HELP HELP HELP !!!!
mozem aj tu poziadat o pomoc???, nakolko podla zakona 222/2004 o DPH § 15 ods. 4, mam nasledovny problem:
Spociva v tom, ze prevadzkujeme jazykovu skolu a organizujeme i zahranicne kurzy. V pripade ze kurz objednala Slovenska firma pre svojich zamestnancov - aj ho zaplati, ale kurz sa kona sa v state EU, mimo Slovenska, sme povinny sa registrovat v tom ktorom state EU a tam odviest DPH? Pricom na Slovensku budeme fakturovat bez DPH?, alebo mozeme fakturovat tuzemskej firme s DPH a odviest ju na Slovensku.
V pripade ze sa musime registrovat v tom ktorom state a tam odviest DPH, nakolko plnenie sa uskutocnilo v nom, nevedia mi nikde poradit ako tento proces ma prebehnut, ako zistit kde sa registrovat, akym sposobom DPH odviest v prislusnom state, ake tlaciva pouzit a ci fakturovat tutemskemu odberatelovi na Slovensku v SK bez DPH, alebo v cudzej mene priamo z toho ktoreho prislusneho statu s prislusnou DPH toho statu- to musim nastudovat vsetk zakony o DPH prislusnych statov???
Dovolim si len poziadat o urgentnost, nakolko sa mi uctovne pripady uskutocnili uz v 5/2004 a musim to okamzite riesit.
Ak by ste mi vedeli pomoct, alebo dat kontakt na niekoho kto by sa tejto problematike venoval, budem velmi vdacne cakat na mail na:
detatrnava@orangemail.sk
VDAKA iva