citujem ekin:
hm,hm......je mi do placu,urobila som rychle medovniky,ze deticky budu mat makke a hned - a stvrdli mi..Je pravdou,ze malicka ich obcmulava,ale ja som rodine povedala,ze budu makke! Kde mohla byt chyba? Margarin.maslo namiesto klasickeho?? alebo dlzka pecenia? pekne vyrastli,radost kukat. Tak som ich dala do nadobky s jablckom a cakam na zmaknutie...
...moja... Vieš čo? Prídi do témy, ak sa cítiš zle v sekcii hobby, zdravie...
Ja som ich skúšala a zostali mäkké. Tiež mi zvráskaveli ale to som "zamaskovala" citrónovou polevou... a veru asi budem cez víkend piecť znovu, lebo už je hádam aj polovica fuč...
Ja som sa zamerala na to, aby malo všekto zhruba rovnakú teplotu - asi pol hodinu som mala všetko nachystané na linke. po vypracovaní som cesto dala na tri hodiny do chladničky. Potom som si polovicu vybrala a pracovala len s ňou, no a okrajky som zguľkala, strčila do chladničky, vybrala druhú polovicu cesta... Dala som originál nefalšované maslo, originál med 125 gramov, múka T650...no a rúru som mala tuším len na trojku - neviem koľko je to stupňov bo ja pečiem na plyne... Dnes sa mi akurát svokra chválila, že našla recept na hneď mäkké medovníky ale že budú lacnejšie ako moje, lebo tam ide menej medu, menej masla, menej cukru... Tak neviem. Cesto má hotové - v sobotu ide piecť... Takže pôjdem na koštovku, či sa oplatí šetriť...ale asi si tento receptík nedáááááám...