Zavrieť

Porady

Aké máte skúsenosti s podlahovým kúrením ?

Ahojte, chcela by som vaše skúsenosti s podlahovým kúrením, chcela by som si ho dať v celom dome. Nie je s tým problém ani v spálňach ? Chcela by som ho tam hlavne z estetického hľadiska, keďže spalne mam umiestnené v podkroví a svetlosť je tam riešená buď balkónovými dverami, alebo strešnými oknami, a jednoducho si neviem predstaviť radiátor len tak na stene. Hlavne sa bojím toho vírenia prachu, nemajú s tým problém ani alergici?

Ďakujem za vaše rady
Usporiadat
chandler chandler

chandler je offline (nepripojený) chandler

ja mam radiator na stene a aspon si mam kde susit uterak a ponozky
.
teraz vazne. co som sa zatial bavil s ludmi co tomu rozumeju tak hovoria ze tie radiatory su stale najlepsie.
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
JankaV. JankaV.

JankaV. je offline (nepripojený) JankaV.

Ahoj. My máme podlahové kúrenie v celom dome (a aj von na chodniku) a žiadny problém. A neviem prečo všetci riešia to vírenie prachu?! No my s tým problém nemáme. A neviem či na rádiatori prach nesadá? Tak isto ako na podlahu. Podlahové je super vec.
rendi rendi

rendi je offline (nepripojený) rendi

Ďakujem za názor, to vírenie ma zaujíma kvôli tomu, že máme v rodine nejaké alergie a nerada by som si svoje milované osoby ohrozila. Preto ma zaujímajú skúsenosti ľudí čo to majú. Lebo aj odborníci nie sú jednotný, jedny tvrdia, že prach víri menej a druhy, že viac. A z akého materiálu máte tie trubky, nehrozí, že by mohlo prísť k ich poškodeniu a následnému trhaniu podlahy. Viete odporučiť nejakú dobrú firmu čo to robí v okolí BA ?
Modroocko Modroocko

Modroocko je offline (nepripojený) Modroocko

Nerobím druhým to, čo nechcem, aby robili mne. ...viac
rendi Pozri príspevok
Ahojte, chcela by som vaše skúsenosti s podlahovým kúrením, chcela by som si ho dať v celom dome. Nie je s tým problém ani v spálňach ? Chcela by som ho tam hlavne z estetického hľadiska, keďže spalne mam umiestnené v podkroví a svetlosť je tam riešená buď balkónovými dverami, alebo strešnými oknami, a jednoducho si neviem predstaviť radiátor len tak na stene. Hlavne sa bojím toho vírenia prachu, nemajú s tým problém ani alergici?

Ďakujem za vaše rady
Rodičia majú podlahové kúrenie v dome. V kuchyni a na chodbe je to v pohode, zakryli to dlažbou a denne sa to umýva. Ale úplná katastrofa je to v obývačke. Dali tam plávajúcu podlahu (najväčšia somarina, čo mohli urobiť), teplo tade neprejde takmer vôbec a víri sa prach, to je pravda. Mama má už svoje roky a úplne jej stačí zmývanie podlahy v kuchyni. Otec už rozmýšľa, že podlahovku vytrhá a dá tam dlažbu, ale zmývať bude treba tak či tak.
A keď som u nich v zime na návšteve a deckám treba narýchlo usušiť zasnežené čiapky a rukavice, mne osobne veľmi chýba radiátor. Zrejme aj našim, takže teraz kúpili akumulačnú pec na drevo do kuchyne, aby aspoň tie utierky bolo kde sušiť.
Lucia Vac Lucia Vac

Lucia Vac je offline (nepripojený) Lucia Vac

Ja mozem podlahove kurenie odporucit, ale vsetko co bolo uvedene vyssie je pravda, zavisi cisto od preferencii clenov v domacnosti. Z osobnych skusenosti mozem odporucit dlazbu alebo liatu podlahu nad kurenie, lebo aj ked date specialne parkety ktore su nad podl.kurenie urcene, k strate tepla dochadza. Uspora energie je v porovnani s klasikou jednoznacna . Moji rodicia maju taky isty dom ako my, vykuruju o 2-3 stupme menej a my platime za plyn ovela menej...ps: firmu mozem odporucit, pripadne zodpovedat aj dalsie otazky...napis sukromne.
chandler chandler

podlahove kurenie je urcite dobre v kupelni alebo v chodbe pod dlazbu (ale na male plochy by som dal radsej elektricke)... netreba zabudat ze na podlahove kurenie uz nikdy nedate koberec - teraz je taka moda ze bez kobercov ale zda sa mi ze sa koberce postupne vracaju.
no a co sa tyka poruchovosti tak to nie je problem teraz ale casom to bude problem, opravit radiator je v pohode, opravovat podlahove kurenie - to si ani nechcem predstavovat
no a virenie prachu tam urcite musi byt - vyhrievana plocha je velka a prach stupa s teplom hore.
rendi rendi

Lucia Vac Pozri príspevok
Ja mozem podlahove kurenie odporucit, ale vsetko co bolo uvedene vyssie je pravda, zavisi cisto od preferencii clenov v domacnosti. Z osobnych skusenosti mozem odporucit dlazbu alebo liatu podlahu nad kurenie, lebo aj ked date specialne parkety ktore su nad podl.kurenie urcene, k strate tepla dochadza. Uspora energie je v porovnani s klasikou jednoznacna . Moji rodicia maju taky isty dom ako my, vykuruju o 2-3 stupme menej a my platime za plyn ovela menej...ps: firmu mozem odporucit, pripadne zodpovedat aj dalsie otazky...napis sukromne.
zatial nemozem sukromne som tu prvy den
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

my sme dali podlahovku na chodby, do kuchyne, WC a v kúpelkách - tam je ešte rebrík, aby som kde mala sušiť napr. uteráky.
V ostatných obytných izbách máme klasické radiátorové kúrenie.
A prach ti víri tak či tak, ja musím povysávať dlažby aj parkety každý druhý deň. A je jedno, či tam je podlahovka alebo obyčajný radiátor.
Ninna Ninna

Ninna je offline (nepripojený) Ninna

chandler Pozri príspevok
podlahove kurenie je urcite dobre v kupelni alebo v chodbe pod dlazbu (ale na male plochy by som dal radsej elektricke)... netreba zabudat ze na podlahove kurenie uz nikdy nedate koberec - teraz je taka moda ze bez kobercov ale zda sa mi ze sa koberce postupne vracaju.
no a co sa tyka poruchovosti tak to nie je problem teraz ale casom to bude problem, opravit radiator je v pohode, opravovat podlahove kurenie - to si ani nechcem predstavovat
no a virenie prachu tam urcite musi byt - vyhrievana plocha je velka a prach stupa s teplom hore.
My máme podlahovku 11rokov. Čo sa týka materiálov už v čase keď sme dávali my podlahovku nám dávali záruku 20 rokov. A to je už čo povedať. A vývoj ide stale dopredu. Ja som maximálne spokojná. Myslím si však že je rozdiel v intenzite kúrenia medzi elektrickou podlahovkou a vodou ohrievanou podlahovkou. Pri prechodoch ročných období ako sú jeseň a jar je omnoho príjemnejšie chodiť po temperovanej podlahe.
rendi rendi

Ninna Pozri príspevok
My máme podlahovku 11rokov. Čo sa týka materiálov už v čase keď sme dávali my podlahovku nám dávali záruku 20 rokov. A to je už čo povedať. A vývoj ide stale dopredu. Ja som maximálne spokojná. Myslím si však že je rozdiel v intenzite kúrenia medzi elektrickou podlahovkou a vodou ohrievanou podlahovkou. Pri prechodoch ročných období ako sú jeseň a jar je omnoho príjemnejšie chodiť po temperovanej podlahe.
A vy mate vodou ohrievanú ? Lebo my sme rozmýšľali pravé nad takou v kombinácii s kondenzačným kotlom. A akú podlahu máte na nej. V obývačke a kuchyni chcem mat dlažbu, ale v spálňach by som radšej plávajúcu chcela, naozaj je s tým prechodom tepla taký problém ?
ROMBOR ROMBOR

ROMBOR je offline (nepripojený) ROMBOR

obycajny chlap so vsetkymi chlapskymi slabostami a starostami, milujuci svoju rodinu a vaziaci si svojich priatelov ... co viac dodat ...viac
Výhody podlahového kúrenia:
– neruší vzhľad interiéru, poskytuje lepší pocit tepelnej pohody
– kúrenie znižuje vlhkosť v obytnom priestore, nedochádza k víreniu vzduchu
– vhodné pre alergikov
– ideálne rozdelenie tepla v priestore, úspora prevádzkových nákladov (kondenzačný kotol)
– maximálna hygiena prevádzky
– nedochádza k prúdeniu vzduchu, a tým k znečisťovaniu povrchu stien a vykurovacích telies unášaným prachom
Nevýhody, riziká:
– treba zabrániť poškodeniu podlahy (navŕtanie, poškodenie počas montáže)
– prípadná chyba či mechanická netesnosť sa dá ťažšie odhaliť a odstrániť (používame len overené výrobky)
– nie je vhodné do objektov s ľahkým obvodovým plášťom alebo do objektov pred zateplením či výmenou okien (regulácia a nastavenie sú zložité)
– vyššie jednorazové investičné náklady (1 000 Sk/m2), veľká tepelná zotrvačnosť
Ninna Ninna

rendi Pozri príspevok
A vy mate vodou ohrievanú ? Lebo my sme rozmýšľali pravé nad takou v kombinácii s kondenzačným kotlom. A akú podlahu máte na nej. V obývačke a kuchyni chcem mat dlažbu, ale v spálňach by som radšej plávajúcu chcela, naozaj je s tým prechodom tepla taký problém ?
Problém môže nastať práve pri elektrickom kúrení. My máme vodou vyhrievanú trvá troška dlhšie kým podlaha v prvý deň vykurovania sa ohreje, ale o to dlhšie a lepšie sála teplo od spodu. je to fakt super vec. Deti nikdy neprechladnú od nôh pokiaľ chodia bez papúč.
ROMBOR ROMBOR

ROMBOR je offline (nepripojený) ROMBOR

obycajny chlap so vsetkymi chlapskymi slabostami a starostami, milujuci svoju rodinu a vaziaci si svojich priatelov ... co viac dodat ...viac
JankaV. Pozri príspevok
Ahoj. My máme podlahové kúrenie v celom dome (a aj von na chodniku) a žiadny problém. A neviem prečo všetci riešia to vírenie prachu?! No my s tým problém nemáme. A neviem či na rádiatori prach nesadá? Tak isto ako na podlahu. Podlahové je super vec.
k tomu vireniu - neviem, preco si ludia zafixovali, ze pri podlahovom kureni je virenie prachu vacsie ako pri radiatorov ... v skutocnosti je to opacne, prudenie vzduchu a teda aj virenie je mensie pri podlahovom kureni ...
r
rendi rendi

a co ta laminatova plavajuca podlaha na to ?
Modroocko Modroocko

rendi Pozri príspevok
V obývačke a kuchyni chcem mat dlažbu, ale v spálňach by som radšej plávajúcu chcela, naozaj je s tým prechodom tepla taký problém ?
Áno, je to problém, keď chceš mať podlahové kúrenie, určite nedávaj plávajúcu podlahu (a ani parkety a korok)
rendi rendi

Hmm .. ale tak akú podlahu dám na to v spálni a hlavne v detských izbách, tam sa mi dlažba nejako nehodí
Ninna Ninna

Modroocko Pozri príspevok
Áno, je to problém, keď chceš mať podlahové kúrenie, určite nedávaj plávajúcu podlahu (a ani parkety a korok)
Akú podlahovku majú keď amjú taký problém s prestupom tepla cez plávačku. My máme laminátku a vôbec ale vôbec s tým nemáme problém.
chandler chandler

ROMBOR Pozri príspevok
k tomu vireniu - neviem, preco si ludia zafixovali, ze pri podlahovom kureni je virenie prachu vacsie ako pri radiatorov ... v skutocnosti je to opacne, prudenie vzduchu a teda aj virenie je mensie pri podlahovom kureni ...
r
teply vzduch z radiatora stupa hore a tak isto aj z podlahy.. pritom zo sebou berie prach (tie male ciastocky co nevidiet - nie pudlikov ale pri podlahe berie ten prach z vacsej plochy
to virenie pri podlahovom vyhurovani urcite je... fyzikalne zakony nepustia
.
v zasade kde je dlazba tam podlahove kurenie a inde nie
rendi rendi

chandler Pozri príspevok
teply vzduch z radiatora stupa hore a tak isto aj z podlahy.. pritom zo sebou berie prach (tie male ciastocky co nevidiet - nie pudlikov ale pri podlahe berie ten prach z vacsej plochy
to virenie pri podlahovom vyhurovani urcite je... fyzikalne zakony nepustia
.
v zasade kde je dlazba tam podlahove kurenie a inde nie
Mas podlahove kurenie ?
Modroocko Modroocko

Ninna Pozri príspevok
Akú podlahovku majú keď amjú taký problém s prestupom tepla cez plávačku. My máme laminátku a vôbec ale vôbec s tým nemáme problém.
Ja by som do detskej izby vôbec nedávala laminátovú podlahu. Príliš sa šmýka. A deti sú živé tvory. Mojej kolegyni sa na tom šmykol syn a zlomil si ruku tak, že mu ju museli klincovať. Už nikdy v živote ju nebude mať takú ako pred úrazom. Po tomto zážitku prikryla kolegyňa podlahu kobercom.

Ja mám v detskej izbe korkovú podlahu, výborná vec, nešmýka sa, je teplá, tlmí hluk od večného skákania a pobehovania, ani si neviem predstaviť, že by som tam mala čosi iné.
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať