Ak môžem prispieť svojim vlastným názorom, tak sa pripájam: Kuchyňa nemá byť veľká, podstatné je, aby bol dodržaný trojuholník: chladnička - varná doska a dres. Stačí, aby bol medzi nimi priestor na odkladanie a krájanie od 60 do 100 cm. Medzi dvoma rovnobežne stojacími kuchynskými linkami odporúčam vzdialenosť 120 - 140 cm. Inak sa po kuchyni zbytočne nabeháte. Jedáleň by aj tak mala byť mimo kuchnskej linky, nie v strede medzi dvoma pultami. A najpodstatnejšia vec - spodné skrinky riešte ako zásuvky. Ja som sa pri realizácii kuchyne rozhodla pre samé zásuvky okrem jednej skrinky - a tú dodnes ľutujem a už s manželom premýšľame, ako ju prerobiť na zásuvku. A ešte - veľmi sa mi osvedčil odpadkový kôš v skrinke pod drezom - je tam schovaný, nie je na očiach, nešíri sa z neho smrad po celej kuchyni, proste paráda.