Slavnostna torta s parizskym kremom
4 vajcia,250g hladkej muky,1 prasok do pec.,220g prask.cukru,150ml oleja,100ml horucej vody,2PL kakaa,
tuk a muka-na vysypanie a vymastenie formy/forma ma mat priemer 23cm-okruhla/
krem:
500ml slah.smotany,200g cokolady na varenie,2 vrecka stuzovaca slahacky
-nejaky dzem a 1-2 zrelsie roztlacene banany
-bielky vyslahat a ked su skoro tuhe,pridat polovicu cukru a do tuha doslahat
-s druhou polovicou cukru vyslahat zltky,pridat preosiatu muku a prasok,vodu a olej-vsetko vymiesat
-napokon zlahka vmiesat sneh
-jednu tretinu cesta odobrat a do tej vmiesat kakao
-ruru predhriat na 175 stupnov
-formu vymastit a vysypat mukou,
do nej vkladame polievkovou lyzicou dve kopky bieleho a jednu kopku kakaoveho cesta-na striedacku,aby nam vznikol mramorovy korpus-takto postupujeme kym sa neminie vsetko cesto
-piect cca 35-40 minut
-tortu este mierne teplu vyklopit z formy a po vychladnuti rozkrojit na 3 platy
-nad parou spustime cokoladu so smotanou a vymiesame,nechame vychladnut
-vychladnute mixovat cca 3 minuty a na 8 hodin dat stuhnut do chladnicky
-potom pridat stuzovac a este raz dobre vyslahat na tuhy krem
-dzem a banany zmiesame a potrieme nimi spodny plat
-nato naniest vrstvu kremu,prilozime druhym platom a natrieme kremom/trochu lremu si musime usetrit/
-prikryt poslednym platom a zatazit
-vlozit na noc do chladnicky
-potom tortu potrieme na vrchu i bokoch zvysnym kremom
-podla original receptu potiahneme hmotou z maschmalow
-kto nema potahoviny rad,staci,ked si hotovu tortu osype orechmi,mandlovymi lupienkami alebo struhanou cokoladou,ozdobi slahackou alebo drobnym ovocim-to uz ako komu chuti....