DominikaDominika Aaaahojte
Chystám sa dokúpiť nejaké nové zaujímavé formy na tortu. Všimla som si v ponuke na internete (svetpecenia.sk), že sú klas. formy a tiež ráfiky (bez dna). Tie ráfiky sú samozrejme oveľa lacnejšie. Má s tým niekto skúsenosť? Ja si to predstavujem tak, že sa to položí na plech a naplní cesto a dá upiecť... Je to tak? Nie je problém s "vytekaním"? Alebo sa to používa inak???
Prázdne formy, len boky dávam v nich piecť nasledovne: Spodok formy obrátim o 180°preložím vymasteným alobalom, boky popritláčam, tak aby netieklo nič von, samozrejme najskôr obstrihnem, potom si tieto formy
poukladám na plech, vysypem pomastený alobal mletými orechami a dám tortovú zmes. Dám klasicky piecť ako iné torty. Používam to na 3-poschodovú tortu, každý kruh je inej šírky.