Zavrieť

Porady

Problémy s varenou knedľou

Ahojte,
potrebovala by som poradiť ohľadom varenej knedle... Neviem kde je chyba... občas keď vytiahnem už uvarenú knedľu z hrnca, okamžite splasne... recept mam stale rovnaky... a uz sa mi stalo aj to, že sa jedna spľasla a druhá bola po vytiahnutí dobrá, vôbec nespľasla...
Ďakujem za cenné rady...
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Mila123 je offline (nepripojený) Mila123

    Mila123
    na knedľu dávam, zásadne hrubú múku, mlieko, droždie a soľ......(bez vajíčka, obava zo salmonelózy)

    do misky si dám všetku hrubú múku, primerané množstvo teplého mlieka a droždie (mne vyhovuje čerstvé) , v strede múky urobím priehlbinu , nalejem mlieko a pridám droždie, zamiešam, nechám na teplom mieste 10-15 minút postáť....

    kvások čiastočne vykysne , zamiešam so zbytkom múky, dolejem mlieko (ak treba) a mierne osolím....vymiešam, ja zvyknem malou vareškou, do mixéra nedávam....

    vymiešané cesto sa nelepí, odchádza od misky , nie je veľmi husté, ale nie zase veľmi riedke.....

    na drevenú dosku dám teraz hl. múku a vyváľam rukami knedle, kt. nechám mierne podkysnúť.....(nechávam kysnúť iba kvások a potom až vyváľkané knedle)

    do kastróla dám vodu, mierne osolím , ak začne vrieť dám mierne podkysnuté knedle variť, zakryjem pokrievkou , stiahnem plyn, aby v hrnci nebola divočina.....po 15 minútach odkryjem pokrievku ,špáradlami popichám knedle a vyťahujem von z kastróla, na drevenú dosku , mierne poolejovanú......
    knedle sú nadýchané, pekné....sem-tam sú na povrchu scvrknuté, ale napadli mi .....

    asi všetko, už iba popriať dobrú chuť....a držím palce....
    a ešte doplním dávam zvyčajne pol kg hr. múky a pol kocky droždia a trochu mlieka..... zvyčajne mi z toho vyjdú 3, varím na jedenkrát....
    Naposledy upravil Mila123 : 29.01.12 at 18:06

    katka 23 je offline (nepripojený) katka 23

    katka 23
    ja mám takú skúsenosť , ža ak je cesto prekysnuté tak mi po uvarení spľasne ( tiež som mala prvú knedľu peknú , druhú spľasnutú )

    tak si radšej dávam vodu zovrieť do dvoch hrncov a odvtedy mám pokoj so spľasnutou knedľou

    Gapo je offline (nepripojený) Gapo

    Ja? Muž. Gapo
    Nuž ja používam tento fígeľ, tesne pred vybraním ju popichám vidličkou, aby z nej para vyfučala.

    ivka70 je teraz online ivka70

    ivka70
    Tuto tvrdia, ze splasnu, ak sa nevyberaju dostatocne rychlo, neviem
    http://poradne.rodinka.sk/viewtopic.php?t=8151

    Mila123 je offline (nepripojený) Mila123

    Mila123
    z čoho robíš cesto?
    ja robievam kysnutú ,vo vode varenú, moje deti vravia, že je fantastická....

    Problémy s varenou knedľou

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.