ivuliatko Mramorovaný koláč plný tvarohu a čokolády
Robila ho aj Kamila Magálová:
http://www.stv.sk/relacieaz/jednotka...ej-13-01-2012/
Konečne som koláč vyskúšala. Najprv som si vygúglila aj nejaké diskusie, niektoré ho chválili, iné kritizovali, napr. že cesto bolo suché a tvrdé, málo cukru, bez chuti, nesprávny čas pečenia a pod.
Hoci nemám rada veľmi sladké koláče, tiež sa mi zdalo čudné, že do cesta nejde žiadny cukor, tak som tam radšej pridala 2 kopcovité lyžice práškového cukru. Aj do plnky som pre istotu dala o 2 lyžice cukru viac. Nabudúce dám aj viac čokolády, asi 100 g bude akurát. Naopak, cesta by stačilo o tretinu menej - píšu tam, že recept je na formu s priemerom 24 cm a cesto sa malo vyvaľkať na 2 mm, moja forma má 28 cm a rozvaľkané cesto malo furt 5-7 mm (keby som mala menšiu formu, tak by bolo aj centimeter hrubé a po upečení ešte viac).
Ani som ho nedala predpiecť, ale hneď som naliala plnku, lebo som tušila, že 35-40 min. pri 160°C na upečenie tej riedkej tvarohovej plnky nebude stačiť. Treba asi hodinu.
Chuťovo ma koláč veľmi neoslnil (v pomere k tej príprave), nemienila som ho už viac robiť, ale deckám chutil, tak sa možno ešte niekedy dám ukecať