Zavrieť

Porady

Čo dnes na obed?

som
Ja už fakt neviem čo variť!
Mám dojem, že varíme doma dookola tie isté jedlá. Nejako nás opustila fantázia.
Tak ma napadlo, že by bolo dobre, keby do tejto rubriky (kto chce) napísal, čo dnes varí, aby som dostala nejakú inšpiráciu - čo môžem asi tak dnes navariť. Samozrejme normálne domácke slovenské jedlá.
Nie recepty, ale názov jedla.
Čo dnes na obed?
dnes: vyprážaný karfiól

P.S.
A čo zajtra na obed? a Každý deň na obed?
Naposledy upravil mysimis : 19.11.10 at 19:38 Dôvod: doplnenie P.S.
Téma je uzavretá.
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

dnes bude svieckova,ale zo zajaca,nie z hovädziny.
my to zboznujeme.mnam.
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
Grap
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

erzet Pozri príspevok
Grap
dobre že som už nešla hľadať vo vyhľadávači, čo je to za jedlo - a ty máš dnes ovocný deň
0 0
cathyc cathyc

cathyc je offline (nepripojený) cathyc

erzet Pozri príspevok
Veď to je majiteľ pizzerky
ahááá, ten čo nemá pizzu pred sebou?
0 0
cathyc cathyc

cathyc je offline (nepripojený) cathyc

erzet Pozri príspevok
Grap
príjemný ovocno- zeleninkový dník Ti prajem.
0 0
uct2007 uct2007

uct2007 je offline (nepripojený) uct2007

U nás dnes varí môj manžel
bryndzové halušky...mňam,mňam
a polievka fazuľková (to až tak "nemusím",no ostatní členovia rodiny ma prehlasovali,že to musí byť) ale to som ešte včera navarila...ciže čo si navarím, to si aj musím zjesť
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
cathyc Pozri príspevok
ahááá, ten čo nemá pizzu pred sebou?
chichichi, majiteľ nebude predsa jesť a hosť ostane na sucho.
0 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

erzet Pozri príspevok
chichichi, majiteľ nebude predsa jesť a hosť ostane na sucho.
ale ja toho majiteľa odniekiaľ poznám ... žeby varil v telke? S Bičanom?
0 0
liba2 liba2

liba2 je offline (nepripojený) liba2

janaGT Pozri príspevok
ale ja toho majiteľa odniekiaľ poznám ... žeby varil v telke? S Bičanom?
tiež mám ten pocit, že ho poznám... myslím si že je Talian

... len neviem kde je tá Rotunda
Naposledy upravil liba2 : 21.04.10 at 12:14
0 0
Kazu Kazu

Kazu je offline (nepripojený) Kazu

Dnes bol segedínsky s knedľou
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
liba2 Pozri príspevok
tiež mám ten pocit, že ho poznám... myslím si že je Talian

... len neviem kde je tá Rotunda
Tu som to napísal: http://www.facebook.com/profile.php?...=1174712748604
0 0
cathyc cathyc

cathyc je offline (nepripojený) cathyc

Ta pec za Vami je absolútne skvelá.
0 0
Ivana Š Ivana Š

Ivana Š je offline (nepripojený) Ivana Š

špagety a bolonskou omáčkou a kopou syra
0 0
ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

Dnes mali "masotariani" hovädzí steak z predneho hovädzieho. Platy mäsa som naklepala hánkami ruky, osolila, okorenila a jednu stranu potrela Kremžskou horčicou. Nechala som odležať, tak asi hodinu, potom opekať na oleji, najskôr stranu, kde nieje horčica potom druhú. Opekam cca 2 min na jednej strane zakryté.
Určite skvelá náhrada pravého steaku, lacnejšie a rýchle.vyskúšajte, želám dobrú chuť!
Naposledy upravil ubka : 11.02.11 at 21:54
1 0
ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

..bezmäsité jedlo sa dá pripraviť aj z "odpadu". Keď kupujem reťkovku nenechám si odstrániť zelené listy, obsahujú totiž významné vitamíny, minerály. Pripravím z nich alla špenát, ako prívarok, alebo polievku. Dnes to bol prívarok, ktorý zahusťujem iba zemiakmi a smotanou.
Umyté listy reťkovky dám do hrnca, pridám dnes, listy cesnaku medvedieho, inokedy strúčik cesnaku, jednu kocku zeleninového bujónu a nadrobno nakrájané zemiaky, keď sú zemiaky mäkké rozmixujem a ochutím smotanou.
Je to fakt výborné, hlavne zdravé a úsporné. Dobrú chuť!
Naposledy upravil ubka : 11.02.11 at 21:54
4 0
great.zv great.zv

great.zv je offline (nepripojený) great.zv

sa Ti povie, že medvedí cesnak, prečo nie?!... ale kam naň chodíš?..
ja sa už dlhšie chystám urobiť prívarok - ale z listov "šťavelu", aspoň u nás sa to tak volá... také podlhovasté kyslé lístky... ak by mal niekto overený recept... vďaka
0 0
ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

Šťavel poznám, robím z neho tiež polievku, lebo na prívarok sa mi to zdá dosť intenzívne, do polievky počas varenia rozhabarkujem aj 1-2 vajcia a tiež dám na vrch opečený starý chlebík. Inak presne tak, ako z listov špenátu, či reťkovky viď obrázky.
Medvedí cesnak?, ja som tu už vložila o medveďom cesnaku, snáď ma nezabijú dám to aj sem, sú tam aj lokality, neviem odkial si, ale ak si urobíš raz výlet do prírody, môžeš si cesnak nasadiť doma v záhradke, ja už zberám doma, vždy čerstvý aj do každého šalátu. Sušené listy strácajú účinok.
1 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

šalátová omáčka a varené zemiaky s maslom, petržlenovou a cibuľkovou vňaťou. Síce neviem, čo na to povedia chlapi, ale snáď to prežijú
0 0
lenkak lenkak

lenkak je offline (nepripojený) lenkak

Lenka
Brokolicová polievka
Francúzske zemiaky
0 0
ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

Daša pre chlapov daj do šalátovej omáčky, buď varené vajcia na tvrdo, alebo volské oko. Ja Hneď keď dováram omáčku vpustím do nej surové vajíčka, koľko potrebujem, zakryjem, odstavím a oni dôjdu. Je to princíp strateného vajca, vyskúšaj, bude sa to chutiť a chlapov zasýtiš. . Inak mňam, dala by som si :-)
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať