Účtovala som vo firme, kde sme mali aj hotel s reštauráciou. Aby sme predišli tomuto, všetci zamestnanci hotela, teda nielen kuchári, ale aj pomocné sily v kuchyni, čašníci, recepčné aj prevádzkár mali automaticky v odpracovaný deň stiahnuté za obed, pri 12 hod.prac.čase i 1/2 hodnoty za večeru, druhý im doplácal majiteľ. Urobili sme schôdzu so zainteresovanými zamestnancami, boli upozornení, že v prípade ak to nedodržia investuje majiteľ do kamier a tak ich pristihne pri krádeži, lebo v tomto prípade by to bola skutočne krádež, a zamestnanci súhlasili. Už ich ale nik nesledoval, či si dali jednu porciu, alebo dve, to už majiteľ toleroval a navyše im dáva každému 2 kávy denne. Takže myslím, že to chce len trochu diplomacie a všetko sa dá zvládnuť!