dlakatos
Ahoj! Tiež sa chystáme prvý krát do Chorvátska vlastnou dopravou do súkromného apartmánu, ktorý sme našli na internete. Je to ostrov Brač v meste Sutivan. Čo odporúčate ísť po diaľnici v Chorvátsku, alebo po hlavných cestách?! ďakujem!
My sme si zaobstarali psíka a keďže ho nemáme kam dať tak sme presedlali z leteckých zájazdov v hoteloch na zájazdy vlastným autom do Chorvátska a do apartmánov.
Prvá naša cesta viedla cez Maďarsko, teda po hlavných cestách a boli to Tučepi - Makarská riviéra. V nich žije aj majiteľ CK cez ktorú sme išli a ktorá sídli v Bratislave. Matka majiteľa je pôvodom Slovenka, navyše príjemná nielen ona, ale aj celá rodina. Od vtedy chodíme do CHO...len cez túto CK. Samotná cesta bola pre mňa ako nešoféra veľmi zaujímavá, ale keďže dosť podstatná časť sa išlo cez obce bolo treba sledovať rýchlosť. Navyše cestou aj treba občas zastavovať a to bol tiež menší problém. Chýbali nám tam také zastávky aké sú na diaľnici pri benzínových čerpadlách.Takže pre nás je výhodnejšia cesta cez Rakúsko a po diaľnici napriek tomu, že takáto cesta je podľa odborníkov dlhšia. Boli sme aj v samotnej Makarskej - odporúčam - dobrá pláž, dobré more a pekné stredisko s veľmi dobrou možnosťou na prechádzky, posedenie v kaviarničkách. Ďalší raz sme boli na ostrove Krk stredisko Krk - opäť krásne historické malebné mestečko. Kto sa chystá na Krk je určite zo všetkých ostatných stredísk najzaujímavejšie svojou históriou ako aj peknými prechádzkami, množstvom kaviarničiek s výhľadom na more a pod.Stredisko Baška na Krk-u má prekrásnu pláž, avšak čo považujeme za nevýhodu nie sú tam stromy. Na ostrove Brač sme boli v Supetare - napriek tomu, že je považované za najväčšie na ostrove je dosť maličké, ale veľmi milé mestečko. More bolo fantasticky teplé, avšak pláž je betónová, o tieň pod stromami bolo treba bojovať a čo mi vadilo bolo veľa rastlín vo vode. Veľmi pekným mestečkom sú Vodice. Pekná promenáda, pláže sú tiež celkom v pohode, akurát tam býva častejšie veterno. Crikvenicu veľmi neodporúčam tým, ktorí majú radi pekný výhľad na more, nakoľko je pred ňou množstvo ostrovov a cítila som sa tam ako keby som ani nebola pri mori, ale pri nejakom veľkom kanále resp. rieke. Obdobne je to aj s Biogradom na more. Istria je tiež pekná, ale počasie je tam nestále, takže sa môže stať, že polovicu dovolenky strávite pod dáždnikom. Prepáčte rozpísala som sa veľmi, ale sú to moje osobné skúsenosti. Komu nevadí diaľka a chce trocha rušnejšie miesto odporúčam stredisko Makarská. My sa tento rok opäť chceme pozrieť na ostrov Krk stredisko Krk. Peknú dovolenku želám všetkých a samozrejme aj sebe.