erzet Prečo keď pečiem tortový plát mám v prostriedku hrb (teda toho plátu, nie na chrbte)? Ďakujem.
Tortovú formu vymastíš, dáš na spodok papier na pečenie a boky nemastíš - vtedy sa neurobí v strede torty hrb, alebo vymastiť dno a vysypať kokosom, dáme do nej cesto a upečieme.
Ak sa Ti predsa urobí hrb, po upečení preklop tortu o 180°...uvar si
a po chvíli, ak chceš, môžeš ju otočiť naspäť...ja už
neotáčam....(kto vidí, že je hore nohami?)
Doplním, teraz som našla na nete: Vymazanie tortovej formy
Každá gazdinka, ktorá pečie, je zvyknutá vymazávať a múkou vysypávať formy (alebo používa papier na pečenie). Nie ale každá vie, že nie je len jeden spôsob vymazávania tortovej formy. Pokiaľ pripravujeme do tortovej formy šľahané cesto, vymazávame len dno formy (aby sa cesto počas pečenia neodkláňalo od stien). Pokiaľ ale pripravujeme trené cesto, vymazávame dno i boky formy. Na vysýpanie formy môžeme použiť buď hrubú múku, detskú krupicu alebo strúhanku. Pokiaľ použijeme namiesto vymazávania a vysýpania formy papier na pečenie, je najjednoduchšie, keď si tortovú formu roztvoríme, na dno položíme štvorec papiera, dno formy zovrieme okrajom formy, potom ju otočíme dnom hore a odstrihneme prečnievajúce zbytky papiera. Okraje formy nikdy nevykladáme papierom – vždy iba dno.