Doba je plytká a my jsme její pokusní králíci, říká Zdeněk Pohlreich
Ten titulok k rozhovoru je pomerne výstižný najmä pre jeho osobu. Môže byť kvalitným kuchárom, určite nie jediným v jeho toritóriu zasa, koľkí sú od neho určite lepší.
Vďaka jeho vystupovaniu som nebola schopná sledovať relácie s ním. Tiež sa iba podpisuje pod plytkosť doby. A dosť podstatne.
Ja si vôbec nemyslím, že doba je plytká.
V niečom má pravdu, v niečom nie.
Najviac mu uznám názor:
"Vyrojily se u nás celé zástupy hodnotitelů restaurací. Jsou podle vás kompetentní?
Pokud se bavíme o odbornících, je jich zoufale málo, ale škoda to není, zákazníci nejsou pitomí. Připletla se sem jen hromada lidí, kteří to neumějí, chtějí tak jen vydělatpeníze. Je tu bezpočet blogů,hodnocenív novinách, ale ti autoři podle mě nemají žádné právo se k tomu vyjadřovat. Nejde totiž srovnávat jídlo v restauraci a vaření doma, to jsou dva odlišné produkty.
Zmínil jste foodblogy, co třeba pan Cuketka?
Co já vím, je to medik a ten by neměl psát o jídle a živit se tím. Nemá na to přece vzdělání. Ale ten vadí ještě tak nejmíň, je to alespoň srdcař. Problém je v tom, že i do solidních novin píšou blogeři za pár šestáků, neměl by to skutečně dělat někdo fundovanější? Co je to vůbec za lidi? Stáli někdy v kuchyni? Vaše podnikání tak může někdo snadno poškodit, aniž tomu rozumí. Zoufale tu chybí erudovaní lidé.
Jak to funguje v cizině?
I tam mají foodblogeři tu nejhorší pověst. Přišli odnikud a dělají ze sebe experty."