Peggynka
Aanika
polievka hraskova a u mamky sme si objednali dzadky s mliekom/ neviem ako sa to inde vola.../, mame to velmi radi ,ale ja to neviem robit,tak ked dostaneme chut na spominane dzadky,tak mamka nam vzdy vyhovie
Aanika,my to jedávame ako kuľašu-rozotrieť na tanier,na to kocka masla a prikryť kôpkou kuľaše.Každý si ukrajuje lyžicou také halušky (jedli sme to z jednej misy
).Otcovi dávala mama opraženú slaninku s cibuľou.A keď zvýši,opečiem si na panvici.Tento bloger si to vyriešil po svojom a opečie takéto "halušky" v rúre:
http://baranek.blog.sme.sk/c/235991/...-Skubanky.html
Len by som upravila:nie dvoma lyžicami namočenými vo vode,ale v oleji - vykrajujeme.
Poznam aj kulasu ,tu nam robila mamka povecsine v sobotu, ked sme boli male deti a davala nam na nu sprazene maslo s cibulkou a k tomu mlieko,vzdy ked z nej ostalo, tak v nedelu na ranajky nam ju prihriala a to bola dobrota ,dzatky su asi z toho isteho cesta ,len sa z neho robia halusky,alebo gulky.,na ktore sa dava tiez sprazena cibula na masle,.su to take stare jedla,ktore ked papame,tak zaroven spominame na detstvo.Aspon ja urcite.
A kulasu by som si tiez dala...