Zavrieť

Porady

Vysoká škola

Ahoj. Pred rokom som skoncil strednu obchodnu skolu. Chcel by som nadviazat na VS s ekonomickym zameranim konkretne nieco ako financie, bankovnictvo, investicie alebo nieco s obchodom, manazmentom. Vyhliadol som si EUBA, Narodohodspodarska fakulta a odbor financie, bankovnictvo a investicie a tymto smeruje aj moja otazka. Mate niekto skusenosti s Narodohospodarskou fakultou, s tymto studijnym programom? Ci sa tam oplati ist vyskusat(celkovy dojem z fakulty/skoly, studium, ucitelia) alebo poznate lepsiu skolu s tymto zameranim. Dakujem za kazdy prispevok.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

    veronikasad
    Dcéra ukončila túto fakultu pred 9 rokmi. Nemala problém s uplatnením v praxi. Robí v účtovno-audítorskej firme, má licenciu daňového poradcu (nezískava sa počas štúdia, ale absolvovaním skúšok tuším najskôr po 5 rokoch praxe).

    tictac7 je offline (nepripojený) tictac7

    tictac7
    ...som absolventkou EU, NHF, odbor FBI, špecializácia - daňovníctvo a daňové poradenstvo - pri výbere som na to išla presne opačne. Vedela som čo chcem robiť, vedela som, že to bude EU (sorry, ale všetky ostatné školy v tomto odbore - okrem KE nepovažujem za školy...), pozrela som si všetky fakulty, všetky odbory a všetky špecializácie - predmety vo všetkých ročníkoch a potom sa prihlásila .... ale je fakt že už som mala 13 rokov praxe, než som sa rozkývala aj školu si spraviť....

    Blackieees je offline (nepripojený) Blackieees

    Blackieees
    Chodim na fakultu podnikoveho manazmentu, skola ma podla mna celkovo nastavenu nizku latku. Mam pocit, ze niektori ucitelia sa pozabudli v case trochu, cest vynimkam. Ako keby sa branili novym myslienkam a sposobom. Je tam skutocne vela dobrych odbornikov, so skusenostami z praxe, ale vacsina z nich nevie svoje poznatky predat dalej, jednoducho povedane, nevedia ucit. Ale zalezi od kazdeho studenta osobitne, ako sa k svojmu studiu postavi, co si zo skoly odnesie a ako svoje vedomosti zveladi mimo nej
    Dakujem za odpovede. Takze NHF je podla vas dobra fakulta co sa tohto odboru tyka. I ked som cital rozne diskusie na nete a tam velmo EUBA nechvalia..skor odporucaju ist na UK alebo do ceska. Ale to kazdy ma iny nazor jeden ju chvalil druhy nie. Mate este dake skusenosti s inymi fakultami z EUBA alebo ste poculi lebo si idem pomaly podavat prihlasky a chcem aj plan B keby nevysla NHF. Este by ma zaujimalo ci mate skusenosti so studiom v Cechach konkretne ekonomiu(financie, banko). Predsa aj uplatnenie v CR je vacsie ako unas..

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.