Zavrieť

Porady

Bazový sirup

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať dostala som recept na nevarený bazový sirup a bolo mi povedané že nemusím prevárať vodu tak som ju neprevárala dala bazu citróny a kyselinu citrónovú a nechala 24 hod stáť a potom to má precediť a dal kryštálový cukor a petol a miešať kým sa cukor nerozpustí ale petol som nikde nezohnala chcela opýtať čo mám teraz robiť ďakujem.... každá rada pomôže len chcela robiť bez varenia alebo že vraj je to lepšie.....
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času
    6 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    lopta17 a dala by ste normálne cukor kryštálový alebo ten cukor na sirup (bazový) a prevarili potom ?
    ivka70 ano, s cukrom zohrievam na vyssiu teplotu, aj ked nie uplne var (cca.80 st). Ja ziadne konzervacne prostriedky nedavam, prevaram len vodu, do ktorej necham bazu luhovat.
    lopta17 24 hodín bude o 17:00 a tak to mám ešte s citrónmi aj s bazou prevariť alebo keď už bude precedená ? a nevadilo by podlá Vás keby tam nedám nič len kryštálový cukor a dám prevariť lebo chcem aby to bolo prírodné a podľa Vás koľko by to tak cca mohlo takto vydržať a potom aj sterilizovať mám dať ?
    ivka70 precedene varit, ja davam len cukor a kyselinu citronovu, nic viac .... a nesterilizujem
    len treba ciste flase a hned teple zatvarat ....
    a drzat v chlade a tme ....
    sposobov je vela, mne sa tento osvedcil ...
    lopta17 a koľko asi variť ? ďakujem veľmi pekne ste moja záchrana
    ivka70 este raz, zohrievam na teplotu cosi cez 80 stupnov *nevarim), ked dosiahne teplotu, vypnem a zacnem plnit flase ....
      zbaliť
    ivka70 22.05.18 10:35 odstránil(a) z Porady

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.