Detto, lebo sa mi to zdá mrhaním času - veď aj tú kúpenú niekto zamiesil. Ja si ju ráno objednám v neďalekej ľudovej reštaurácii, a na obed si pre ňu idem - je čerstvá, ešte teplá... A doma ani nemám taký veľký hrniec, aby som takú XXXL knedľu vyprodukovala.
Robila som ju tiež len raz - to sme mali na návšteve takého gurmána - manželovho priateľa, ktorý si "objednal" sviečkovú, všetko nakúpili, a stavil sa so mnou, či dokážem urobiť domácu knedľu... Tak som sa do toho zo zvedavosti dala, či to dokážem - podľa knižky Varíme aj bez skúseností I. časť. Inak na toto vydanie nedám dopustiť, doporučujem pre všetky začínajúce gazdinky /ak ju ešte dostať kúpiť/. Podľa nej sa musí naučiť variť aj ten, kto má obidve ruky ľavé... Ja som sa napr. podľa nej naučila kysnuté cesto, ktorého som sa doma za slobodna vždy bála, že veď načo, však mama zamiesi... Iné druhy cesta mi problém nerobili. Kúpila som si ju pred rokmi kvôli receptu na "štedrák" - kvôli manželovi, ktorému u tety na návšteve veľmi chutil a ona mi tú knižku vtedy doporučila - kúpila ju vtedy všetkým 3 dcéram /boli práve Vianoce/. Teta už nežije, ale vždy, keď tú knižku vyberiem, si na ňu spomeniem a som jej vďačná... Je tam veľa tradičných jednoduchých receptov - stačí táto jediná a ručím Vám, že Vaša rodina nezahynie od hladu...
A má super formát - žiadne veľké hebedo, ktoré by Vám v kuchyni zavadzalo a ani suroviny ako "v medzinárodných kuchárkach", ktoré musíte zháňať po celom meste, resp. na dedine ich nezoženiete vôbec...
A aj tú knedľu som vtedy podľa nej urobila, všetkým chutila, aj tomu kamarátovi-gurmánovi, ale boli to vlastne dve také menšie, aké sa mi zmestili do najväčšieho hrnca, resp. na utierku, ktorú som naň uviazala a na nej som ich parila...
A ani tých 20 €, ktoré dal do stávky, som neprijala - veď načo, hlavne, že mu u nás chutilo, a ja som bola rada, že nie som ktovieaké nemehlo, čo nevie ani knedľu urobiť...