 13.05.11 at 06:42
1 0
durisovad durisovad

durisovad je offline (nepripojený) durisovad

uctovnicka na dochodku
Ine ma nenapada, len ze su to volici, ktori zavazia pri volbach a naviac sa daju pomerne lahko presvedcit, ktoru stranu treba volit.
0 0
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

Hali - si to určite aj ty: platíš dane a z tvojich aj mojich, teda z našich daní ktoré nám neustále niekto zvyšuje - živíme aj takýchto.
0 0
Gabhus Gabhus

Gabhus je offline (nepripojený) Gabhus

No a ešte "štrajkujú" na Luníku, že dostávajú málo. To ma išiel šľak trafiť. U nás aspoň niektorí zametajú mesto, ale hentí
0 0
Barbara Barbara

Barbara je offline (nepripojený) Barbara

no niekedy fakt nevijem gdo som ...viac
Prepáčte, ale o akých voličoch to tu hovoríte. Vy si myslíte, že volili tých čo sú hore fakt občania? Prepáčte, ale musím sa smiať. Voľby sú len formalita, to všetko je dopredu dohodnuté tam hore, to mi verte. Uvediem príklad, pred voľbami ako mohol vedieť p. Bugár, že"" tam bude"""? Pamätáte sa na tie jeho / bolbardy/, že "BUDEME TAM""". Keby volili občania, ako mohol si byť taký istý, že budú tam? Nemyslíte si, ja nie som proti nemu, lebo sama som "menšina", ale iba poukazujem na to, že voľby sú len fakt formalita.
a tým cigáňom- súhlasím so všetkým čo to tu o nich bolo písané.
Oni žijú z nás, z naších daní, sú ako pijavice, to nás cucajú a nie štát, lebo čo im vyplácajú, to všetko ide z naších. A že prečo si všetko vybavia? no lebo sa ich všetci boja. Podľa mňa my sme tu diskriminovaní a nie oni lebo skúste chcieť si niečo vybaviť? čo povedia, nemáte nárok a hotovo. Oni majú nárok na všetko.
S nimi by mali spraviť poriadky a nie riešiť prkotiny.
2 0
Halli Halli

Halli je offline (nepripojený) Halli

Hubatá asi som nesprávne tu poslednu vetu napísala, tak som opravila, nevyhovuje mi to samozrejme , máš pravdu... včera som končila svoju prácu večer o 20,00h a keď chodím okolo pošty na obed vidím tých cicavcov ako sa povaľujú na slnku pred barákmi a...tak prečo by som nerobila nadčas, prečo by som neplatila odvody ako blbec, platila si stravne v plnej výške, nemala preplatenú dovolenku...keď treba živiť týchto cicavcov národa...
2 0
Ajk& Ajk&

Ajk& je offline (nepripojený) Ajk&

Jednoznačne my poctivo pracujúci, snažiaci sa zarobiť na seba a svoje deti aby sme neboli na obtiaž spoluobčanom živíme aj týchto. A teraz keď nás sčítajú a zistia že ja mám dva televízory (jeden menší v kuchyni keď varím a jeden v obývačke) tak ..........mi zvýšia dane. Nič iné mi nenapadá ako asociácia drába a nevoľníka, lebo my - stredná vrstva to dostaneme príkazom v zákone a musíme poslúchať, niet sa kde odvolať, že už nevládzem. Pre náš platia zákony, pre neprispôsobivých nie. Na nich neplatí nič: basa, rozhodnutie, exekútor ..... nič, lebo nič nemajú, nič nevlastnia, sú nepostihnuteľní.
2 0
AnitaMartinska AnitaMartinska

AnitaMartinska je offline (nepripojený) AnitaMartinska

Ak by sa to predsa len dostalo do usi pana ministra Mihala, mam aj ja otazku:
Obcania mali moznost zasielat svoje pripomienky a navrhy k zakonniku prace. Moja otazka je: Kolko z tych podnetov od obcanov sa dostalo a zapracovalo do ZP?
Aj ja som mala pripomienku, ktora mala trosku viac chranit a ulahcit pracu poberatelom ID a obcanom s TZP. Uz dnes viem, ze sa to tam nedostalo a to z kazdej strany pocujete, ako chcu pomahat hlavne rodinam s detmi a zdravotne postihnutym.
A este by som tym tam hore dala navrh, ked sa EU do nas stale stara, ze obcania-romovia maju zle podmienky. Preco neodfotite byty a okolie bytov, ktore sa opakovane odovzdavaju neprisposobivym hned pri odovzdani a potom za rok, ako ich dokazu zdemolovat?
Nech im tie byty postavi EU, ked si mysli, ze na to maju opakovane a bez pricinenia narok!!!
Pekny den a vikend.
4 0
Ajk& Ajk&

Ajk& je offline (nepripojený) Ajk&

To je pravda: EU by im mala postaviť byty a ako najvhodnejšiu lokalitu navrhujem tesne pod - parlamentom a Bratislavským hradom. Nech si užijú teraz oni - to čo v zákonoch schválili .................... Stačí ak raz nejaký šofér odparkuje v ich blízkosti bavoráka, môže ho hľadať v zberných surovinách hihihi !
0 0
Daniela Daniela

Daniela je offline (nepripojený) Daniela

Ajk& Pozri príspevok
Jednoznačne my poctivo pracujúci, snažiaci sa zarobiť na seba a svoje deti aby sme neboli na obtiaž spoluobčanom živíme aj týchto. A teraz keď nás sčítajú a zistia že ja mám dva televízory (jeden menší v kuchyni keď varím a jeden v obývačke) tak ..........mi zvýšia dane. Nič iné mi nenapadá ako asociácia drába a nevoľníka, lebo my - stredná vrstva to dostaneme príkazom v zákone a musíme poslúchať, niet sa kde odvolať, že už nevládzem. Pre náš platia zákony, pre neprispôsobivých nie. Na nich neplatí nič: basa, rozhodnutie, exekútor ..... nič, lebo nič nemajú, nič nevlastnia, sú nepostihnuteľní.
NO, my poctivo pracujúci sme si dávno uvedomili, že sme si museli nedobrovolne adoptovať niekoľko cigánov, írov, grékov, portugalcov. Veď máme dosť.
Pripadám si ja vo feudalizme: otrokár a otrok.
2 0
marleau marleau

marleau je offline (nepripojený) marleau

Daniela Pozri príspevok
NO, my poctivo pracujúci sme si dávno uvedomili, že sme si museli nedobrovolne adoptovať niekoľko cigánov, írov, grékov, portugalcov. Veď máme dosť.
Pripadám si ja vo feudalizme: otrokár a otrok.
To je už dávno skutočnosť.
Že máme auto,mobil či DVD?
No to je už za vymoženosť,keď sa mi popierajú základné práva.
0 0
Daniela Daniela

Daniela je offline (nepripojený) Daniela

Vráťme sa v diskusii späť. To je už ďaleko od otáky pre Mihala...
Napoleona?
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať