" Radiátory som menila pred 10 rokmi, keď montovali aj prvé merače tepla."
Ty si si namontovala nové radiátory. Firma, ktorá vyrobila slaninku, merače zároveň vypracovala katalóg v ktorom určila na ktorom mieste radiátora je treba uchytiť merač a aký UF faktor, prepočítavací koeficient.
" Teraz zrazu po toľkých rokoch mám iné radiátory? "
Radiátory máš stále tie isté. Ale? Ale mohli ste zmeniť firmu, výrobcu meračov a tá má už iné duchovno, na hovno, ale duchovno. Aj ste nemuseli meniť firmu, ale firma už ten model, radu merača nevyrába. Už vyrába modernejšiu a teda aj s iným duchovnom, UF faktorom.
Opýtaj sa susedov, tí tiež isto majú UF zmenené, ale správca vášho domu to musí vedieť kto montoval merače a na základe čoho im určil UF faktory.
" Mala som nižšie platby za vykurovanie ... "
Vieš, platby za vykurovanie nie sú závisle len na tvojom prístupe k vykurovaniu vášho domu, tvojho bytu. Všetko je to spoločné, náklady na vykurovanie domu a aj všetky merače na radiátoroch sú spoločné, sú súčasť vykurovacieho systému domu a slúžia na rozpočítanie spoločných nákladov domu za vykurovanie domu na jednotlivé byty v dome. Pokiaľ by ti niekto tvrdil, že podľa tvojich, svojich meračov platíš len za to vykurovanie, ktoré ti tvoje merače namerajú, never mu! Robí si s teba ...