Orzo so špenátom a parmezánom
1 balík cestovín ORZO (slovenská ryža, môže byť aj tarhoňa)
2 pol. lyžice oleja (najlepšie olivový)
2 jarné cibuľky - nakrájať
1 strúčik cesnaku - nasekať
2 lyžice hladkej múky
1 pohár mlieka
špenát - najlepšie čerstvý listový
pol pohára strúhaného parmezánu + ďalší na posypanie na záver
soľ, čierne korenie
1. Orzo uvaríme vo vode podľa návodu (ako cestovinu).
2. Na oleji chvíľu podusíme cibuľku s cesnakom, osolíme a okoreníme. Pridáme múku a spolu opražíme. Zalejeme mliekom a miešame aby sa nevytvorili hrudky. Povaríme cca 8 minút.
3. Pridáme špenát a krátko povaríme - len kým listy zvädnú.
4. Nakoniec pridáme do omáčky parmezán a keď sa rozpustí pridáme aj uvarené orzo. Na tanieri ešte posypeme parmezánom a hneď servírujeme.
http://www.lifeasastrawberry.com/parmesan-spinach-orzo/
Dnes som si to robila a namiesto orza som uvarila tarhoňu ... fajnotka fajnová!
Nabudúce namiesto múky a mlieka skúsim pridať šľahačkovú smotanu.