Zavrieť

Porady

Plat účtovníčky

Dávam do pléna otázku, ktorá ma na jednej nemenovanej stránke dosť vykoľajila.Jedná sa o to, že tam bol rozoberaný plat účtovníčky, ekonómky so cca.pár zamestnancami(10-20).
Zamestnávateľ chce zamestnať účtovníčku, eknómku, ktorá bude mať na starosti mzdovú agendu,účtovníctvo, a.t.ď., aký plat jej ponúkne?Začínam diskusiu :p
Usporiadat
misurka misurka

misurka je offline (nepripojený) misurka

Ja som zo žilinského kraja a robím účtovníctvo a mzdovú agednu a všetko ostatné až po balenie výrobkov a vypĺňanie sprievodných reportov pre firmu so 17 zamestnancami. Akurát mám dohľad nad účtovnou závierkou z jednej externej firmy.Moja čistá mzda je 9500 Sk a zdá sa mi to strašne málo. Okrem toho teraz belgický majiteľ založil na Slovensku ďaľšiu s.r.o., ktorá síce zatiaľ iba rozbehla svoju činnosť - investuje výstavbu výrobných priestorov pre prvu s.r.o. a na účtovníctvo pre túto druhú s.r.o. mi chce pridať 1000 Sk brutto, že tých účtovných prípadov je tam ešte stále málo?!
0 0
Fany Fany

Fany je offline (nepripojený) Fany

Naozaj je to rôzne. Ja jej dávam 9000 hrubého, ale nerobí vlastne nič, iba zaúčtuje, založí doklady, občas vystaví nejakú faktúru. Má ale všetky ostatné vymoženosti - stravné lístky, pevný prac. čas, plat vždy na čas, odvody v poriadku. Sme ale vlastne taká veľká dedina. Keby bola v meste, robila viac, snažila sa do problému aj vniknúť, nielen urobiť, čo jej poviem, tak by mohla mať aj viac. Poznám známu, ktorá má v Bratislave 20000 ale je na roztrhanie, robí od nevidím do nevidím, chcú od nej všetko. Zodpovedá za každú maličkosť.
0 0
Hanka Hanka

Hanka je offline (nepripojený) Hanka

Fan a misurka - krasny priklad na vec pohladu
zo strany zamestnavatela :... ale nerobí vlastne nič, iba zaúčtuje, založí doklady, občas vystaví nejakú faktúru. Má ale všetky ostatné vymoženosti - stravné lístky, pevný prac. čas, plat vždy na čas,....
...na účtovníctvo pre túto druhú s.r.o. mi chce pridať 1000 Sk brutto, že tých účtovných prípadov je tam ešte stále málo?

0 0
ekin ekin

ekin je offline (nepripojený) ekin

Hanka, si to pekne vystihla, aj ked Fany je vlastne "naša", len byť zamestnávateľom je iny uhol...:-)
Ked som mala "pod sebou" uctovnicku, bola som stastna, že zauctovala, uložila,zapisala a robila prave tie veci, na ktore som ja nemala čas. Horsie na tom bolo prave to, ze za nou bolo vidiet prácu a za mnou? Ved ja som vlastne nic nerobila...len studovala, organizovala, hladala, riesila, ..... zodpovedala, pocuvala sefove staznosti, nareky, tlmila vasne a podobne. Naco ma potom platil? :-)))
0 0
Hanka Hanka

Hanka je offline (nepripojený) Hanka

ekin rozhodne tu plati: Ked mas davat, tak je vela a ked beries tak je malo.
0 0
ANNA ANNA

ANNA je offline (nepripojený) ANNA

Hanka
Ked mas davat, tak je vela a ked beries tak je malo.
Tak toto si vystihla presne. Stučné a pravdivé.
Aj keď viem, že niektoré účtovníčky majú až žalostne malý plat za svoju prácu, sú vlasne radi, že majú zamestnanie.
0 0
MIRKA MIRKA

MIRKA je offline (nepripojený) MIRKA

proste ja
Ja som presne príkad toho človeka, čo je rád, že si privyrobí.

Na čierno robím účtovníctvo a mzdy jednej firme za 5000.- a som rada, že mám niečo navyše. Robím JÚ, od nového roka 2005 PÚ, DPH (nie vývoz a dovoz naštastie) až po daňové a mzdy a personalistiku cca 7 zamestnancov. Robím, kedy ja chcem a preplácajú mi školenia, ale snažím sa ich v tomto moc nezneužívať.
Predchádzajúca účtovníčka tejto firmy mi pred 3 rokmi povedala, že za ten plat by to ďalej nerobila....
0 0
MIRKA MIRKA

MIRKA je offline (nepripojený) MIRKA

proste ja
ešte dodám, že ide o Bratislavský kraj
0 0
renča renča

renča je offline (nepripojený) renča

len pre info pozrite si napr. www.bartimex.sk alebo www.czaczconsulting.sk časť cenník
0 0
juko juko

juko je offline (nepripojený) juko

štátny zamestnanec
pozrel som si tie odkazy a sú zaujímavé
0 0
Heni Heni

Heni je offline (nepripojený) Heni

no, moj svagor je taky minizivnostnik bez zamestnancov, a v marci bol najprv smutny, ze za minuly rok este nema "ani ciarku" (je neporiadny, cely rok len hadze blocky a faktury na kopu - ved potom, ved potom...) ale koncom marca bol taaaky nasmiaty - nasiel zivnostnicku-uctovnicku, ktora mu spravila CELE ucto za vlani+danove priznanie za 1800 Sk + slub, ze k nej pride aj buduci rok!
Velmi som bola prekvapena tou cenou a neviem, co si mam mysliet, ci sa oplati takto podnikat, ci to robila pani Ing. len pre jeho modre oci, alebo ma tooolko klientov, (ci naopak) ze ide takto pod cenu (podla mna)...
0 0
Jozef Mihál Jozef Mihál

Jozef Mihál je offline (nepripojený) Jozef Mihál

Lektor - dane, mzdy a odvody a poslanec NRSR (SaS) ...viac
Pozrel som si obe uvedené stránky, pričom ma zaujímala cena za spracovanie miezd. Najprv ma suma cca 350 Sk za jedného zamestnanca mesačne zarazila. Potom som si v pokoji spočítal, že pri 100 zamestnancoch 35000 SK mesačne je v podstate suma, ktorú by majiteľ takejto firmy dal internému zamestnancovi - mzdárovi pri započítaní odvodov a ďalších nákladov...Uvedené firmy pôsobia v BA regióne, takže tá cena je v pohode.
0 0
Richard Richard

Richard je offline (nepripojený) Richard

admin
MzdyServis je lacnejší a je aj v Blave..... ak budete vedieť o niekom, kto chce spracovať mzdy, kľudne ho pošlite za mnou ;-) určite nebude musieť platiť toľko veľa a ešte bude mať aj nejaké služby navyše
0 0
aladin aladin

aladin je offline (nepripojený) aladin

účtovník je tvor ktorý vyrieši majitelovi problem o ktorom nevedel , spôsobom ktorý nepochopí......
0 0
aladin aladin

aladin je offline (nepripojený) aladin

.... lebo problem je v tom že majitel o tom nevie....zvycajne vie o tom len v pripade danovej kontroly ... alebo ked je zadrhel... a horí pod nohami.... lebo inak ....."su to len papierovačky"
0 0
Iveta20 Iveta20

Iveta20 je offline (nepripojený) Iveta20

Zuzana - V podstate si opisala cast mojej naplne prace. Minuly rok som maturovala a uz pocas priprav na maturu som pracovala ako uctovnicka. Nastupila som ako zaskok za zenu na materskej. Prve tri mesiace som mala minimalnu mzdu, v sucasnosti mam 7 500 v hrubom, ale som rada, ze nestojim u najvacsieho zamestnavatela- na Urade prace)Takze naozaj zalezi len na zamestnavatelovi a tiez od regionu, v ktorom zijes. Keby som isla pracovat napr. do Ziliny, ponukli mi plat 11 000 v čistom za tretinu prace, ktoru robim teraz.
Ikula - pevne nervy, ja mam sice vyplatu na cas, ale troch konatelov , ktori su v kuse pod parou)tak to lano by som im tiez dala a este aj stolcek podkopla)
Prajem vsetkym krasny den
0 0
Velettka Velettka

Velettka je offline (nepripojený) Velettka

O plate mi radsej nic nehovorte, som vychod Slovenska mam 8 litrov, robim podvojne ucto, mzdy, DPH kazdy mesiac, danove priznanie, proste vsetko. Teraz som mala dokonca danovu kontrolu za rok 2003 a vsetko dopadlo skvele bez chyb a sef nepovedal ani dakujem (((
0 0
judy judy

judy je offline (nepripojený) judy

a tych 12 000 mas za ake obdobie? som tiez z BB a ZV. Ja mam dohodu 3000na mes. za JU +DPH a mzdy do 10 zamestn.
0 0
judy judy

judy je offline (nepripojený) judy

takze som sa poriadne podcenila
0 0
judy judy

judy je offline (nepripojený) judy

pokracujeme cez ss?
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať