Sú ľudia, čo žijú a občas sa to prejaví aj v nie najvhodnejšiu hodinu, resp. prekvapivo žijú v bytoch a sú hore aj po 22:00 hod.
A potom sú ľudia, ktorí chodia spávať so sliepkami, zvyčajne žijú sami a potom im vadí aj to, že za oknami fúka vietor.
Ty patríš asi do tej druhej skupiny. Ťažko povedať, či tí susedia hore robia naozaj taký hluk, ako popisuješ a tak často. Verím, že aj bežný rozhovor je trochu počuť v bytovke, ale bohužiaľ, to je daň za to, že bývaš v bytovom dome.
Poznal som rôznych susedov. Jednému, čo sám žil, vadilo vraj aj to, že horní susedia sa pri večeri modlia a že on to počuje. Druhej vadilo, že sused hore často má sex s priateľkami a ona to musí počúvať. Pre objektívne posúdenie by sme museli mať aj stanovisko tvojho suseda. Možno by si bola prekvapená, aký by mal na teba názor. Ty si tu ideš v duchu - ja som ja a ja mám mať pravdu.
Ty nebudeš spokojná ani po tom, čo byt bude prerobený a sused sa nasťahuje, lebo určite bude mať deti a tie budú behať celý večer až do desiatej a cez víkend budú trieskať nábytkom od siedmej ráno.
Myslím, že by si nemala bývať v bytovom dome, keď ti vadí každý hluk. Alebo ak ti to vadí, tak vždy volaj mestskú políciu. Prídu, preveria tvoje tvrdenie. Ak aj nebude pravdivé, tak aspoň tí hore sa budú rozprávať tichšie. Neviem, ako by ti pomohol právnik. Akurát by z teba vytiahol nejaké peniaze za konzultácie.