Zavrieť

Porady

Vy sa pýtajte a my Vám budeme odpovedať

Zakladám novú tému pre menej skúsené, ale za to snaživé gazdinky, kde im my, viacej skúsené, odrastenejšie gazdinky poradíme. Pretože stihla som si tu všimnúť, že sa tu nájdu aj takí - také, ktoré nemajú pochopenie pre ne. Veď nie všetci spadli z neba múdri, že jóóó
Usporiadat
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
wegamizi Pozri príspevok
Ahojte, chcela by som sa vas opytat. ked robim "majonezak", uvarim nakrajanu cibulu a s precedenou vodou zalejem nakrajane zemiaky, chvilu necham postat a scedim atd. Kamaratka mi hovorila, ze to je zle, ze cibula sa dava surova, nadrobno nakrajana atd. Ako je to teda spravne?
Ježiši kriste ...to by som ani nepriateľovi nedal jesť ...

Jemne , veľmi jemne nakrájať , potom horúcou vodou spariť , aby sa tie pachute cibule preč dali , bude jemnejšia ...

Zvyšok je už o inom , otázka takto nebola položená , ale ak chceš recept , kľudne hodím ...
0 0
Paula Paula

Paula je offline (nepripojený) Paula

wegamizi Pozri príspevok
Ahojte, chcela by som sa vas opytat. ked robim "majonezak", uvarim nakrajanu cibulu a s precedenou vodou zalejem nakrajane zemiaky, chvilu necham postat a scedim atd. Kamaratka mi hovorila, ze to je zle, ze cibula sa dava surova, nadrobno nakrajana atd. Ako je to teda spravne?


Správne je to vždy tak, ako to Vám doma chutí a nedajte sa ovplyvniť chuťami iných
0 0
Lilka 1 Lilka 1

Lilka 1 je offline (nepripojený) Lilka 1

wegamizi Pozri príspevok
Ahojte, chcela by som sa vas opytat. ked robim "majonezak", uvarim nakrajanu cibulu a s precedenou vodou zalejem nakrajane zemiaky, chvilu necham postat a scedim atd. Kamaratka mi hovorila, ze to je zle, ze cibula sa dava surova, nadrobno nakrajana atd. Ako je to teda spravne?
Ja si vždy nakrájam cibuľku na drobulilinko, pridám ju surovú, tak je šalát vynikajúci. Krájanú varenú cibuľu moja babka používala do obyčajného zemiakového šalátu bez majonézy.
2 0
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

tak ...... nezdá sa mi to ktovieako chutné cibuľovou vodou polievať zemiaky....
Do šalátu patrí: surová cibuľa, kyslé uhorky, uvarená mrkvička a trošku zeleru všetko pokrájané nadrobno. Ďalej veľa hrášku a majonézy (môže sa rozriediť jogurtom alebo kyslou smotanou). Kvôli farebnosti sa môžu dať aj vajíčka uvarené natvrdo, prípadne pažítka.
1 0
Lilka 1 Lilka 1

Lilka 1 je offline (nepripojený) Lilka 1

hubatá Pozri príspevok
tak ...... nezdá sa mi to ktovieako chutné cibuľovou vodou polievať zemiaky....
Do šalátu patrí: surová cibuľa, kyslé uhorky, uvarená mrkvička a trošku zeleru všetko pokrájané nadrobno. Ďalej veľa hrášku a majonézy (môže sa rozriediť jogurtom alebo kyslou smotanou). Kvôli farebnosti sa môžu dať aj vajíčka uvarené natvrdo, prípadne pažítka.
Presne tak, ja ešte miesto zeleru dávam kukuricu / aj dodá peknú farbu /. Zatiaľ všetci ochutnávači môjho šalátu vylizovali taniere . A musím ich krotiť, aby aj mne zostalo .
2 0
wegamizi wegamizi

wegamizi je offline (nepripojený) wegamizi

Necha sa to chvilu vyluhovat a potom sa ta voda scedi, potom taky postup, ako aj ty robis. Mam tento sposob robenia majonezaku zdedeny, vraj je lahsie stravitelny a aj dlhsie vydrzi, neskysne. Suhlasim vsak, ze komu co chuti. Ale vidim, ze je to dobre aj tak, aj tak, takze budem robit dalej podla mojho navodu, lebo sme na to zvyknuti.
1 0
snúbenica snúbenica

snúbenica je offline (nepripojený) snúbenica

Dlhoročné gazdinky poraďte, keď robím plnku do zákuskov zo zlatého klasu, tak pri vmiešavaní do masla (obyčajného, lebo margaríny mi v plnkách nechutia)sa mi takmer vždy sekne. Aj teplota masla i krému je rovnaká, aj pomaličky krém pridávam a nepomáha nič. Ďakujem za cenné rady
0 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

snúbenica Pozri príspevok
Dlhoročné gazdinky poraďte, keď robím plnku do zákuskov zo zlatého klasu, tak pri vmiešavaní do masla (obyčajného, lebo margaríny mi v plnkách nechutia)sa mi takmer vždy sekne. Aj teplota masla i krému je rovnaká, aj pomaličky krém pridávam a nepomáha nič. Ďakujem za cenné rady
Krém musíš mať studený. A nepridávame maslo do krému, ale krém do masla.
3 0
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

snúbenica Pozri príspevok
Dlhoročné gazdinky poraďte, keď robím plnku do zákuskov zo zlatého klasu, tak pri vmiešavaní do masla (obyčajného, lebo margaríny mi v plnkách nechutia)sa mi takmer vždy sekne. Aj teplota masla i krému je rovnaká, aj pomaličky krém pridávam a nepomáha nič. Ďakujem za cenné rady
A keď sa ti to už stane, tak začni od znova: troška masla vymiešaj metličkami (mixérom) a znova po lyžiciach pridávaj krém, ale už dlho nešľahaj, lebo sa ti znova zrazí...
0 0
janka51 janka51

janka51 je offline (nepripojený) janka51

Som
snúbenica Pozri príspevok
Dlhoročné gazdinky poraďte, keď robím plnku do zákuskov zo zlatého klasu, tak pri vmiešavaní do masla (obyčajného, lebo margaríny mi v plnkách nechutia)sa mi takmer vždy sekne. Aj teplota masla i krému je rovnaká, aj pomaličky krém pridávam a nepomáha nič. Ďakujem za cenné rady
Stáva sa to ak je krém aj keď len trošilinku letný, musí byť vychladený, alebo ak to nieje 82% maslo. Ja si maslo vymiešam s práškovým cukrom a tak po lyžiciach pridávam vychladnutý krem.
4 0
lorelei lorelei

lorelei je offline (nepripojený) lorelei

POradte mi prosim, ako vysmazate rezne alebo kuracie stehna v trube, ked je toho aj a dva plechy pre viac osob? Na kolko stupnov mate trubu, kolko oleja a ako dlho cca... DIk, lebo fasirky si takto robim, ale to su zeleninove a nie su mastne, ale tu treba mat tie "priezle" poriadne a masko stavnate ...tak by som bola rada, lebo ma to caka o dva tyzdne.
0 0
jackguelina jackguelina

jackguelina je offline (nepripojený) jackguelina

alla66 Pozri príspevok
Dlhé roky ma trápi, prečo neviem urobiť tak dobrú knedľu ako svokra?
Tak dobrú knedľu a vôbec kysnuté cesto je podľa mňa fakt umenie.Knedle som sa naučila veľmi pozde a tiež nie sú také dobré ,aké robila moja mama,aj keď dodržiavam ten istý postup.
1 0
durisovad durisovad

durisovad je offline (nepripojený) durisovad

uctovnicka na dochodku
S kysnutymi kolacmi nemam ziadny problem, ale knedlu som skusila urobit len raz a odvtedy radsej kupujem hotovu.
0 0
jackguelina jackguelina

jackguelina je offline (nepripojený) jackguelina

durisovad Pozri príspevok
S kysnutymi kolacmi nemam ziadny problem, ale knedlu som skusila urobit len raz a odvtedy radsej kupujem hotovu.
Máš pravdu,knedle aj ja radšej kupujem.
0 0
Oliwa Oliwa

Oliwa je offline (nepripojený) Oliwa

Detto, lebo sa mi to zdá mrhaním času - veď aj tú kúpenú niekto zamiesil. Ja si ju ráno objednám v neďalekej ľudovej reštaurácii, a na obed si pre ňu idem - je čerstvá, ešte teplá... A doma ani nemám taký veľký hrniec, aby som takú XXXL knedľu vyprodukovala.

Robila som ju tiež len raz - to sme mali na návšteve takého gurmána - manželovho priateľa, ktorý si "objednal" sviečkovú, všetko nakúpili, a stavil sa so mnou, či dokážem urobiť domácu knedľu... Tak som sa do toho zo zvedavosti dala, či to dokážem - podľa knižky Varíme aj bez skúseností I. časť. Inak na toto vydanie nedám dopustiť, doporučujem pre všetky začínajúce gazdinky /ak ju ešte dostať kúpiť/. Podľa nej sa musí naučiť variť aj ten, kto má obidve ruky ľavé... Ja som sa napr. podľa nej naučila kysnuté cesto, ktorého som sa doma za slobodna vždy bála, že veď načo, však mama zamiesi... Iné druhy cesta mi problém nerobili. Kúpila som si ju pred rokmi kvôli receptu na "štedrák" - kvôli manželovi, ktorému u tety na návšteve veľmi chutil a ona mi tú knižku vtedy doporučila - kúpila ju vtedy všetkým 3 dcéram /boli práve Vianoce/. Teta už nežije, ale vždy, keď tú knižku vyberiem, si na ňu spomeniem a som jej vďačná... Je tam veľa tradičných jednoduchých receptov - stačí táto jediná a ručím Vám, že Vaša rodina nezahynie od hladu... A má super formát - žiadne veľké hebedo, ktoré by Vám v kuchyni zavadzalo a ani suroviny ako "v medzinárodných kuchárkach", ktoré musíte zháňať po celom meste, resp. na dedine ich nezoženiete vôbec...

A aj tú knedľu som vtedy podľa nej urobila, všetkým chutila, aj tomu kamarátovi-gurmánovi, ale boli to vlastne dve také menšie, aké sa mi zmestili do najväčšieho hrnca, resp. na utierku, ktorú som naň uviazala a na nej som ich parila...
A ani tých 20 €, ktoré dal do stávky, som neprijala - veď načo, hlavne, že mu u nás chutilo, a ja som bola rada, že nie som ktovieaké nemehlo, čo nevie ani knedľu urobiť...
Naposledy upravil Oliwa : 03.09.10 at 07:23
0 0
truch truch

truch je offline (nepripojený) truch

Výborná je aj takáto knedla:
4-5 rožkov, nakrájať na kocky, pokropiť mliekom, pridať 3 žltky, 4 PL detskej krupice, trochu soli, môžeme aj petržlenovú vňaťku a sneh z vajec. Zľahka premiešať, dať do vymastených a strúhankou vysypaných šialok, plniť len do polovice!. Do hrnca vodu, aby bola tak do 3/4 výšky šialky a varíme asi 40 minút. Vyklopiť, nakrájať, sú fakt výborné
4 0
jackguelina jackguelina

jackguelina je offline (nepripojený) jackguelina

truch Pozri príspevok
Výborná je aj takáto knedla:
4-5 rožkov, nakrájať na kocky, pokropiť mliekom, pridať 3 žltky, 4 PL detskej krupice, trochu soli, môžeme aj petržlenovú vňaťku a sneh z vajec. Zľahka premiešať, dať do vymastených a strúhankou vysypaných šialok, plniť len do polovice!. Do hrnca vodu, aby bola tak do 3/4 výšky šialky a varíme asi 40 minút. Vyklopiť, nakrájať, sú fakt výborné

Určite to vyskúšam.
0 0
Deganova Deganova

Deganova je offline (nepripojený) Deganova

truch Pozri príspevok
Výborná je aj takáto knedla:
4-5 rožkov, nakrájať na kocky, pokropiť mliekom, pridať 3 žltky, 4 PL detskej krupice, trochu soli, môžeme aj petržlenovú vňaťku a sneh z vajec. Zľahka premiešať, dať do vymastených a strúhankou vysypaných šialok, plniť len do polovice!. Do hrnca vodu, aby bola tak do 3/4 výšky šialky a varíme asi 40 minút. Vyklopiť, nakrájať, sú fakt výborné
Poznám a odporúčam, ŕýchla a jednoduchá alternatíva knedle.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Deganova Pozri príspevok
Poznám a odporúčam, ŕýchla a jednoduchá alternatíva knedle.
...hm ...

....zlatý český ručičky tomuhle říkají ...." houskový knedlíky "

Jo , ještě taky měj ...." chlupatý knedliky "....



....jóóó...těch sem se nadláb ...
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať