Wow

V prvom rade musím povedať, že som "šokovaný" (v dobrom) touto stránkou -- škoda, že som ju neobjavil skôr!! Ďakujem všetkým za odpovede. Moje ďalšie otázky:
1) Čo teda môžem urobiť do konca roka, vedel by mi niekto poradiť konkrétne? Príp. niekto, kto by mi potom urobil aj účtovníctvo; mám síce 2 semestre podvojného, ale netrúfam si

(študujem v BA)
2) Účtovníctvo priebežne nevediem. Keď som podával DP pre DPH za II. a III. štvrťrok, jednoducho som zobral všetky FA a spočítal ručne podľa toho.
3) V predmete podnikania mám napr. reklamnú činnosť, grafické práce, web stránky, fotografické služby. Môžem si kúpiť napr. kameru? Veci typu notebook, skener, tlačiareň som už dávno pokupoval

. Ale dík za tip s tonermi.
4) Hm, cestovanie.. kam môžem cestovať? Môžem si zaletieť napr. do USA alebo do Álp a dať si to do nákladov?
5) Som VŠ študent, študujem mimo bydliska -- v BA -- a tu aj vykonávam činnosť. Môžem si dať do nákladov napr. stravu? Alebo cestovné? (To asi nie, mám študentskú zľavu...)
6) "Kanceláriu" mám doma v detskej izbe

. Môžem si tam kúpiť napr. kreslo, alebo mikrovlnku a pod.?
7) Čo sú paušálne výdavky?
8) V budúcom roku teda zaplatím dane z peňazí na firemnom účte. Asi bude dobré niečo si tam nechať (kvôli plateniu mobilu a pod.), však? Chcem si potom totiž na osobný účet previesť peniaze na osobnú spotrebu (zo zisku). Čo urobím v prípade, že by som sa na firemnom účte dostal do mínusu? Teda že by som si na ňom nenechal dosť prostriedkov na úhradu pravidelných výdavkov.
Ďakujem vám moc za odpoveď na ktorúkoľvek otázku, ste super