Môžte mi niekto poradiť? Od 01.01.2006 si môže dať živnostník do výdavkov 55% zo stravných lístkov. Na stravné lístky ma nárok rovnako ako zamestnanec? /napr. každý pracovný deň, alebo on má nárok aj v iné dni?/ Podľa čoho sa to ma určit?
V prípade, že pracuje napr. tri týždne mimo sídla/v ŽL sídlo Nitra, ale pracuje v Košiciach/ má nárok na stravné vo výške 208,-Sk/časové pásmo nad 18 hod./ A čo potom so stravnými lístkami, keď si ich už objednal, môže si dať do výdavkov ten rozdiel 208 - /55%z 89/ 48,95 = 159,05 Sk?
Ak áno ako sa to zúčtuje v cestovnom príkaze?
Ako to vlastne má byť. Ja som to asi poriadne poplietla.
Poradí mi niekto, ako to má byť správne?
Sú vôbec výhodné stravné lístky, pre takýto typ pracujúceho živnostníka mimo sídla firmy?
Prosím, poradte mi. Ďakujem