[QUOTE=milagros208;864193]Takže pozrela som čo mám doma. Vajíčka nie sú problém, olej mám 100% slnečnicový bez konzervačných látok, práškový cukor Korunní, obsahuje zemiakový škrob, kypriaci prášok Dr. Oetker a pudingové prášky Dr. Oetker /aj keď ma trochu zarazilo, že na zadnej strane je spomenuté, že výrobok bol vyrobený v závode, kde sa spracúva sušené mlieko, pšeničná múka a ovsené vločky/. Dúfam, že tieto ingediencie sú v poriadku. Na vymastenie použijem PALMARIN a na vysypanie tú špeciálnú bezlepkovú strúhanku. Na krém chcem použiť 33% smotanu na šľahanie SABI, je 10-dňová a teda nie sú tam použité ďalšie látky. Čo však s čokoládou? Čokoláda ORION nie je na stránke NESTLE uvádzaná ako vhodná na bezlepkovú dietu. Niekde som čítala, že sa dá použiť KINDER čokoláda. Tú viem, že môže. Prevarím spolu so šľahačkou a na druhý deň vyšľahám. Vďaka za odobrenie.[/QUOTE
Oetker v minulosti sa vyjadroval, ze ich vyrobky su bezpecne pre BD. Dnes zo zakona musia uvadzat vsetky alergeny, Na ceskej stranke som citala od vyrobcu, ze spracuva v jednej prevadzke aj ine /aj lepkove vyrobky/, preto moze dojst ku kontaminacii. Kedze som v minulosti pouzivala tieto vyrobky, nevidim dovod nepouzivat ich dalej. Varovu cokoladu od Orionu som bezne pouzivala, len som dlho ju nepouzila, tak neviem ci sa nieco zmenilo. Pokial nieje v zlozeni psenicny skrob, kludne mozes pouzit. Vyrobca musi uvadzat vsetky alergeny. Sabi smotana je tiez ok, len na parizsky krem neviem ci sa ti vyslaha pretoze mam dojem, ze ta slahacka je rastlinna a po prevareni neviem. Slahacka od Raja je tiez OK.