Zdravím
Chcem sa spýtať či už niekto zažil niečo podobné... Už asi 3 roky bude tomu co sa mi nieco stalo sa zaludkom. Niekedy keby som zjedol kilo najtazsie stravitelnej potraviny na svete tesne pred spanim, nic by sa nedialo. Zaludok mi spracovaval aj titan... Zacalo to niekedy pred troma rokmi tym ze ked som sa vecer pred spanim najedol casto som sa v noci budil s tym ze som nemohol dychat, chytal som po dychu a bolo mi dost zle. Co vsak bolo zvlastne je to, ze jednu noc mi bolo zle a potom trebarz aj tri noci nie a to som jedol taktiez pred spanim. Z toho isteho jedla mi raz zle bolo a inokedy nie. Potom mi zacalo neskutocne grganie. Ci uz som sa naobedoval naranajkoval alebo naveceral citil som sa akokeby som vypil 15 flias bublinkovej vody. Zakazdym som citil vsetko co som zjedol. Za kazdym jedlom som bol unaveny akokeby som zabehol maraton... Stale to bolo akokeby zaludok bol dalsim ja... A ked pracoval on ja som musel spat... Preto som prestal ranajkovat aby som aspon nieco v praci utiahol. Este dobre ze pracujem doma ( zivnost - IT ... a kvalitne stresy k tomu ) tak ak to na man doslo siel som si lahnut. Dalsim problemom ktory prisiel neskor bolo ze som sa v noci zobudil z nicoho nic... Mal som vzdy uplne suche usta tak som sa siel napit... A po preruseni spanku som sa rano zobudil este unavenejsi ako ked som siel spat. To bol asi tak prvy rok. Jedneho rana sa mi objavili akesi zvlastne priznaky... Rano som vstal, umyl sa, sadol za pocitac a zrazu neskutocna bolest v zaludku. Bola to bolest ako ked je clovek hladny, akurat ze ja osm bol hladny asi za 40 ludi. Neskutocna bolest, napil som sa vody a pomaly zacala utichat. Nezmizla vsak este nasledujucich 5 dni. Tak som si pocas tychto dni zvysil prijem tekutin a znizil prijem jedla. Potom to preslo. Pokracovalo znova uz len to grganie. Ako sa vravi clovek si zvykne na vsetko tak aj aj som si zvykol nato ze proste za kazdym jedlom mi ma byt zle. Postupne mi ale vzdy v noci zacal kolisat tlak... Jedneho dna ( februar 2011 ) som si vecer po jedle siel zapalit cigaretu ale uz som ju nedofajcil... Po troch tahoch som sa citil slaby ako mucha, zahodil som cigaretu a siel predychavat do vnutra. Nepomohlo... Zacalo ma skrtit na krku, hucat mi v hlave, stupol mi tlak a chtiac - nechtiac v noci sme museli na kavicku pozvat ludi na cisle 112
) Doniesli par pristrojov, spravili mi ekg, dali mi taku "horucu" injekciu a nejake injekcie na znizenie tlaku... ( zaujimave je ze mam problemy aj s chrbticou a po tej injekcii horucej ma ihned prestal boliet chrbat ) Potom som zaspal a na druhy den sviezi ako rybicka. Problem bol v tom ze vecer sa to opakovalo... V mensom meradle tentokrat postacil NEUROL a po 2 hodinych bolo dobre... Treti vecer to iste... Zacalo to chodit ako na navstevu vzdy o pol druhej v noci... Ked sa mi dovtedy nepodarilo zaspat stupol mi tlak a uz som "pochodoval" hore dole z izby do izby kym to preslo. Tak som sa nakoniec donutene odobral za internistkou, ta mi miesto pomoci dala najprv poriadnu prednasku o tom ze som nebol na kontrole uz 5 rokov ... ( kvôli šelestu ) A potom ma poslala na zatazove testy na bycikel... Tie mi dopadli ako tak dobre, momentalne cakam na vysetrienie akousi kontrastnou latkou... Potom som prisiel na dost zaujimavu vec. Asi pred mesiacom som si kupil VITACAR tabletky a vzdy ked som nieco zjedol a vzal si lyzicku sody bikarbony alebo vitacar, prisiel maly grg a bol klud. Nedavno som zistil ze mi je taktiez lepsie odkedy nejem nic konzervovane, a hlavne sa vyhybam glutamanu ... Pouzivam skutocne len sol a piper. Znova mi pred mesiacom zacali tie bolestive problemy so zaludkom tak osm tyzden jedol len biele tofu, nakrajanu paradajku a zelenu fazulku poliatu olivovym olejom. Po tyzdni to preslo. Co bolo ale este zvlastnejsie bolo to ze som tuto stravu zjedol aj pred spanim... A cuduj sa svete... Nebolo mi z nej vobec zle. Nepotreboval som ani sodu bikarbonu. Stav skrtenie v hrdle sa uz neopakoval a povedal som si ze az mi znova pride zle skusim prave tu sodu bikarbonu... Dnes, asi pred hodinou som po dlhom case mal znova ten pocit... ( zjedol som asi 2centimetrove koliesko salamy - po dlhom case nieco s konzervantmi ) ... Asi po hodine za pocitacom som znova mal pocit skrtenia ( cuduj sa svete ze cez den ) stahovalo mi tvar akokeby dole k brade. Nebral osm nic na ukludnenie ziadne neuroly, ale hned som siahol po sode VITACAR... 15 minut a bolo to fuc... Takze mi to skutocne pripada akokeby vsetky tie problemy pramenili od zaludka...
ZAZIL NIEKTO NIECO PODOBNE ??? Osobne mi pride nelogicke aby zaludok zodpovedal za zvysenie tlaku, pocitu ze nemozem dychat, stahovanie hrdla a totalneho vnutorneho napätia a nervozity... Je to mozne ??? Co sa tyka krvi, vsetky hodnoty mam v norme... A samozrejme od navstevy 112, cize od februara 2011 uz nefajcim. Nepijem vobec, za cely zivot som vypil dohromady asi 20 poldeci tvrdeho a flasu sampanskeho ( svadba alebo silvester ) a od svojich 19 rokov nepijem absolutne nic alkoholicke a nenecham sa zlomit ani na svadbe ani na oslavach a ani na silvestra
A vsetci si uz na to zvykli tak ma ani nepozyvaju. ( momentalne mam 24 - takze 5 rokov uplne bez alka )
Ďakujem.