Zavrieť

Porady

Torty, ktoré chutia našim najbližším...

Podstatné, že zatiaľ to viem... Ale zajtra už možno bude inak. ...viac
Písecka torta

Do tortovnice - väčšej, aby sa všetky vrstvy zmestili.

Cesto :
sneh zo 4 bielok, pridať 4 lyžice kryšt.cukor, šľahať, aby sa rozpustil, 1 PL oleja, 4 žĺtka, 2 PL vlažnej vody,3 PL kopcovité mletých orechov, 3 PL polohrubej múky zmiešanej s 1 ČL prášku do pečiva, preosiať, pridať do múky postrúhanú kôru z citróna, cesto je voňavé a jemné. Všetko pomaly zmiešať.Tortovnicu vymastiť a vysypať strúhankou, dať piecť.
Želatína:
2 dkg želatíny, to jedno vrecúško býva presne 2 dkg,( ja kupujem klasickú, nesladenú a bez príchutí, je v takom bielom sáčku a na obale má farebné kocky, no také nepravidelné útvary, žlto-červeno-zelené.) 1/4 l vody ( ja dávam šťavu z ananásového kompótu), do polovice vody namáčať želatinu a nechať ju trošku napučať. Do druhej polovice vody pridať šťavu z 1/2 citróna, 10 dkg cukru ( ja ho nedávam, lebo šťava je sladká a džemy tiež, ale v recepte je písaný), dať variť vodu s cukrom, keď sa varí, pridať rozpustenú želatínu a nechať SKORO!! ale nie úplne zavariť. Po uvarení želatínu rozdeliť na tri rovnaké časti, ja si to dávam do hrnčekov, ktoré potom po jednom chladím, tak ako ich potrebujem.
Plnka č. 1 :
celá šľahačka sa vyšľahá do tuha, pridať ríbezľový, alebo jahodový džem, (ja dávam z oboch) asi 3-4 PL lyžice, 1 diel želatíny, ktorá je už takmer vychladnutá a začína želírovať, zamiešať a vyliať na upečený a vychladnutý korpus, ktorý je pokvapkaný rumom a potretý dobrým džemíkom. Dať stuhnúť do chladničky.
Plnka č. 2:
opäť 1 šľahačka, vyšľahať, ale džem dávam marhuľový, vychladnutú ale nie tuhú! želatínu, zamiešať, rozotrieť na vychladnutú 1.plnku, (neboj sa toho, keď to bude redšie, o pár minút to stuhne), opäť dať do chladničky.
Plnka č. 3
opäť 1 šľahačka vyšľahať, pridať želatínu, ja dávam na kúsky pokrájaný ananásový kompót a kiwi džem, ktorý robíme doma, takže nie je biela, ale zelenkavá.
Ale aj takto ju robievam :
vyšľahaná šľahačka, 1 PL kakaa preosiateho cez sitko, vychladnutá želatína, len v tomto prípade musíš mať tú želatínu osladenú, lebo inak je to horké, všetko zamiešať a rozotrieť na predošlé vrstvy.
Nechám aspoň 2-3 hodiny v chladničke, vrch ozdobím vyšľahanou šľahačkou so stužovačom a ananásom, v lete jahody, prípadne môžeš dať aj zavárané višne.

Dúfam, že bude vašim blízkym chutiť, je ľahučká, dá sa urobiť i pre diabetikov, môžete nahradiť - do cesta sladidlami a do šľahačiek dia džemy, buď z vlastnej výroby, alebo obchodovými.



Budem veľmi rada, ak niekto pridá originál recept na Sacherovu tortu.
Usporiadat
zdenka131 zdenka131

zdenka131 je offline (nepripojený) zdenka131

logopéd, psychopéd, pedagóg, večný študent, absolvent viacerých VŠ ...viac
Tajomstvo fary

Korpus: 130 g mletých orechov, 6 vajec, 120 g práškového cukru, 1 ČL mletej kávy

Plnka: 250 g kyslej smotany, 120 g mletých orechov, 120 g práškového cukru, 1fľaška (malá) zaváraných malín
2 šľahačkové smotany , stužovač šľahačky

Postup:

Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme orechy a kávu. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z vaječných bielkov. Pečieme 5 min pri teplote 180 stupňov, potom znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme 40 min.

Plnka: Zmiešame orechy, kyslú smotanu a cukor . Zmes necháme stuhnúť v chladničke cca 4 hodiny. Vychladnutú tortu rozpolíme, pokvapkáme sirupom z malín, naplníme krémom . Na krém poukladáme maliny , prikryjeme druhou časťou korpusu.

Celú tortu natrieme šľahačkou a ozdobíme malinami Necháme v chladničke stuhnúť najlepšie cez noc.
2 0
digehe1 digehe1

digehe1 je offline (nepripojený) digehe1

som samouk, ale nechám si rád poradiť od dobrých ľudí ...viac
zdenka131 Pozri príspevok
Tajomstvo fary

Korpus: 130 g mletých orechov, 6 vajec, 120 g práškového cukru, 1 ČL mletej kávy

Plnka: 250 g kyslej smotany, 120 g mletých orechov, 120 g práškového cukru, 1fľaška (malá) zaváraných malín
2 šľahačkové smotany , stužovač šľahačky

Postup:

Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme orechy a kávu. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z vaječných bielkov. Pečieme 5 min pri teplote 180 stupňov, potom znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme 40 min.

Plnka: Zmiešame orechy, kyslú smotanu a cukor . Zmes necháme stuhnúť v chladničke cca 4 hodiny. Vychladnutú tortu rozpolíme, pokvapkáme sirupom z malín, naplníme krémom . Na krém poukladáme maliny , prikryjeme druhou časťou korpusu.

Celú tortu natrieme šľahačkou a ozdobíme malinami Necháme v chladničke stuhnúť najlepšie cez noc.

recept znie lákavo, určite vyskúšam z tohtoročnej urody malín.
1 0
zdenka131 zdenka131

zdenka131 je offline (nepripojený) zdenka131

logopéd, psychopéd, pedagóg, večný študent, absolvent viacerých VŠ ...viac
digehe1 Pozri príspevok
recept znie lákavo, určite vyskúšam z tohtoročnej urody malín.
Torta je výborná. Je to recept Kamily Magálovej.
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

Pomarancova so slahackou
6 vajec
180g kryst.cukru
1 sacok vanilkoveho cukru
120g polohrubej muky
80g skrobovej mucky
maslo na vymastenie formy
krem.
5 pomarancov
100g kryst.cukru
20ml rumu
5 PL pomarancovej marmelady/moze byt i marhulovy dzem/
50 ml pomarancovej stavy
500ml slahack.smotany
4 sacky slahackoveho stuzovaca
40g prask.cukru
3 PL kakaa
1/2 KL mletej skorice
na ozdobu
30g horkej cokolady
pomarancove mesiaciky

-zltky vyslahame s polovicou cukru a s vanilkovym cukrom do peny.
-bielky vyslahat do takmer tuheho snehu a potom pridat ostatny cukor a doslahat na tuho
-ruru predhrejeme na 180 stupnov
-maslom vymastit formu/iba dno-boky nie!!!/
-sneh z bielkov vmiesame k zltkom.
-zmiesat muku a skrob a preosiat ju do vajecnej hmoty-premiesat a vyliat do formy
-vlozit do rury a piect cca 25 minut
-po upeceni nechame trochu vychladnut a potom vyberieme z formy-nechame asi 2 hodiny odlezat

-pomarance zbavit supky,rozdelit na mesiaciky a zbavit ich tenkej supky
-duzinu pokrajat na kusky a premiesat s krystalovym cukrom
-stavu zmiesat s rumom a marmeladou
-slahacku vyslahame s prask.cukrom,stuzovacom,skoricou a kakaom do tuha-odoberieme z nej stvrtinu a zvysnkom naplnime cukrarske vrecko s velkym nadstavcom
-korpus 2 razy rozkrojime/dostaneme 3 platy/
-kazdy plat potriet zmesou z marmelady
-na spodny plat nastriekame slahacku z vrecuska najskor po obvode,potom znova kruh ale nechat trochu odstup od prveho a vyplnit aj stred-podobnym sposobom
-do prazdneho priestoru medzi slahackovym kremom naukladat pocukrovanu nakrajanu duzinu
-na to polozit druhy plat a postup s nanasanim slahacky a duziny zopakovat
-prikryjeme poslednym platom a na zaver tortu potriet zvyskom slahackoveho kremu
-dame do chladnicky minimalne na 4 hodiny/najlepsie na celu noc/
-cokoladu nastruhat a ozdobit stuhnutu tortu po bokoch i obvode
-pri podavani jednotlive rezy torty dozdobit pomarancovymi platkami
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

bananova z Thajska

250g hladkej muky
120g prask.cukru
2-3 PL pomarancoveho likeru
2 PL citronovej stavy
1,6-1,8 dcl slahackovej smotany
1 kg bananov
3 zltka
2 sacky vanilkoveho cukru
2 PL kryst.cukru
2 KL skoricoveho cukru
2 PL struhaneho kokosu

-z muky,prask.cukru, 1 zltka,smotany a likeru vypracovat hladke cesto
-rozdelime ho na dve rovnake casti
-polovicu rozvalkat na plat a vlozit do vymastenej formy
-banany olupat a po dlzke pokrajat-poukladat do formy na cestovy plat
-pokvapkat citronovou stavou,posypat jednou vanilkou a skoricovym cukrom
-vyvalkat druhu polku cesta a polozit do formy na banany
-povrch cesta potriet zvyskom zltkov,ktore sme ochutili druhym vanilkovym cukrom,posypat krystalovym cukrom a kokosom
-dat zapiect do vyhriatej rury asi na 35 minut.
-hotove nechat vychladit a posypat praskovym cukrom
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

Slavnostna torta s parizskym kremom

4 vajcia,250g hladkej muky,1 prasok do pec.,220g prask.cukru,150ml oleja,100ml horucej vody,2PL kakaa,
tuk a muka-na vysypanie a vymastenie formy/forma ma mat priemer 23cm-okruhla/

krem:
500ml slah.smotany,200g cokolady na varenie,2 vrecka stuzovaca slahacky

-nejaky dzem a 1-2 zrelsie roztlacene banany

-bielky vyslahat a ked su skoro tuhe,pridat polovicu cukru a do tuha doslahat
-s druhou polovicou cukru vyslahat zltky,pridat preosiatu muku a prasok,vodu a olej-vsetko vymiesat
-napokon zlahka vmiesat sneh
-jednu tretinu cesta odobrat a do tej vmiesat kakao
-ruru predhriat na 175 stupnov
-formu vymastit a vysypat mukou,
do nej vkladame polievkovou lyzicou dve kopky bieleho a jednu kopku kakaoveho cesta-na striedacku,aby nam vznikol mramorovy korpus-takto postupujeme kym sa neminie vsetko cesto
-piect cca 35-40 minut
-tortu este mierne teplu vyklopit z formy a po vychladnuti rozkrojit na 3 platy

-nad parou spustime cokoladu so smotanou a vymiesame,nechame vychladnut
-vychladnute mixovat cca 3 minuty a na 8 hodin dat stuhnut do chladnicky
-potom pridat stuzovac a este raz dobre vyslahat na tuhy krem

-dzem a banany zmiesame a potrieme nimi spodny plat
-nato naniest vrstvu kremu,prilozime druhym platom a natrieme kremom/trochu lremu si musime usetrit/
-prikryt poslednym platom a zatazit
-vlozit na noc do chladnicky
-potom tortu potrieme na vrchu i bokoch zvysnym kremom
-podla original receptu potiahneme hmotou z maschmalow
-kto nema potahoviny rad,staci,ked si hotovu tortu osype orechmi,mandlovymi lupienkami alebo struhanou cokoladou,ozdobi slahackou alebo drobnym ovocim-to uz ako komu chuti....
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

Sviatocna orechovo-marcipanova torta

50g masla,4 vajcia,125g prask.cukru,stipocka soli,75g hladk.muky,1 KL prasku do pec.,75g kukuricneho skrobu,2PL kakaa

krem:
3PL rumu,500ml slah.smotany,2 sacky stuzovaca slahacky,2 vanilkove cukry,170g orechov

zdobenie:
200g marcipanovej hmoty,50g prask.cukru,200g horkej cokoladovej polevy,50g mliecnej cokoladovej polevy,cokoladove hoblinky,orechove jadra

-maslo rozpustit a nechat vychladnut
-zltka,cukor a 4 PL teplej vody vyslahat na husty krem
-vmiesat stopene maslo
-do toho preosiat muku,prasok,skrob a kakao
-z bielkov a soli uslahat tuhy sneh a zlahka vmiesat k mase
-ruru predhriat na cca 170 stupnov
-cesto naliat do vymastenej a mukou vysypanej formy a dat piect cca na 35 minut
-korpus vyklopit a po vychladnuti prerezat na 2 platy

-smotanu,vanilku a stuzovat vyslahat do tuha
-pridat 150g mletych orechov/ z kremu odoberieme cca za 3PL a odlozime bokom/
-spodny plat pokvapkat rumom a nanesieme krem
-prikryt druhym platom a cely obvod tortu potrieme slahackou ktoru sme si odlozili
-marcipan spracovat s praskovym cukrom a vyvalkat na ktuh s priemerom torty/cca 34cm/
-celu tortu pokryt marcipanom
-spustit v jednom hrnci horku polevu,v inom hrnci mliecnu
-celu tortu polejeme polevou z horkej cokolady a cez nu ozdobne v nitovych pruhoch prelejeme mliecnu polevu-mozme si vytvorit napr.mriezku
-nechame trochu zaschnut a dozdobime zvysnymi orechmi,orechovymi jadrami a cokoladovymi hoblinkami
-nechame v chladnicke poriadne stuhnut
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

Medova oblatkova torta/vianocna/

15 kusov tortovych oblatok
4 bielka,250g kryst.cukru,4 PL medu plus 1 PL na potretie,
2KL vanilkoveho cukru,200g mletych orechov,80g visnoveho alebo ineho lekvaru,50g susenych marhul
-bielky a cukor slahamt nad paroudo zhustnutia
-med zohriat a spolu s vanilkou a orechmi primiesat k bielkom
-spolu varit este nad parou asi 5 minut
-mierne vychladnutou plnkou natierame oblatky a kladieme na seba.
-kazdu tretiu oblatku natrieme miesto kremu lekvarom
-orechovym kremom natriet aj obvod torty a posypat cely obvod mletymi orechmi
-tortu zatazit a nechat odstat do dalsieho dna
-potom tortu potriet rozohriatym medom a nahusto posypat na drobno nakrajanymi susenymi marhulami a mletymi orechmi
0 0
klasika1 klasika1

klasika1 je offline (nepripojený) klasika1

áno som
Vďaka za receptík :-) určite vyskúšam. Zaujal ma hlavne preto, že sa nemusí piecť :-)

Pre:Medova oblatkova torta/vianocna/
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

Marcipanovo-skoricova torta

350g hladkej muky,stipka prasku do peciva,180g rastlinneho tuku,
1 vajce,70g prask.cukru

napln:
250 ml slah.smotany,6 vajec,350g mandli,40g kandizovanej pomarancovej kory,20g hrozienok,50g cerstvo zomletej struhanky,2-3 KL skorice

zdobenie:
4 PL pomarancoveho alebo marhuloveho dzemu,250g marcipanovej hmoty,120g prask.cukru

-preosiatu muku s kypr.praskom,zmäknutym tukom,vajcom a cukrom vypracujeme na vlacne cesto
-vlozit do mikrotenoveho sacku a nechame v chladnicke 1 hodinu odpocinut
-predhriat ruru na 180 stupnov
-cesto vyvalkame na okruhly plat a vylozime nim vymastenu formu na spodu i bokoch
-popichame ho vidlikou,vlozime do rury a pecieme cca 10 minut

-napln:
-vajcia so smotanou vyslahame,pridat nasekane mandle,posekanu pomarancovu koru,hrozienka,struhanku a skoricu
-plnku vyliat na predpecene cesto,znizit teplotu na 170 stupnov a piect este 40 minut,pred koncom pecenia prekryt alobalom
-vychladnutu tortu vybrat z formy
-rozohriat dzem ,vymiesat na hladko a potriet nim tortu
-marcipanovu hmotu vymiesit s prask.cukrom,vyvalkat na okruhly plat a potiahnut nim celu tortu po vrchu i bokoch.uhladit a nechat stuhnut.
-tortu ozdobit podla chuti a fantazie
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

torta Malakov

40-50 kusov podlhovastych piskot
krem:
250ml mlieka,4 zltky,180g prask.cukru,1 KL hladkej muky,125 g masla,1 PL rumu,1 vanilkovy cukor,130 g mletych mandli

zdobenie:
350 ml slah.smotany,2 vanilkove cukry,1 stuzovac slahacky,cele mandle,kokteilove ceresnicky,listky mäty

-napln:do hrnca dame zohriat mlieko,pridame zltky,prask.cukor a muku
-slahame do zhustnutia na najsilnejsom plameni
-nechat vychladnut a potom primiesat zmäknute maslo,rum,vanilku a mlete mandle
-dno tortovej formy vylozime papierom na pecenie a vykladame ho piskotami,ktore kladieme tesne vedla seba a medzery vyplnime kuskami piskot
-natrieme vrstvu kremu a znova ukladame piskoty,ale priecne ako tie predosle/na kriz/
-postup opakujeme tak aby sa vystriedali aspon tri vrstvy piskot a kremu
-povrch poslednej piskotovej vrstvy uz nenatrieme kremom,ale prikryjeme peciacim papierom a zatazime
-v chlade nechame odstat do druheho dna
-formu otvorime a vyberieme tortu z obruce
-vyslahame tuhu slahacku s vanilkovym cukrom a stuzovacom a tortu nou celu natrieme
-po obvode torty zlahka poprikladame piskoty a povrch dozdobime listkami mäty,ceresnickami a jadrami mandli
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

medova torta-dzemova s cokoladou

1 vajce,1 PL medu,100g prask.cukru,1KL sody bicarbony,250g hladk.muky,30g masla,200g ribezloveho dzemu
napln:
125 ml mlieka,2PL zlateho klasu/alebo ineho vanilkoveho pudingu/,100g masla,100g prask.cukru,trochu rumu
poleva.
100g varovej cokolady a 70g stuzeneho tuku

-med,cukor,vajce a maslo za staleho miesania spustit nad parou
-pridat sodu a miesat do zhustnutia
-teplu masu naliat do muky a vypracovat cesto
-rozdelit na 5 rovnakych dielov a kazdy vyvalkat na okruhly plat na velkost tortovnice
-kazdy plat upecieme zvlast vo vyhriatej rure
-z mlieka a pudingu uvarit hustu kasu a po vychladnuti prislahat k maslu,ktore sme vymiesali s cukrom a rumom
-platy cesta potriet dzemom a potom plnkou,navrstvit na seba a zatazit
-nechat odstat v chlade do dalsieho dna
-nad parou stopit cokoladu a tuk a vymiesat na hladku polevu,ktorou polejeme tortu
-ozdobit mozeme este vselicim,nechat stuhnut
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

medova torta-s lieskovcami a makom

400g hladk.muky,125g prask.cukru,1 KL skorice,stipka soli,250g masla,1 vajce
napln:
200g maku,125 ml slah.smotany,200g lieskovcov,100 g pomarancovej a 100g citronovej kandizovanej kory,3 vajcia,75g hnedeho cukru,3 PL medu,1 citron,1 KL skorice
okrem toho este:
1 zltok,prask.cukor a 1 PL mlieka

-muku,prask.cukor,skoricu,sol,maslo a vajce vymiesit na cesto,
-dat do mikrotenoveho vrecka na pol hodinu nechat v chladnicke odstat
-mak uvarit so slah.smotanou a nechat vychladit
-medzitym nasekat oriesky a koru na drobno
-vajcia,cukor a med vyslahat do biela,nastruhat koru z citronu
-vsetko vmiesat do makovej zmesi
-cca tretinu cesta vyvalkame do kruhu tak,aby sme nim pokryli dno formy a aj boky
-nanesieme napln
-z ostatneho cesta povykrajovat hviezdicky a poukladat na povrch naplne-mozu sa aj prekryvat
-ruru vyhriat na 180 stupnov
-povrch torty potriet zmesou vymiesaneho zltka a mlieka
-v rure piect cca 40 minut
-po vychladnuti posypat praskovym cukrom ,podavat mozno i so slahackou
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

medova torta-so Salkom

100g masla,2 PL medu,250g kryst cukru,1KL octu,1 PL sody bicarbony,2 vajcia,700g hladkej muky,50g orechov,pol PL kakaa
krem:
200g masla,1 konzerva Salka,250g mletych orechov

-sodu vymiesat s octom
-vymiesat maslo,med a cukor
--pridat octovu sodu a znova dobre vymiesat
-zmes prihrejeme v hrnci na miernom ohni a za staleho miesania pridavame po jednom vajcia
-ked sa na povrchu objavi pena a zmes zhnedne,okamzite odstavime hrniec z ohna
-nechame mierne vychladnut
-potom pridat muku a vypracovat vlacne cesto,ktore zabalime do folie a nechame odpocinut na teplom mieste aspon hodinu
-potom cesto rozdelit na 8 rovnakych dielov
-kazdy diel vyvalkat na tenucky stvorcovy plat a v prehriatej rure upiect na peciacom papieri cca 5 minut na 180 stupnov
-Salko varit asi 3 hodiny vo vode
-vychladnute dame do misky a vyslahame so zmäknutym maslom,pridame mlete orechy a premiesame
-platy natierame kremom a spajame
-jeden nastruhame a zmiesame s kakaom a na hrubo nasekanymi orechmi
touto zmesou posypeme poslednu vrstvu kremu po celom povrchu torty
-nakoniec mozeme na mriezku poliat este topingom alebo
polevou:
2 -3 PL studeneho mlieka,kakao a prask cukor od oka,aby sa vytvorila tekuta ale dost husta hladka poleva
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

mandlovo-cokoladova torta

250g horkej alebo varovej cokolady
2 PL mlieka
6 vajec
130g masla
130g prask.cukru
130g mletych mandli
2 PL hladkej muky
stipka soli
ribezlovy dzem
krem:
200 mliecnej cokolady,4 PL mlieka,6 vajec,stipka soli

-cokoladu polameme,dame do hrnca a na miernom ohni spolu s mliekom roztopime
-pridame maslo
-zltky a prask.cukor vyslahat do peny
-primiesat mandle s mukou a vmiesat do cokoladovej masy
-z bielkov a stipky soli vyslahat tuhy sneh a zlahka vmiesame do cokoladovej zmesi
-ruru vyhriat na 180 stupnov
-formu vymastit a vysypat mukou,naliat do nej cesto
-piect cca 20 minut
-vychladnuty korpus prerezat priecne na poly/vzniknu nam 2 platy/

-cokoladu polamat,stopit nad parou,pridat mlieko
-vmiesat zltky
-bielky opät vyslahat so solou na tuhy sneh a opatrne vmiesat do cokoladovej zmesi
-spodny plat potriet dzemom a na to naniest polovicu kremu
-prilozit a mierne pritlacit druhy plat a dat cca na 2 hodiny do chladnicky
-potom hrubou vrstvou kremu natriet celucicku tortu a dat do chladu na dalsie 3 hodiny
-napokon ozdobime cokoladovymi hoblinkami a orechovou drtou,a podavame
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

jablkovo-pistaciova

-4 vajcia.250g masla,200 g kryst.cukru,1 PL vanilkoveho cukru,2 PL citron.stavy,1 KL citronovej kory,400 g hladkej muky,stipka soli,1 prasok do pec.,125ml mlieka,250g na hrubo pomletych pistacii,
krem:
75g prask.cukru,50g kyslej smotany,2 PL zelatiny v prasku,500 g jablkoveho pyre/moze byt detska vyziva,alebo na jemno nastruhane rozvarene jablka/,1 PL jablkovej palenky
poleva:
150g bielej cokolady,50g masla

-maslo ,vanilku a cukor vyslahat na penu
-po jednom zaslahavat vajcia
-pridat citron.koru a stavu
-striedavo prislahavat muku,prasok,mlieko a sol
-cesto zmiesat so 100g pistacii a rozdelit na 2 casti
-z kazdej polovice cesta upecieme rovnaky tortovy plat-pecieme kazdy zvlast
-po vychladnuti kazdy plat rozkrojime este na poly a tak dostaneme 4 platy
-zelatinovy prasok pripravime podla navodu a nechame mierne vychladnut
-potom zmiesame s kyslou smotanu ,vymiesat spolu s jablkovym pyre cukrom a palenkou na tuhy krem-rozdelime ho na 3 diely
-na spodny plat naniest vrstvu kremu,prekryt dalsim platom ,znova krem....
-postup opakovat az do posledneho platu-ten zostane nenakremovany
-nad parou spustime cokoladu a maslo
-polejeme nou tortu,ale cast polevy si odlozime
-tortu nechat dobre stuhnut
potom ju vybrat z obruce a zvyskom cokolady potriet boky torty a husto osypat zvyskom mletych pistacii
0 0
Gapo Gapo

Gapo je offline (nepripojený) Gapo

Ja? Muž.
Hmmm, ako to beží. Takže opäť október a dilema piecť, či kúpiť?
Keďže moja Pesachová banánová torta návštevníkom chutí a mne tiež, predsa som sa rozhodol piecť. Nie je taká nádherná, ako tie tu prezentované diela, ale je chutná, tento rok som ju urobil v jednoduchom prevedení.
Naposledy upravil Gapo : 24.10.10 at 14:08 Dôvod: doplnok
DSC00551.jpg  
DSC00553.jpg  
1/1
4 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

A recept je kde?
0 0
Zita5 Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac
Gapo Pozri príspevok
Hmmm, ako to beží. Takže opäť október a dilema piecť, či kúpiť?
Keďže moja Pesachová banánová torta návštevníkom chutí a mne tiež, predsa som sa rozhodol piecť. Nie je taká nádherná, ako tie tu prezentované diela, ale je chutná, tento rok som ju urobil v jednoduchom prevedení.
Určite je chutná .U nás banánová torta je zvyčajne na posedenie .Ak čakám návštevu a nechcem sa zahanbiť , že ju priam zhltnú domáci tak musím upiecť dve
0 0
Gapo Gapo

Gapo je offline (nepripojený) Gapo

Ja? Muž.
Niekde medzi tortami je, ale no problem ako sa hovorí, here You are.
Pesachová banánová torta-.jpg  
4 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať