Peggynka
evaj63
Kuracia poievka s rezancami, estonske kura, dusená ryža s hráškom a majoránkou, slivkový koláč s posýpkou, melon.
A ja neviem,čo to je "estónske" kura.Prezraď ,bo aj ujo gugeľ partizánči a nechce prezradiť...
Rozporcované osolené.kura bez kože,v pekáči posypem koreninami čo mi prídu do ruky, niekedy je to aj 10 druhov, na kura rozložit' mrkvu na kolieska, dávam asi 1 kg. Zas to posypem trošku koreninami.Tteraz by tam mali íst' hríhy,je jedno aké, tie ja nedávam, a posledná vrstva je cibul'a. Dávam 3-4 vel'ké na koliečka nakrájané. Zas posypem koreninami, pokvapkám trošku olejom, zakryté piect' asi hodinu.
V povodnom recepte je kura najskor namočené vo vajci a narýchlo opečené- podl'a mňa netreba, a koreniny len na poslednej vrstve- cibuli, Všetko pustí hodne št'avy, olejom to netreba preháňat', ani pekáč nemastím, netreba.Moja banda to miluje.