Zavrieť

Porady

Paragraf 7 - ako postupovať?

Dobrý deň,
sme s.r.o., nie sme platitelia dph a v tomto týždni sme nakúpili tovar z Nemecka v úhrnnej hodnote 14.000,--. Budeme sa musieť registrovať podľa par. 7. Každý ďalší nákup tovaru z Nemecka budem musieť u nás zdaniť 20%, bez nároku na odpočet? Predaj tohto tovaru v predajni evidujem cez ERP, predávam ako neplatiteľ, DPH neodvádzam? Nie som si istá, či tomu dobre rozumiem. Ďakujem Vám za pomoc
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    a_je_to je offline (nepripojený) a_je_to

    a_je_to
    Áno, každý ďalší nákup budeš musieť zdaniť 20%. Ale zároveň každý ďalší nákup môžeš nakúpiť bez nemeckej DPH, na základe predloženého IČ DPH, čiže lacnejšie. Čo si doteraz nemohla. Samozrejme, že predávaš bez DPH a bez jej odvádzania.
    SERVIS Aký je vlastne význam toho, že kúpim to síce o dph lacnejšie, ale v zápätí ju odvediem cez výkaz dph?
    danielaz a teraz rozmýšľam, ako sa stanoví suma 14000 €....napr. 20.03.14 mi prišiel tovar poštou v hodnote 2000 €, faktúru mi poslali Nemci faxom s dátumom vystavenia 18.03.14 a originál faktúry som dostala doručený až 22.04.14. Do hodnoty 14000 € posudzujem hodnotu tovaru?

    vodniksro je offline (nepripojený) vodniksro

    vodniksro
    Zakon o DPH:

    § 7
    (1) Ak zdaniteľná osoba, ktorá nie je platiteľom, alebo právnická osoba, ktorá nie je zdaniteľnou osobou, nadobúda v tuzemsku tovar z iného členského štátu, je povinná podať daňovému úradu žiadosť o registráciu pre daň pred nadobudnutím tovaru, ktorým celková hodnota tovaru bez dane nadobudnutého z iných členských štátov dosiahne v kalendárnom roku 14 000 eur.
    (2) Žiadosť o registráciu pre daň môže podať osoba podľa odseku 1 aj v prípade, ak hodnota tovaru bez dane nadobudnutého z iných členských štátov nedosiahla v kalendárnom roku 14 000 eur.

    § 11
    Nadobudnutie tovaru v tuzemsku z iného členského štátu
    (1) Na účely tohto zákona sa nadobudnutím tovaru v tuzemsku z iného členského štátu rozumie nadobudnutie práva nakladať ako vlastník s hnuteľným hmotným majetkom odoslaným alebo prepraveným nadobúdateľovi dodávateľom alebo nadobúdateľom alebo na ich účet do tuzemska z iného členského štátu. Za nadobudnutie tovaru podľa prvej vety sa považuje aj prevzatie tovaru na základe nájomnej zmluvy s dojednaným právom kúpy prenajatej veci, ak sa v členskom štáte prenajímateľa považuje odovzdanie predmetu nájmu za dodanie tovaru do iného členského štátu s oslobodením od dane.

    Paragraf 7 - ako postupovať?

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.