Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Dobry den som tu novy a k tomu co sa chcem opytat tu asi bolo povedane vsetko, ale mne sa nepodarilo najst odpoved(je to moj nedostatok).
Som zamestnancom, platim preddavky na dan z prijmu-zamestnavatel ich odvadza. V novembri 2004 som na zaklade Zmluvy obchodnom zastupeni popri zamestnani zacal vykonavat cinnost sprostredkovatela v poistovni. Mam pridelene DIC(ziadala to poistovna).
Otazky: Staci ak prijem z poistovne nahlasim zamestnavatelovy pri rocnom vyuctovani dane?
Alebo ak mam pridelene DIC musim podat danove priznanie sam-len za prijem z poistovne, alebo musim vyziadat podklady od zamestnavatela a podam si danove priznanie sam?
Je nejaky limit,ak prijem zo sprostredkovania nedosiahne urcitu vysku netreba ho priznat a zdanit?
A nakoniec musim zaplatit aj odvody do socialnej poistovne este raz aj z prijmu, ktory dostanem za sprostredkovanie ?
dakujem za pochopenie
somon
Pravidlá a tipy
Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte. Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
❤ Buďte priateľskí ❤
Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
žena, a ešte raz ŽENA!!! (aj keď môj nick o tom nevypovedá) ...viacvladan
somon, podľa mňa tvoj príjem zo sprostredkovania spadá do § 6 ods. c) zákona o dani z príjmu a potom pre teba platí nasledovné:
... už musím bežať, zajtra dopíšem