Zavrieť

Porady

Otázka pre ministra práce pána Mihála

Dobrý deň pán minister.

Chcela by som sa opýtať, kedy budú tvrdšie postihy pre zamestnávateľov, ktorý ignorujú zákonník práce, čo sa týka vyplácania mzdy, náležitých dokladov pri ukončení pracovného pomeru?

Ľuďom odporúčate riešiť tieto záležitosti cez inšpektorát práce, ktorý síce kontrolu zamestnávateľa vykoná ale nič sa tým nevyrieši. Predsa ľudia, ktorý poctivo pracujú chcú mať za svojú vykonanú prácu zaplatené a čo sa týka náležitých dokladov pri ukončení pracovného pomeru tak isto ich potrebuje buď pre ďaľšieho zamestnávateľa alebo na úrad práce. Riešenia cez inšpektorát práce a súdy trvajú strašne dlho a nikoho nezaujíma, že človek nemá z čoho žiť a zabezpečiť rodinu.

Za Vašu odpoveď ďakujem.
Usporiadat
Téma je uzavretá.
Pikoška Pikoška

Pikoška je offline (nepripojený) Pikoška

trisestri Pozri príspevok
nechválil by som tak komunistov,ved všetko rozkradli po revolúcii oni na čele z udavačmi eštebákmi,morálny marazmus je tiež na ich tričku a ich deciek-to je tak všade kde súdruhovia budujú kapitalizmus a demokraciu.No a tie výhody-mizerné dochodky pre ženy v niektorých profesiach, málokto spomenie nedostatok moderných liekov,mizerná úroven prístrojového vybavenia,
nedostatok tovarov a služieb a to že heslo kto nekradne okrada svoju rodinu vzniklo v totalite a že zmizli materiály štb ,prečo asi-lebo najvätší udavači nám vládnu,kradnú a ovladajú najmä šedu ekonomiku-netvrdím že za komunistov bolo všetko zlé,ale nie demokracia je na vine v súčasnom marazme,ale to že sme k moci pripustili prezliekačov kabátov,udavačov a parazitov.
Ani netušíš, akou satisfakciou pre mnohých "nebohých" poraďákov je táto téma. Mám na zreteli tých opľutých, čo si nemohli dovoliť ani v najmenšom podobné názory, aké tu odzneli. Byť na Slovensku a na vyšších postoch viac pepsín, zitúld, či iných diskutérov, tak by sa lepšie dýchalo. A nesťažuj si na komunistov, boli to tiež šašci, ale menší, ako tí dnešní. Tí kradli slušne, aby aj plebsu zostalo. A čosi aj vybudovali, aby sa mohli v tom našom slávnom kapitalizme mecenáši nabaliť. Minister Mihál keby mohol, tak dôchodcom zastaví aj prísun kyslíku, aby nečerpali z vyrabovanej kasičky. Tomanová sa určite za hlavu chytala, keď jej robil prievan jeho návodmi na výcuc sociálky Ani nevieš, ako som sa tešila na tento deň, keď sa na Porade prebudia voliči pána ministra, ktorí im vospolok sekol žilou.
Vieš, na Porade keď ťa vyrazia, sadneš do internetovej kaviarne, zoberieš z vedľajšieho stolu kámošov mobil, odpovieš na niekoľko nezmyslov admina, prečítaš jednu prijatú sms a môžeš klonovať. Tak ja tento klon pikoška mám preto, lebo mám rada pikošky. Lebo som si veľmi želala deň, keď na Porade zasvieti Slnko. Keď sa tu bude písať PRAVDA. A keď sa za ňu nebude vešať.
Uf, či som sa zadýchala. A teraz konečne môžem spokojne spávať. Dúfam, kým ma admin vymaže, že si to prečítaš.

Práve som porušila etiku Porady. Konečne, aspoň raz. A s radosťou.
Danila
2 0
pepsikova pepsikova

pepsikova je offline (nepripojený) pepsikova

...originál...
marjankaj Pozri príspevok
Ale má. To právo mu dali ľudia vo voľbách. Na štyri roky. A priznajme si oni sa tam nehrnú, aby sa tam namakali, ale aby z toho čo najviac získali.
Jeho strana je iba jedna zo štyroch. Majú iba tesnú väčšinu, takže sa musia dohodnúť, ak im má niečo v parlamente prejsť. A ani v jednej strane sa nevedia dohodnúť. Radičová versus Mikloš. Šéf daniarov musel odísť, tak bol najvhodnejší ako poradca ministra.
Nemysli si že ťahajú za jeden povraz. Každý chce urvať, čo najviac.
..

..ty si asi nečítal volebné preferencie...toto, čo sa prezentuje ako slovenská vláda sa k moci dostalo len zhodou náhod...a náhoda je blbec...
0 0
pepsikova pepsikova

pepsikova je offline (nepripojený) pepsikova

...originál...
.......mojuš, skalných neoklameš...
...a ak ma majú vyhodiť, vyhodia ma...som naučená lietať,pády zvládam celkom dobre a hlavu nosím vysoko...a biť sa viem tiež...
Naposledy upravil pepsikova : 15.05.11 at 07:36
0 0
marjankaj marjankaj

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man
pepsikova Pozri príspevok
..

..ty si asi nečítal volebné preferencie...toto, čo sa prezentuje ako slovenská vláda sa k moci dostalo len zhodou náhod...a náhoda je blbec...
Veronika ja viem, čo sú preferencie. Ale keď sa to neprejaví vo voľbách, tak je to na prd.
1 0
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

marjankaj Pozri príspevok
Nezarobili sme si na dôchodok. Na náš dôchodok budú zarábať tí, ktorí budú prispievať do SP, keď budeme poberať dôchodok my) A keď že si budú platiť aj druhý pilier, rtak do SP sa dostane menej peňazí. Dôchodcov bude však stále rovnako. Ak sa dožijú, alebo ich nezlikviduje naše zdravotníctvo.

Sociálna poisťovňa iba rozdeľuje peniaze(aj na dôchodky) z peňazí ktoré vyberie od pracujúcich(alebo platiacich odvody) Iné peniaze nemá. Prípadne si požičia od štátu na dofinancovanie(privatizácia podnikov a pod).
Rozdeliť sa môže iba to čo sa vyzbiera. Iné peniaze nie sú.
Ja mám tiež pár rokov do dôchodku a vôbec ma to neteší. Najviac ma nasrdil Kaník s tou reformou v roku 2004. V roku 2004 som zistil, že sa mi budú započítavať všetky roky(tuším od 1984) a nie najlepších 5 z posledných 10 rokov pred dôchodkom. Ako to mám teraz dobehnúť?
Ano, je to (zatial) pri výpočte dôchodku tak. A tí čo poberajú ID (aj vo výške 41%), už to majú "spočítané". Žiadny ďalší príjem už ich výšku starobného dôchodku neovplyvní ...
0 0
marjankaj marjankaj

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man
veronikasad Pozri príspevok
Ano, je to (zatial) pri výpočte dôchodku tak. A tí čo poberajú ID (aj vo výške 41%), už to majú "spočítané". Žiadny ďalší príjem už ich výšku starobného dôchodku neovplyvní ...
Tak to "zatiaľ" ma potešilo Ešte sa to zmení k lepšiemu. Asi o 50 rokov. To sa mi hneď uľavilo. Už to tak čierno nevidím
0 0
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

Janko, zákon o soc.poistení už bol toľkokrát novelizovaný ... Preto to zatial .
0 0
marjankaj marjankaj

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man
Veronika a niektorá novelizácia bola aj na osoh pre nás?
0 0
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

Janko, to ti neviem - skôr poznám tú neosožnú (vysoké solidárne odvody bez dopadu na môj SD). Možno niektorí využili "dieru" a v´daka ministrovým radám získali vysoké nemocenské a materské ...
0 0
marjankaj marjankaj

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man
No minister by takto neradil. Za dva mančafty sa hrať nedá. Skôr zmenil dres.

Alebo takto

Čo bolo bolo, terazky som ministrom.
Naposledy upravil marjankaj : 15.05.11 at 11:37
0 0
AnnaK AnnaK

AnnaK je offline (nepripojený) AnnaK

Ďalšia konkrétna otázka na pána Mihála.

Prečo keď donesie lekár faktúru za výkony pre SP za obdobie 9-10/2010 dňa 9. novembra do Sociálnej poisťovne, pracovníčky nie sú schopné skontrolovať jednoduchú faktúru ani do 24. februára nasledujúceho roka? A samozrejme ani faktúru zaplatiť. Tú zaplatia až 16. marca 2011 (5 mesiacov po vykonaní služby!)?

Ako majú mať súkromní lekári hotovú účtovnú závierku a podané daňové priznanie do 31. marca, keď SP nie je schopná odsúhlasiť výkony za december ani do konca marca? A to ani nehovorím, že je máj a faktúra samozrejme ešte nie je uhradená.

Spýtam sa ešte raz, lebo už som raz túto otázku položila (bez odpovede...). Prečo menili systém EZU (elektronický zber údajov) v Sociálnej poisťovni, keď starý systém fungoval bez problémov? Ktorá firma to robí a koľko za to dostáva peňazí? A prečo sa znova vrátili k starému systému?! Vrátila firma peniaze, keďže nový systém zrejme nestál za nič?

Nemali by prestať znepríjemňovať prácu mzdovým účtovníčkam neustálymi zmenami systému (aj zákonov) a radšej inštalovať v SP taký program, ktorý by dokázal vykonať takú jednoduchú činnosť, ako je porovnanie vykázaných OČR a DPN lekárom a skutočne uplatnených poistencami v Sociálnej poisťovni?

Ešte jedna otázka. Účtovné predpisy sú jasné: pôvodná faktúra sa upravuje dobropisom alebo ťarchopisom s uvedením čísla pôvodnej faktúry. .............Prečo musia lekári svoje faktúry do Sociálnej poisťovne prerábať, to znamená, že pôvodnú musia opraviť na novú sumu?!.......... Takže pod jedným číslom je potom faktúra na pôvodnú sumu aj faktúra na novú sumu po odsúhlasení Sociálnou poisťovňou. Nejde náhodou o porušovanie účtovných predpisov, do ktorého tlačí Sociálna poisťovňa súkromných lekárov?
Naposledy upravil AnnaK : 15.05.11 at 10:06
4 0
pepsikova pepsikova

pepsikova je offline (nepripojený) pepsikova

...originál...
..hm...lebo kamarát má kamaráta, čo má za ženu bývalú frajerku jeho brata...no a ten má nápad,peniažky vyryžuje na mudrcovi,ktorý mu na ten nápad skočí, spolu sa dohodnú, že SP má zastaralý fakturačný systém,vymyslia nový, ale nedomyslia, že ten bude treba občas vyčistiť a doplniť, SP doporučia starý nezahadzovať, lebo čo keby náhodou niečo-a ty sa teraz jeduješ a márne čakáš, že ti to niekto po slovensky vysvetlí...zdá sa ti to komplikované?...ale čistá ryža!...(slangový výraz pre hotové eurky do vačku).

..(a zabudla som dodať, že keď sa na to príde, peniažky budú dávno 5x prepraté, vinník síce môže byt pranierovaný, ale bude nám to **** platné...tak, ako je nám to,že jeden nemenovaný ošálil štát na melónoch(slang) a ani tá sprostá deravá loď sa nedala predať..a ticho za vodou)
Naposledy upravil pepsikova : 15.05.11 at 11:34
0 0
marjankaj marjankaj

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man
pepsikova Pozri príspevok
..hm...lebo kamarát má kamaráta, čo má za ženu bývalú frajerku jeho brata...no a ten má nápad,peniažky vyryžuje na mudrcovi,ktorý mu na ten nápad skočí, spolu sa dohodnú, že SP má zastaralý fakturačný systém,vymyslia nový, ale nedomyslia, že ten bude treba občas vyčistiť a doplniť, SP doporučia starý nezahadzovať, lebo čo keby náhodou niečo-a ty sa teraz jeduješ a márne čakáš, že ti to niekto po slovensky vysvetlí...zdá sa ti to komplikované?...ale čistá ryža!...(slangový výraz pre hotové eurky do vačku).

..(a zabudla som dodať, že keď sa na to príde, peniažky budú dávno 5x prepraté, vinník síce môže byt pranierovaný, ale bude nám to **** platné...tak, ako je nám to,že jeden nemenovaný ošálil štát na melónoch(slang) a ani tá sprostá deravá loď sa nedala predať..a ticho za vodou)
Ale s týmto treba tlačiť na iného ministra, ktorý má v kompetencii trestný zákon.
Ale to bude asi jedno.
Keď sa dostane jeden čistý medzi osratých, tak je veľmi malý predpoklad, že sa tým niektorý z nich očistí.
Naposledy upravil marjankaj : 15.05.11 at 12:12
0 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Kedysi som sa dostal k humornému textu, ktorý - žiaľ - dnes už humorný sa nezdá, skôr reálny.
VĚDECKÝ SVĚTOVÝ FELAKISMUS.doc
(Sorry - miesto FEKALISMUS som napísal FELAKISMUS)
0 0
ewita888 ewita888

ewita888 je offline (nepripojený) ewita888

Ak by tu ešte pán minister zavítal, tak sa spýtam:
ako je možné, že ak podnikateľ urobí podvod na štát, ide do basy.. ak urobí podvod na svojich zamestnancoch a nezaplatí im mzdy napr. za 3 mesiace a zamestnanci dajú naňho trestné oznámenie, skúma sa, či podnikateľ v čase výplat miezd mal nejakú finančnú hotovosť.. ak nemal, nič sa nedeje a nie je to trestný čin.. aj keď to trestné oznámenie podá 40 zamestnancov.. aj keď ten pán podnikateľ tie účty tzv. vybielil... ako je toto možné.. viete, nás oklamaných obyčajných ľudí trápia aj takéto problémy, ktoré štát absolútne nerieši.. lebo nevyplatiť mzdy za odvedenú prácu za niekolko mesiacov je v dnešnej dobe úplne bežné.. lebo šak čo, diery v zákonoch to riešia v prospech podnikateľa.. ale toto pochopí len človek, ktorý zažije.. páni ministri asi nie..
3 0
vcielkaisr vcielkaisr

vcielkaisr je offline (nepripojený) vcielkaisr

som na čiastočnom invalidno dôchodku ...viac
ewita888 Pozri príspevok
Ak by tu ešte pán minister zavítal, tak sa spýtam:
ako je možné, že ak podnikateľ urobí podvod na štát, ide do basy.. ak urobí podvod na svojich zamestnancoch a nezaplatí im mzdy napr. za 3 mesiace a zamestnanci dajú naňho trestné oznámenie, skúma sa, či podnikateľ v čase výplat miezd mal nejakú finančnú hotovosť.. ak nemal, nič sa nedeje a nie je to trestný čin.. aj keď to trestné oznámenie podá 40 zamestnancov.. aj keď ten pán podnikateľ tie účty tzv. vybielil... ako je toto možné.. viete, nás oklamaných obyčajných ľudí trápia aj takéto problémy, ktoré štát absolútne nerieši.. lebo nevyplatiť mzdy za odvedenú prácu za niekolko mesiacov je v dnešnej dobe úplne bežné.. lebo šak čo, diery v zákonoch to riešia v prospech podnikateľa.. ale toto pochopí len človek, ktorý zažije.. páni ministri asi nie..
štát to nerieši,lebo páni poslanci sú sami darebáci,ktorým to vyhovuje a ktorý úmyselne prijímajú také zákony a ich aplikáciu ktorá podporuje podvody, zlodejstva,dárebactva a lumpárinu
5 0
AnnaK AnnaK

AnnaK je offline (nepripojený) AnnaK

pepsikova Pozri príspevok
..hm...lebo kamarát má kamaráta, čo má za ženu bývalú frajerku jeho brata...no a ten má nápad,peniažky vyryžuje na mudrcovi,ktorý mu na ten nápad skočí, spolu sa dohodnú, že SP má zastaralý fakturačný systém,vymyslia nový, ale nedomyslia, že ten bude treba občas vyčistiť a doplniť, SP doporučia starý nezahadzovať, lebo čo keby náhodou niečo-a ty sa teraz jeduješ a márne čakáš, že ti to niekto po slovensky vysvetlí...zdá sa ti to komplikované?...ale čistá ryža!...(slangový výraz pre hotové eurky do vačku).

..(a zabudla som dodať, že keď sa na to príde, peniažky budú dávno 5x prepraté, vinník síce môže byt pranierovaný, ale bude nám to **** platné...tak, ako je nám to,že jeden nemenovaný ošálil štát na melónoch(slang) a ani tá sprostá deravá loď sa nedala predať..a ticho za vodou)
Viem ako to chodí a súhlasím s tebou.

Ale na zodpovedanie mojej otázky ako aj na nápravu stavu nepotrebuje pán minister súhlas koaličných partnerov ani nový zákon. Takže čakám na odpoveď (ale keďže tiež nie som naivná, je to skôr výkrik do ľudoprázdna).
3 0
Ľubomír Ľubomír

Ľubomír je offline (nepripojený) Ľubomír

marjankaj Pozri príspevok
A čo a ako za iných doplatíš?
To snáď nemyslíš vážne.
0 0
Ľubomír Ľubomír

Ľubomír je offline (nepripojený) Ľubomír

marjankaj Pozri príspevok
Ale má. To právo mu dali ľudia vo voľbách. Na štyri roky. A priznajme si oni sa tam nehrnú, aby sa tam namakali, ale aby z toho čo najviac získali.
Jeho strana je iba jedna zo štyroch. Majú iba tesnú väčšinu, takže sa musia dohodnúť, ak im má niečo v parlamente prejsť. A ani v jednej strane sa nevedia dohodnúť. Radičová versus Mikloš. Šéf daniarov musel odísť, tak bol najvhodnejší ako poradca ministra.
Nemysli si že ťahajú za jeden povraz. Každý chce urvať, čo najviac.
NEDALI ........ zlepili sa
2 0
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

marjankaj Pozri príspevok
Veronika a niektorá novelizácia bola aj na osoh pre nás?
Kto je to my?
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať