Zavrieť

Porady

Usporiadat
bendži bendži

bendži je offline (nepripojený) bendži

Ja mám veľmi rada kuracie prsia mierne posolené a s bylinkami len na takých 10-15 min podusené na masle (nič iné), potom to dám na plech, na to broskyňu a prekryť plátkom syra a tak zapiecť do rúry..

Potom veľmi rýchle je udusiť kuracie prsia, opäť najmä s bylinkami (provensálske korenie, bazalka), a potom pridávam cesnak, trochu horčice, a pred dovarením paradajkový pretlak a šampióny z konzervy
0 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

[QUOTE=bendži]Ja mám veľmi rada kuracie prsia mierne posolené a s bylinkami len na takých 10-15 min podusené na masle (nič iné), potom to dám na plech, na to broskyňu a prekryť plátkom syra a tak zapiecť do rúry..

Robím to aj ja, ale si to ešte vylepším a pod broskyňku dám plátok šunky. K tomu udusenú ryžu a mňam,mňam.
0 0
bendži bendži

bendži je offline (nepripojený) bendži

Áno, aj my to niekedy robievame so šunkou :-)
potom je ešte dobrý okrem broskyne aj ananás, mňamiky
a v recepte odporúčali aj jahody, ale to som zatiaľ neskúšala
0 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

bendži
Áno, aj my to niekedy robievame so šunkou :-)
potom je ešte dobrý okrem broskyne aj ananás, mňamiky
a v recepte odporúčali aj jahody, ale to som zatiaľ neskúšala
Včera na obede v jedálni TU som si dala cigánsky tanier,bol tam ananás, na vrchu syr a ešte prerezaná slaninka, to celé zapečené. K tomu hranolčeky a ryža, mrkvička, kapustička. Nevládala som od prejedenia potom ani pracovať. :p
0 0
janasv janasv

janasv je offline (nepripojený) janasv

Nivu vymiesat s maslom /1:1/, naplnit kuracie prsia - ako spanielskeho vtacika - orestovat cibulku alebo por, na tom opiect zvitky, podliat a dusit. Podavat s ryzou a bielym suchym vinom - pre dospelych. Dobru chut!:p:p:p:p
0 0
jess jess

jess je offline (nepripojený) jess

žienka
kuracie prsia mierne pobúcham hánkami päste, posypem po oboch stranách grilovacím korením a šup s tým na gril na cca 4+4min.......k tomu za hrsť dusenej mix zeleninky....mňam
0 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Rezance RAMZES
Hydinové prsia nakrájame na rezance, orestujeme na oleji, osolíme, pridáme rezance papriky, fazuľové bôby, kukuricu, sojovú omáčku, kečup, chili a cesnak. Všetko orestujeme asi 5 minút. Podávame s chlebom alebo s ryžou.

Tatárske AZU
Hydinové prsia nakrájame na rezance, orestujeme na oleji, pridáme cibuľu, uhorky, fefero´ny, kapiu, soľ, kečup, korenie, mletú papriku a restujeme asi 5 minút. Podávame s hranolkami a oblohou.

Kuracie prsia na šampiňonoch
Naklepané hydinové prsia osolíme, poprášime múkou a orestujeme. Na masle podusíme šunku a šampiňo´ny. Zmesou posypeme prsia, ozdobíme citro´nom a kápiou. Podávame s hranolkami a oblohou.

Stroganoff CLEOPATRA
Hydinové prsia nakrájame na rezance, orestujeme spolu s cibuľou na oleji, pridáme horčicu, kečup, soľ, korenie, hrášok a na koniec šľahačkovú smotanu. Podávame s hranolkami.

Plnené prsia PYRAMÍDA
Hydinové prsia naklepeme, osolíme, naplníme plátkom šunky a syra, obalíme v trojobale a vypražíme. Pred podávaním šikmo prerežeme. Podávame s hranolkami a oblohou.

Kuracie prsia ASUÁN
Hydinové prsia naklepeme, osolíme, osmažíme na oleji asi 4 minúty. Do výpeku pridáme maslo, cibuľu a šampiňo´ny. Všetko urestujeme. Nakoniec pridáme smotanu a zľahka zaprášime múkou. Horúce prsia prelejeme touto zmesou. Podávame s ryžou.

Tajomstvo FARAÓN
Hydinové prsia naklepeme, opečieme na oleji, osolíme. V mikre zapečieme rolku šunky naplnenú kukuricou a so syrom na vrchu. Rolku dáme na prsia a prelejeme omáčkou.
Omáčka - pretlak+horčica+curry+soľ+cukor.
Podávame s hranolkami a oblohou.

Hydinové rezy FELLUKA
Hydinové prsia naklepeme, osolíme, zaprášime múkou a porestujeme na oleji. Mäkké vyberieme. Do výpeku dáme plátok citróna, soľ, korenie, kečup, biele víno, hrášok, šunku a všetko porestujeme. Touto zmesou zalejeme mäso. Podávame s hranolkami a oblohou.






0 0
janasv janasv

janasv je offline (nepripojený) janasv

Kuracie prsia ako svieckova:
pripravime si zeleninovy zaklad ako na svieckovu /ako je kto zvyknuty/-mrkvu, petrzlen, zeler, pastrnak, hrasok, cibulu /kto chce a aj bobkovy list a korenie - dietari nemusia/ a orestujeme na oleji. Pridame cele kuracie prsia a opecieme, aby sa zatiahli. Podlejeme, dusime. Ked zelenina zmakne, masko vyberieme, zeleninu rozmixujeme, pridame hladku muku rozmiesanu v smotane /kto aku chce - sladku, na varenie, kyslu - niekedy sa zraza/ poriadne rozmiesame, povarime aby sa vyvarila chut muky a prevarila smotana - ja asi 20 min. Ked je masko este neuvarene, dame ho naspat do omacky a varime spolu. Kazdy nech si duchuti podla seba - ked je vela zeleniny, staci len sol. Podavame s knedlikmi, zemiakmi, cestovinou alebo nokerlami. Pre dietarov a deti staci dat do zakladu vela zeleniny, tu potom rozmixovat na omacku a je to aj tak dobre.
0 0
janasv janasv

janasv je offline (nepripojený) janasv

Kuracie sote s plackou:
Kuracie prsie nakrajame na pasiky a orestujeme, pridame nakrajanu zeleninku podla vlastneho vyberu /moze byt aj mrazena/-cibulka, por, mrkva, zeler, pastrnak, hrasok, zelena fazulka, kukurica, kalerab, karfiol, brokolica....orestujeme, podlejeme, dusime. Zahustime hladkou mukou alebo maizenou, ktore rozmiesame v studenej vode. Dochutime podla seba - sol, korenie, chilli, .. a povarime do zmaknutia. Potom urobime klasicke zemiakove placky -zemiaky, muka, vajce, cesnak, sol- a upecieme. Servirujeme tak, ze dame placku na nu primerane masko so zeleninkou a stavou, prehneme placku napoly. Posypeme struhanym syrom, dame tatarsku omacku, kecup.... Pridame aj salat z cerstvej zeleninky. Samotne sote je dobre aj s cestovinkou, zemiakmi, hranolkami alebo s ryzou.
0 0
ondrejvla ondrejvla

ondrejvla je offline (nepripojený) ondrejvla

Podstatné, že zatiaľ to viem... Ale zajtra už možno bude inak. ...viac
Pridám aj ja jeden recept, vždy keď odblaňujem a odkožujem kurča, ktoré idem nakladať do byliniek a oliv.oleja, zostanú mi kože a kostičky. Občas ich pridávam do polievky, ale nakoľko sme veľká rodina, keď chcem aby bolo aj na večeru, musia byť tie kurence aj tri. Naši chlapi milujú kožu z pečeného, alevo grilovaného kučaťa, tak som pár krát tieto kožky nedávala do polievok, ale väčšie kúsky som vyrovnala medzi fóliu, dala na tácku do mraziaka. Využila som ich pri :
Plnené kožky
Kože z kuraťa, prípadne kačice posolíme, pripravíme si plnku:
5 rožkov(podľa potreby), kúsok slaninky nakrájať a upražiť, na nej urestovať kuracie pečienky, vyliať na pokrájané rožky, pridať 3 vajíčka, veľa sušeného zeleného petržlenu, trošku čerstvo zomletého korenia, trochu bazalky, trochu majoránu, trochu soli, premiešať, naplniť kožky, urobiť také valčeky, spevniť ich grilovacou ihlo, prípadne špáradlom, dať na pekáč, ktorý sme potreli olejom, posypať gril.korením, prípadne aj čubricou, podliať troškou vody, prikryť alobalom a vložiť do horúcej rúry. Prikryté piecť asi 40 min., potom odložiť alobal a upiecť do chrumkava.
Viem, nie je to diétne, ale vaše polovičky si oblížu prsty, no a kožky sa minú.
K tomu stačí šalát, prípadne kyslá uhorka.
0 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

ondrejvla
Pridám aj ja jeden recept, vždy keď odblaňujem a odkožujem kurča, ktoré idem nakladať do byliniek a oliv.oleja, zostanú mi kože a kostičky. Občas ich pridávam do polievky, ale nakoľko sme veľká rodina, keď chcem aby bolo aj na večeru, musia byť tie kurence aj tri. Naši chlapi milujú kožu z pečeného, alevo grilovaného kučaťa, tak som pár krát tieto kožky nedávala do polievok, ale väčšie kúsky som vyrovnala medzi fóliu, dala na tácku do mraziaka. Využila som ich pri :
Plnené kožky
Kože z kuraťa, prípadne kačice posolíme, pripravíme si plnku:
5 rožkov(podľa potreby), kúsok slaninky nakrájať a upražiť, na nej urestovať kuracie pečienky, vyliať na pokrájané rožky, pridať 3 vajíčka, veľa sušeného zeleného petržlenu, trošku čerstvo zomletého korenia, trochu bazalky, trochu majoránu, trochu soli, premiešať, naplniť kožky, urobiť také valčeky, spevniť ich grilovacou ihlo, prípadne špáradlom, dať na pekáč, ktorý sme potreli olejom, posypať gril.korením, prípadne aj čubricou, podliať troškou vody,
prikryť alobalom a vložiť do horúcej rúry. Prikryté piecť asi 40 min., potom
odložiť alobal a upiecť do chrumkava.
Viem, nie je to diétne, ale vaše polovičky si oblížu prsty, no a kožky sa minú.
K tomu stačí šalát, prípadne kyslá uhorka.
Súhlasím, že to musí byť dobré, pretože ja do plnky kurčaťa tiež dávam skoro to isté, zvlášť tá opečená slaninka dá takú super chuť.
0 0
Zita4 Zita4

Zita4 je offline (nepripojený) Zita4

Náš obľúbený recept na kuracie prsia (alebo aj morčacie) je tento:
Mäsko nakrájame na rezne, naklepeme a uložíme do nádoby s marinádou, ktorú si pripravíme:
2 vajcia vymiešame s 2 PL oleja, 3 PL maizeny, 1 PL horčice, 2-3 lisovanými strúčikmi cesnaku, 1 ČL soli, a trochou (asi 1/2 ČL) čierneho alebo bieleho korenia. V tejto hustej marináde necháme rezne najlepšie 24 hodín odležať, potom ich opečieme na oleji dozlatista. Podávame so zemiakmi alebo ryžou.
Je to pochúťka.
0 0
tonkat tonkat

tonkat je offline (nepripojený) tonkat

Kajocka
Prosím poradte mi nejaký dobrý recept.
Skú aj toto: http://www.porada.sk/t17309-vynikajuce-rezne.html
0 0
cedeinka cedeinka

cedeinka je offline (nepripojený) cedeinka

Recept od svokry, ale velice fajny! A hlavne rychly!

Kuracie prsia jemne naklepem. Plech potriem olivovym olejom (slnecnicovym ...) a zalejem kyslou smotanou v ktorej som rozmiesala syr Bambino (alebo iny rozotieratelny syr). Dam zapiect asi na 25 - 30 min pri teplote asi 230 C. Netreba ani solit ani korenit.
0 0
Zita4 Zita4

Zita4 je offline (nepripojený) Zita4

cedeinka
Recept od svokry, ale velice fajny! A hlavne rychly!

Kuracie prsia jemne naklepem. Plech potriem olivovym olejom (slnecnicovym ...) a zalejem kyslou smotanou v ktorej som rozmiesala syr Bambino (alebo iny rozotieratelny syr). Dam zapiect asi na 25 - 30 min pri teplote asi 230 C. Netreba ani solit ani korenit.
Super! A kde sú kuracie prsia? (Asi ich treba dať na ten plech a poliať tou syrovo-smotanovou omáčkou ...) Dobre som pochopila?
0 0
Aňuška Aňuška

Aňuška je offline (nepripojený) Aňuška

Pridám obľúbený recept môjho 9-ročného syna, ktorý inak
zeleninu veľmi nemusí, ale toto by som mohla variť stále a
nakladá si ako veľký chlap.
Je to rýchlo hotové a "veľkoobjemné"

Kuracie mäso na zelenine:

Na rozpálený olej /najlepšie olivový/ dáme 1 až 2 polievkové
lyžice medu, potom pridáme na slížiky nakrájané kuracie prsia a
nepodliate necháme podusiť cca 10 minút.
Pridáme kukuricu, hrášok, sójovú omáčku, korenie
/ja dávam štipku curry, trocha mletého čierneho, príp. farebného korenia, pre dospelých môžu byť aj čili papričky atď./
Môže sa pridať trocha vývaru.
Pridáme nakrájanú bielu surovú kapustu a necháme asi 3 minútky
dusiť. Na záver pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu alebo pór a
necháme minútku - dve podusiť. Vypneme sporák a necháme
prikryté asi 10 minút na sporáku uležať. Zeleninka je na skus fajn chrumkavá. Podávame s ryžou.
0 0
Chudíková Katarína Chudíková Katarína
fajn baba
Ja ich robím na spôsob tzv. číny a to:
kuracie prsia, alebo hocičo z kuraťa-ja pokrajam zvyšky z chladničky dam do nálevu a to: 1 vajíčko, lyžičku majzeny, sojova omáčka, korenie-podotýkam, všetko bez soli. Mesko nakrájam na rezance a necham v náleve oddýchnuť tak pol hodinky. Rozpálim olej, mäso tam rýchle opečiem, v pohári si pripravím zálievku- 1 lyžicu sojovej omáčky, 1 lyžicu magikorenia,1 lyžičku mletého zázvoru, čierne korenie, kari korenie, čili papriku, troška cukru a troška vody podľa potreby-s týmto zaliať opekajúce sa mäso, pridať kukuričku, a celkom na koniec dať do mäsa zapariť!!! bielu sladku kapustu nakrájanú na rezance.Až na koniec dochutiť troškou soli a niekedy ani netreba. My to máme radi pikantnejšie, tak tej čili papriky dám troška viac. Podávať s kari ryžou dochutenou vegetou.
Celá príprava trvá mne asi 35-40 minút aj s namáčaním mäsa. Rýchle a veľmi chutné. A aj môj syn, ktorý je typický chlap a je náročný na papaničko to milujeme a nevieme sa potom dojesť.
Dobrú chuť Vám všetkým a príjemný a teplúčky víkend
0 0
Lila Lila

Lila je offline (nepripojený) Lila

Nedávno mi sestra dal dobrý tip. Túto prípravu zvládne aj "bezvládny muž".

400 g kuracie prsia -rezne zľahka osoliť
Na omáčku : 1 smotana na šľahanie
a 1 sáčok MAGI smotanovo-hubová omáčka na mäso /stojí cca 25 Skk/

Rezne len položíme do hlbového pekáča a zalejeme omáčkou. Trošku rezne posypeme gril. korením a pečieme cca 20-25 min až kým sa huby pekne do hnedo zlata nesfarbia. Je to fakt vynikajúce!
Podávame s opekanými zemiakmi.
/zemiaky nakrájané na kocky uvaríme, ale nerozvaríme, scedíme a fritujeme vo fritéze do chrumkava/ Takto pripravené sú oveľa lepšie ako keď ich občas pečiem v el. rúre.
Naposledy upravil Lila : 19.06.06 at 13:29
0 0
ALDA ALDA

ALDA je offline (nepripojený) ALDA

stará mama, matka, manželka
Nakrájam zemiaky na štvrťky, dám na plech olej, zemiaky, na ne poukladán kuracie prsia /môžu byť aj narkájené na kúsky/, zelejem: šlahačka, cesnak,2 vajíčka,vegeta, postrúhaný syr, všetko zmiešam, zalejem a zapečiem. Na stôl podávam celý plech a o chvíľu je plech prázdny-príloha.letný šalátik.
/Ak je plech veľký tak dve šľahačky, tri vajíčka../

Dobrú chuť
0 0
o.peto o.peto

o.peto je offline (nepripojený) o.peto

muž
Pokrajaj na male rezanceky, orestuj zlahka na masle, pridaj nejake koreniny, pokrajanu cibulu alebo cosi podobne co sa podoba na cibulu a nakoniec vyžmýkaj 1-2 citrony. Je to recept z Filipin oni si tam davaju svoje koreniny , bolo to neskutocne dobre
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať