... ale v prípade vlastného stravovacieho zariadenia (t.j. nenakupovania stravovacích služieb):
"Platiteľ dane prevádzkuje reštauráciu, svojim zamestnancom poskytuje obedy bezplatne. Na účely DPH uskutočňuje dodanie služby, z ktorého je povinný odviesť daň. Daň odvedie zo základu, ktorý tvoria všetky náklady (priame i režijné) súvisiace s poskytnutím stravy zamestnancom, ako: potraviny spotrebované pri príprave obedov, spotrebovaná energia, plyn, voda, mesačný odpis strojov a zariadení stravovacieho zariadenia, interné náklady (spotreba čistiacich prostriedkov), externé náklady (prepravné, údržba), mzdy pracovníkov stravovacieho zariadenia."
resp. v prípade stravovacích poukážok:
"Daňová povinnosť vzniká platiteľovi – zamestnávateľovi, v súvislosti s províziou za sprostredkovanie stravovacích poukážok len vtedy, ak zaplatenie provízie, resp. jej časť požaduje od zamestnancov. Základom dane je potom protihodnota, ktorú od zamestnancov požaduje, znížená o DPH."
http://www.epi.sk/Main/Default.aspx?...rticleId=15707
výklad z r. 2008...