pmajap
Žabinka
Gabi03
Anika61
Plneny peceny domaci zajac,/nohy som nechala na 1 sv. vianocny/nezmestili sa do pekaca,
dusena biela kapusta,knedla
Anika, čím plníš zajaca?
toto by aj mňa zaujímalo.. dostala som zajaca, v živote som také nerobila, neviem čo s ním.. ale nateraz skončí v mrazničke, budeme mať iné dobroty..
Podusím vnútornosti na masle a cibuľke, krájam ich na drobnejšie, niekto pridáva aj mäso z nôh. Do vychladnutých vnútorností pridám nakrájané rožky, namočené v mlieku s 3 žľtkami, veľa petržlenovej vňate, štipľavú papriku, korenie, soľ a tuhý sneh z 3 bielok. A naplním a pečiem.
Asi tak podobne,vnutornosti zo zajaca podusim na cibulke/ak mas zajaca bez vnutornosti pouzi kuraciu pecen-ja pouzivam aj ''za hrst''mleteho bravcoveho masa/korenie ani st.papriku nedavam,trochu slad.papriky,rascu,stipku cuury korenia,alebo muskatovy orech,majoran,2 stucky cesnaku-vajcia davam cele-nevidim v tom rozdiel,ked som ich delila-no a naplnim....a ked buchi pise,ze je suchy-myslim zajaca
,nie je,vecer pred pecenim ho nasolim,prespikujem pruzkami slaniny a neham odlezat,potom podlejem vyvarom a oblozim pasikmi slaninky/mozes aj platkami masla/
a peciem pri miernej /150st.C/teplote za casteho polievania vypekom domakka.