Pavol 301
Sme dve FO v združení podnikateľov,daňový úrad nás prinútil aby všetký odoslané a prijaté faktúry nášho združenia obsahovali len údaje prvého účastnika združenia vraj preto,lebo cez neho sa platí DPH,ale i druhý účastnik je platca DPH a podáva nulové DPH.Skratka na faktúrach nesúhlasili aby bolo napísane : Združenie podnikateľov Jozef & Pavol ...názov združenia...IČO,DIČ prvého účastnika - platcu DPH. Viete mi poradiť? Ďakujem.
Môj názor je , že potom ani zmluva o združení nemôže byť v poriadku .Už v zmluve musí byť poverený člen združenia vedením účtovníctva a evidencie DPH . Na toho člena sa uzatvárajú aj napr. pracovné zmluvy .
Na faktúru si môžete dať napr./ meno a priezvisko toho , kto je poverený na vedenie evidencie , záznamov atď./
Jožko Mrkvička
Združenie súkromných podnikateľov
adresa ...............
IČO .......... IČ DPH / toho povereného člena združenia / .............. .
V prípade, že sa uzatvárajú kúpne zmluvy, alebo aké koľvek zmluvy , ja udávam iniciále všetkých členov združenia , a nie len ja , ale aj advokát pokiaľ tento robí zmluvne obchodný vzťah pre našu firmu .
Tak ako ste to chceli , to nie je možné , pretože združenie nie je právny subjekt .