2

Nákladný list-CMR

nano nano

nano je offline (nepripojený) nano

Chcem Vás poprosiť o radu.Vyvážam tovar do Rakúska a neviem,či je k tomu potrebné vypísať nákladný list-CMR.Ak áno,môžem si ho z nejakej stránky stiahnuť,potrebujem to dosť súrne.Ďakujem.
Usporiadat
vladan vladan

vladan je offline (nepripojený) vladan

žena, a ešte raz ŽENA!!! (aj keď môj nick o tom nevypovedá) ...viac
Pochváliť
nano, do Rakúska to nesieš ty, alebo nejaký dopravca? ... lebo väčšinou majú dopravcovia už pripravenú CMRku (opečiatkovanú dopravnou spoločnosťou) a ty tam dopĺňaš iba niektoré kolonky
0 0
nano nano

nano je offline (nepripojený) nano

Pochváliť
Prepravca je z Rakúska,ja vyvážam len tovar.Vieš mi k tomu ešte povedať niečo bližšie?
0 0
vladan vladan

Pochváliť
hm, my máme väčšinou slovenského prepravcu ... neviem, či bude mať CMR, ale mal by mať ... skús aj stránku www.statistics.sk , možno tam nájdeš tlačivo
0 0
ilona ilona

ilona je offline (nepripojený) ilona

Pochváliť
To CMR naozaj musí byť pri vývoze tovaru? K čomu to slúži?
0 0
vladan vladan

Pochváliť
... zásielky sú poistené v zmysle ustanovení Dohovoru CMR (Medzinárodný nákladný list)

Dohovor CMR
1. rozsah platnosti
Určuje podmienky prepravy v medzinárodnej cestnej doprave a to:
- upravuje medzinárodný nákladný list
- zodpovednosť dopravcu za tovar
- postup pri uplatňovaní náhrady za škodu na tovare

Dohovor CMR sa vzťahuje na každú prepravnú zmluvu a platí na celú trasu prepravy.

2. Medzinárodný nákladný list (CMRka)
Je dokladom o uzavretí prepravnej zmluvy, vyhotovuje sa v trojfarebnej odlíšených origináloch.

3. Povinnosti dopravcu
- odborne prevziať zásielku - zabezpečiť ju na nákladnom priestore, kontrolovať prekročenie max. hmotnosti pri nakládke (24 ton), kontroluje správnosť údajov, vzhľad a stav obalu,
- dopravca zodpovedá za činnosť svojich pracovníkov, za zásielku od jej prevzatia až po odovzdanie, za stratu, poškodenie, za prekročenie dodacej lehoty

4. náhrada škody
Ak má dopravca povinnosť nahradiť škodu, výška náhrady sa vypočíta z ceny tovaru pri nakládke.
0 0
Eva99 Eva99

Eva99 je offline (nepripojený) Eva99

Pochváliť
ilona
To CMR naozaj musí byť pri vývoze tovaru? K čomu to slúži?
CMR bol potrebný kvôli colnici, teraz ho už nikto nevyžaduje. Čo neznamená, že sa nepoužíva... Šofér pri prechode hranicami musí predložiť, čo, od koho, komu a v akej hmotnosti vezie, ale či to bude na dodacom liste alebo CMR, to je jedno. Ale využíva sa najmä v prípade využitia prepravcu...
Takže v skratke - nie, nie je potrebný.
0 0
ilona ilona

ilona je offline (nepripojený) ilona

Pochváliť
Ďakujem ,zase som o niečo múdrejšia.
0 0
toni toni

toni je offline (nepripojený) toni

Pochváliť
CMR Kúpiš v predajni šeft, Moto plus /česmad / stáčí 5list. Dopravcovia CMR využívajú aj v únii.
0 0
Gituška Gituška

Gituška je offline (nepripojený) Gituška

optimizmus nado všetko
Pochváliť
Len by som chcela dodať, že aj keď je to rakúsky prepravca, ale CMR mať bude on, spoň mal by ho mať. CMR majú všetky EÚ štáty. CMR potrebuješ aj k daňovej kontrole od nás ho pýtali.
0 0
vladan vladan

Pochváliť
Gituška
Len by som chcela dodať, že aj keď je to rakúsky prepravca, ale CMR mať bude on, spoň mal by ho mať. CMR majú všetky EÚ štáty. CMR potrebuješ aj k daňovej kontrole od nás ho pýtali.
od nás daňová kontrola pýtala "doklad o zaslaní/prevzatí tovaru", čo môže byť CMR alebo dodací list alebo iný doklad o prevzatí ...
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať