Zavrieť

Porady

Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

afrikánka
Dobrý hlad na teba a zhltneš všetko
Mýliš sa ale nevadí.
0 0
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
afrikánka
Nandrolon
Tu sa varilo o sto dusi :-))
Afrikanka, najhorsie je nastvana zenska bytost a nie hladny chlap. :-))))
Tie rozky jete s kapustnicou ci to je ako dekoracia?
Ja do kapustnice pouzivam klobasy, ktore nesmu pustat paprikovu cervenu farbu. Inac moc jedla, ale zase aj my to davame psovi, macke a hydine. Horsie to maju na byte...
Aka kapustnica, rec je o "velkonocnej babe"...nepoznas?
A take detaily, ze pusta paprikovu farbu neriesim.
Nic sa nevyhodi, vsetko sa schosnuje...nevarim pre psa, ani hydinu, mam len kocura

Fotky z minulych sviatkov
Udene, klobasy po uvareni nakrajame, zmiesame s pokrajanymi rozkami, zalejeme vlaznym vyvarom z udeneho, pridame vajcia, petrzkenovu vnat. Pecieme na plechu v rure. Hotovo.
Skladujeme v chlade, papame pokial sa neminie.
Nieco mozeme dat zamrazit.

Kurnik a zase moj pomocnik...mne nevadi, komu ano, nech nekuka. Ked to vsetko zvladnem, potom si to uzivam s nohami na stole.

Učenlivý, len pozerám, že blesky z foťáku mu nepasujú , dáko žmúri..
0 0
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
Korheľ halásle. To sú normálne halásle, len s troškou kyslej šmetanky do taniera. chlieb
1 0
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Poslednú huspeninu. Vpravo dole. Tie ostatné zjedla mládež.
DSCF0033.JPG  
7 0
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Nandrolon
Teraz som na notebooku, nechcelo sa mi moc rozpisovať na mobile, ale v našich kysuckých končinách to podľa mňa nikto nebude poznať.
Chcel som sa opýtať na ten druhý obrázok od babky ježibabky, že čo to vlastne kuchtí. Vypadá to ako žemľovka akurát s mäsom a klobásou.
Neviem si predstaviť, ako to môže chutiť, lebo rožky sú vlastne sladké /sladšie ako chlieb/ a k tomu zmiešať to so slanou a údenou klobásou, prípadne kolenom....
No, aj keby som ešte zo 10 poldeci dal, už by som to išiel skúšať, aspoň ako potravu pre psa :-))))))))))))))))))))))))))))
Ale fakt, určite to nebude zlé, ale ešte raz, nikdy sme to nerobili. Zemiaková baba je u nás "kuba" = polesník /spisovne zemiaková placka/ v rúre na plechu, cesto rovnaké ako na polesníky na panvici na masti a trošku odlišné ako polesníky na peci /buď na peci na drevo, alebo na elektrike, alebo na plyne s oceľovými nadstavcami/.
Nandy, hovorí sa koľko ľudí, toľko chutí a tiež iný kraj, iný mrav. U nás sa robí veľkonočná baba z údeného mäsa (kto na aké je zvyknutý), vajec, rožkov alebo sendviča, soľ, korenie, vňatka. Ja osobne dávam koleno a rožky. Varím ešte jedno mäso, ktoré potom s babou a vajciami servírujem v nedeľu na raňajky. K tomu chren. Rožky oblejem ako aj afrikánka písala vodou z vareného údeného. Vajcia zvyknem dať žĺtka a ušľahaný sneh. Každý má svoj zaužívaný spôsob. A nie je to vôbec zlé. Mám tu kamarátku od Humenného a ona vie robiť našu babu, ale robí na Veľkú noc šunkafleky a hrudku. Spomínaš "kuba". To som jedla na Morave u sesternici. Bola to v ich kraji uvarená pohánka, zmiešaná s usmaženými hubami a cibuľou zapečená v trúbe. Bolo to mňamkové.
DSCF0036.JPG  
3 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

Nandrolon
Teraz som na notebooku, nechcelo sa mi moc rozpisovať na mobile, ale v našich kysuckých končinách to podľa mňa nikto nebude poznať.
Chcel som sa opýtať na ten druhý obrázok od babky ježibabky, že čo to vlastne kuchtí. Vypadá to ako žemľovka akurát s mäsom a klobásou.
Neviem si predstaviť, ako to môže chutiť, lebo rožky sú vlastne sladké /sladšie ako chlieb/ a k tomu zmiešať to so slanou a údenou klobásou, prípadne kolenom....
No, aj keby som ešte zo 10 poldeci dal, už by som to išiel skúšať, aspoň ako potravu pre psa :-))))))))))))))))))))))))))))
Ale fakt, určite to nebude zlé, ale ešte raz, nikdy sme to nerobili. Zemiaková baba je u nás "kuba" = polesník /spisovne zemiaková placka/ v rúre na plechu, cesto rovnaké ako na polesníky na panvici na masti a trošku odlišné ako polesníky na peci /buď na peci na drevo, alebo na elektrike, alebo na plyne s oceľovými nadstavcami/.
no, ja mám tiež čiastočne kysuckú krv a veru potvrdzujem, u nás sa nič také nevarí. Dokonca, keď som to raz skúšala, tak to nikomu nechutilo.
polesník sa u nás volá podlisník. A kedysi dávno sa robil na kapustnom liste. naň sa nanieslo zemiakové cesto (zo surových zemiakov) a pieklo sa priamo na šporhelte na platni. žiadna panvica, nič. Ani olej či maslo.
2 0
afrikánka afrikánka

afrikánka je offline (nepripojený) afrikánka

Aj ja poznam podlisnik, ako pecene nasucho na kapustnom liste, bud na sporaku - sporhelte, na platni, ale aj na plechu v rure. Piekavala to moja babka, vraj to bolo vyborne...poznam to iba z pocutia. Aj by som to niekedy vyskusala, ze co to je a ako to chuti
2 0
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

dojedáme veľkonočné jedlá..
IMG_20190421_130640.jpg  
IMG_20190421_130525.jpg  
1/1
2 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

I ty?
0 0
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
I ja
0 0
Anina2 Anina2

Anina2 je offline (nepripojený) Anina2

Nie som kysučanka, ale aj v Rajeckej doline sa dodnes pečú. Na holej platni / cesto ako na normálne placky /, naša starká ich na tanieri medzi sebou prekladala plátkom domáceho múteného masla - nič lepšie dodnes nikto nevymyslel, mňam.
2 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Babka-ježibabka - kuba, je u nás polesník na plechu v rúre, teda postrúhané zemiaky, vajce, soľ, majoránka, cesnak, štipka múky, asi sa to nemá tak volať, ale voláme to tak. Proste zemiaková placka v rúre na plechu. Niekto pridáva ešte pokrájanú salámu do toho, prípadne kocky údenej slaniny.
anina2 - my ich pečieme buď na sucho na holej platni, keďže máme plyn, tak používame špeciálne oceľové nadstavce, alebo potom na bravčovej masti na panvici, alebo ako píšem vyššie v rúre. Väčšinou ale všetky 3 naraz. Odoberie sa pre polesníky na platni /tie ako jediné sa jedia s maslom, hoci aj kuba sa potiera maslom ale už menej, plátok masla sa môže dať aj na polesníky na panvici-tie sú ako jediné chrumkavé/, potom sa upraví cesto pre polesníky na panvici a zvyšok sa hodí do rúry.
Chutné sú všetky, záleží od momentálnej chuti. A všetky musia byť krásne vypečené.
0 0
Kováczová Kováczová

Kováczová je offline (nepripojený) Kováczová

žena
Môžem poprosiť o recept na tú veľkonočnú babu? Vidím to prvýkrát a môže to byť super jedlo, z Veľkej noci toho dosť pozostávalo a ja nikdy nič nevyhodím a toto sa mi veľmi páči
0 0
afrikánka afrikánka

afrikánka je offline (nepripojený) afrikánka

Receptov na veľkonočnú babu je veľa, ide o to, čo ti pozostávalo
Ak máš už uvarené údené mäso, bude ti k príprave chýbať vývar z mäsa, ktorým sa zalievajú nakrájané rožky (dvoj-trojdňové), ten je totiž dosť podstatnou zložkou.
Máš však možnosť improvizovať, rožky zaleješ mliekom.
Platí jednoduché pravidlo...koľko rožkov, toľko vajec. Oddelíme bielky od žĺtkov, z nich vyšľaháme sneh, ktorý vmiešame do vlhkých rožkov, žltok a nakrájaného mäsa, klobásy, premiešame, okoreníme ml.korením, pridáme veľa petržlenovej vňate, obarenej žihľavy, pažítky. Čím viac mäsa, tým je baba lepšia.
Dáme na plech a pečieme pri teplote 200°
4 0
afrikánka afrikánka

afrikánka je offline (nepripojený) afrikánka

Tweety
afrikánka
Receptov na veľkonočnú babu je veľa, ide o to, čo ti pozostávalo
Ak máš už uvarené údené mäso, bude ti k príprave chýbať vývar z mäsa, ktorým sa zalievajú nakrájané rožky (dvoj-trojdňové), ten je totiž dosť podstatnou zložkou.
Máš však možnosť improvizovať, rožky zaleješ mliekom.
Platí jednoduché pravidlo...koľko rožkov, toľko vajec. Oddelíme bielky od žĺtkov, z nich vyšľaháme sneh, ktorý vmiešame do vlhkých rožkov, žltok a nakrájaného mäsa, klobásy, premiešame, okoreníme ml.korením, pridáme veľa petržlenovej vňate, obarenej žihľavy, pažítky. Čím viac mäsa, tým je baba lepšia.
Dáme na plech a pečieme pri teplote 200°
Robím podobne len ešte pridám za lyžičku sódy bicarbóny.
Môže byť...pridáva sa aj prášok do pečiva a rozličné iné koreniny, ako mušk.oriešok, majoránka a pod.

Nič z toho som nikdy neskúšala, dodržujem rodinný recept:

Údené mäso, krkovička v prevahe, úd.prerastený bôčik, klobásy varím vo vode, do ktorej dávam 1cibuľu, 6-8 strúčikov cesnaku, 3-4 zrnká nového korenia, 1-2 bobkové listy. Varím, až pokiaľ nie je mäso mäkké, kým sa neoddeľuje od kostí. Zvyčajne sa robieva aj zemiakový šalát...použijem aj vodu z varenej zeleniny. Nekrájam, ale mäso trhám, kvôli "strapatému" vzhľadu, lebo kedysi sa na prípravu používali iba údené rebrá, bôčik a klobásy...plech netreba v takomto prípade ani mastiť
3 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Ja robím jednu len s predvareným bravčovým........(my sme doma kedysi len túto babu) a druhú s údeným mäsom( to zas z mužovej strany), tak máme baby dve. Ale ja mám radšej tú moju. A potom ešte syrek( hrudku), toho by som vedela zjesť aj z 30 vajec ale robím z litra mlieka a 10-15 vajec.
2 0
afrikánka afrikánka

afrikánka je offline (nepripojený) afrikánka

Čo oblasť, to iný recept na babu...zrejme každý miluje tú, ktorú ochutnal doma, keď bol dieťa.
Asi tak...ja od Trenčína, u nás takýto. Ale určite je každá mňam.
4 0
afrikánka afrikánka

afrikánka je offline (nepripojený) afrikánka

Bolo 5 pekacov, zostal jeden a este pol z plytkeho na kolace. Som spominala, ze nieco do mraznicky...no neviem, neviem...

Babu si prihrievame...bud na panvici, alebo v mikrovlnke
IMG_20190424_102930.jpg  
IMG_20190423_203417.jpg  
IMG_20190420_134707.jpg  
1/1
4 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

... nevyzerá to pre mňa zle, ale ani dobre :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
... možno niekedy skúsim, ale určite by som namiesto rožkov použil chlieb. Predsa len mäso a rožok mi nejde dokopy. Ale možno niekto aj ku klobáske s chrenom je rožok.
0 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Nandrolon
... nevyzerá to pre mňa zle, ale ani dobre :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
... možno niekedy skúsim, ale určite by som namiesto rožkov použil chlieb. Predsa len mäso a rožok mi nejde dokopy. Ale možno niekto aj ku klobáske s chrenom je rožok.
Ja dávam sendvič. A ako sa hovorí, kto neokoštoval, nevie posúdiť.
1 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať