Deganova Mne cukrárka poradila pokrájať ešte kým nie je čokoláda úplne tuhá, alebo pred krájaním nahriať povrch koláča trošku fénom.
Sorry, Degan, ale mňa to fakt pobavilo. Nie som síce cukrárka a ani netvrdím, že sa to tak nemá robiť, ale to som ešte nepočula - fénovať zákusky...
a hlavne v dobe energetickej krízy - neviem si predstaviť, kto behá s fénom napr. keď sa pečú /a krájajú/ zákusky na takú poriadnu dedinskú svadbu
... /čím nechcem povedať, že v meste nemôže byť "poriadna", t.j. niekoľkostoľuďová svadba - ale spravidla sa také nekonajú.../.
Ja ich krájam nožom, namočeným v horúcej /ale naozaj horúcej/ vode, a tesne pred krájaním ho utriem do servítky, aby z neho tá voda nekvapla na polevu, čo by nembolo veľmi estetické... robím to tak roky a je to O.K. - bez lámania polevy. A po každom zarezaní ten nôž opäť utriem servítkou, alebo umyjem, resp. "oblížem" prstom a až potom utriem, aby na ňom nezostali kúsky čokolády - aby aj ďalší rez bol čistý... a opäť ponorím do vody...
Alebo ako hovorila Ildikó v Susedoch - šup, šup, šup - namočím nožík...