Tatiana Robievam určite ako vy ostatní - klasický. Ale skúste potom ešte pred pridaním majonézy alebo tatárky dať jedno veľké alebo dva stredné jabĺka narezané na kocky ako zemiaky, alebo môžete aj postrúhať. Je naozaj perfektný, jemnučký...
Tiež dávam jablko nakrájané na kocky, ale najskôr ho trochu povarím (v mikrovlnke) v kyslej vode z uhoriek a ešte teplé ich aj s nálevom vylejem do zemiakov.
Zemiaky varím v celku, ale už ošúpané. Zeleninu dávam hrášok, mrkvu, papriku (ak máme urobený kompót, kde je paprika namiešaná, inak nie), cibuľu (vopred chvíľu povarenú vo vode). Zálievku robím z bieleho jogurtu, do ktorého nastrúham 1-2 kyslé uhorky, menšiu cibuľu, pridám mleté čierne korenie a lyžicu horčice - všetko spolu dobre premiešam a dám do zemiakov so zeleninou. Uhorky a cibuľu strúham na strúhadle z Tupperware - je to úplne najemno (skoro kaša).
Keď sa u nás robilo vianočného šalátu za "vandel", tiež sme zemiaky zaliali sladkou smotanou, aby nažili, a dávali sme 1 tatarku a 1 majonézu.
Chcela by som vyskúšať dať do šalátu zeler, ale neviem, či ho treba len najemno postrúhať, alebo ho mám aj trochu uvariť (napr. vo vode z uhoriek)?