Zavrieť

Porady

interupcia

V posledno case dost casto vydim reklamu na interupciu,ktora mi nahana hrozu po chrbte. Ako je mozne ze je dovolene taketo reklamy vylepovat, to by som dal ako mladym neprystupne! Nie su proti tomu nijake zakony?
Usporiadat
Téma je uzavretá.
evka-janekova evka-janekova

evka-janekova je offline (nepripojený) evka-janekova

maminka už krásnych dvoch detičiek opäť začínajúca v novej práci, teraz už na druhom konci Slovenska :-) ...viac
Musím sa zapojiť.
Mala som 18 rokov, keď mi gynekologička s úsmevom oznámila: Slečna, čakáte babätko! Skoro som z kozy spadla. Ja? A bábo, veď ešte chodím do školy. Keď som sa v kabínke obliekala, plakala som, v hlave som mala tisíce myšlienok, čo teraz, ako to poviem mame? Čo škola? Ved nemam peniaze! Zabijú ma a čo môj nový priateľ? Poznali sme sa slabé 3 mesiace. Pomaly som išla domov, premýšlala som čo urobím, priznám sa, napadol mi potrat. No nemala som naň odvahu. Mnohokrát po tom čo sa narodil som v slabých chvíľkach (ked plakal a plakal, nemali sme peniaze, a vela dalsích) premýšlala o tom čo by bolo keby som ho nemala. Kde by som bola, ako by som si žila a s kým.
Ale keď každý deň svitne nové ráno a ja vidím jeho krásne modré očka a keď na mna kričí: Mama, lubim ca... dakujem Bohu, že je zdravý a viem že to bolo správne rozhodnutie.

Potrat - to je nevyčerpateľná téma názorov, dôkazov a skúsenosti. Každá žena by sa mala rozhodnúť sama. Každá jedna sme jedinečná, máme inú psychiku, zázemie, vzťahy a ak sa na to necitím, radšej nechcem byť matka ako zlá matka. Toť vše.
0 0
Ajuška Ajuška

Ajuška je offline (nepripojený) Ajuška

...sama sebou... :o)
misomiso Pozri príspevok
...Jednoznacna legislativa by v tomto pomohla, nebolo by potom tolko vycitiek svedomia, o ktorych tu tolko pisete.
Prekvapuješ ma... ...alebo vlastne ani nie.........
Nikde sa netajíš tým, že svoje správanie podriaďuješ "jedine" svojej intuícii a správnemu úsudku... aj tam, kde legislatíva hovorí inak......(ak by si netušil o "čom"... trebárs dľa Teba nevhodné dopravné obmedzenia - versus Tvoj spôsob jazdy)
Zrazu sám veríš tomu, že práve legislatíva zabráni v dajakom smere výčitkám svedomia z nesprávneho rozhodnutia v danom okamihu??? To hádam nie......
0 0
evka-janekova evka-janekova

evka-janekova je offline (nepripojený) evka-janekova

maminka už krásnych dvoch detičiek opäť začínajúca v novej práci, teraz už na druhom konci Slovenska :-) ...viac
Mohla som si vybrať, budem matka alebo nie? Tak som si vybrala, a správne....
Naposledy upravil evka-janekova : 23.10.08 at 11:47 Dôvod: chybička se vloudila
0 0
iriska iriska

iriska je offline (nepripojený) iriska

Myslím, že organizátori akcie proti potratom prišli s vencom po funuse. Na Slovensku nie je nejaký extrémny počet interupcií, ani nie sú nijako propagované, takže čo vlastne chcú obmedzovať/zakazovať. Tiež dovážať obrázky a videá z Ameriky je maximálne zúfalý krok.
Ako keby aktivisti prišli so zákazom predaja zbraní, lebo predsa v Amerike to tak je, tak iste je to tak aj na Slovensku, že za pár šupov si každý za rohom kúpi zbraň. A teraz by o tom rozvešali všade letáčiky a možno by sa im to podarilo vysielať aj v telke. Odhliadnuc od faktu, že by si všetci ťukali na čelo.
0 0
katkapekly katkapekly

katkapekly je offline (nepripojený) katkapekly

mladá mamička, ktorá chce byť naj mamou na svete ...viac
No ale ste tu toho odvčera popísali! Pol hodiny mi trvalo kým som to prečítala, lebo nejak mi slabo ťahá stránky. Už ste párkrát spomenuli, že sa nezapájajú noví, len stále tí istí presadzujú svoje názory. Tak už teda musím niečo napísať keď som to celé prečítala.
Som vydatá, jeden synček, druhé čakám. Máme s manželom v pláne mať aspoň 3 alebo 4 vlastné a aspoň jedno adoptovať. Manžel ma asi pred mesiacom skoro priklincoval keď zahlásil, či si už nejaké neadoptujeme. Tak som ho zrušila, že teraz som tehotná, tak sa nebudem ešte naťahovať so súdmi. Neviem, kedy na to budem pripravená, ale chcem to urobiť. Chcem zachrániť aspoň jedno také dieťa, ktoré jeho mamka nezabila, napriek tomu, že sa oňho z nejakého dôvodu nemohla alebo nechcela postarať.
A toto je môj názor - som proti potratom - a to jednoducho preto, lebo verím, že človek je človekom od počatia a že sloboda jedinca sa končí tam, kde začína sloboda iného. Verím tomu preto, že viem, že ak žena počne dieťa, o 9 mesiacov sa jej narodí človek. Ktorý je mimochodom stále a celý život určitým zhlukom buniek - tak ako keď má dva týždne. No a keďže si myslím, že je to už malý človiečik, tak by som ho proste nemohla zabiť. Pretože tak by som svojou slobodou obmedzila jeho slobodu.
A dosť mi vadí, že sa to volá interrupcia (angl. interrupt - prerušiť). Ak sa niečo preruší, má sa v tom dať pokračovať. Potrat ale nie je ten prípad. Je to ukončenie tehotenstva.
Pokiaľ ide o tie bilboardy - tu v Prešove som ich nevidela, neviem ako by som zareagovala. Ale cez deň ani nezapínam televízor - Jakub sa mi zdá ešte príliš malý na to všetko, čo sa dnes dá cez deň vidieť v TV. Myslím že je to porovnateľné s tými obrázkami na bilboardoch.
TAkže - Nikomu tento názor nevnucujem ani si ho neplánujem pred nikým obhajovať. Nepotrebujem nikoho presvedčiť ani vyhrať žiadnu bitku. Každý si to napokon musí vybojovať to svojím svedomím. Je to môj názor a teda si myslím, že by nemal nikomu vadiť.
Všetkým Vám prajem pekný deň
0 0
misomiso misomiso

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

bepo Pozri príspevok
Veď aj tu to legislatíva rieši. Interrupcie sú povolené. Zober si príklad zabitia človeka- ak ho len tak z pasie zastrelíš na ulici tak je to vražda ktorá je trestaná väzením od čo ja viem 10 rokov do doživotia. Ak ho však zastrelíš v nutnej obrane a dokážeš to že to bolo v nutnej obrane tak to nie je trestný čin ani Ťa nikto nebude väzobne stíhať. Začni teda presadzovať že zabitie je vždy zabitie bez ohľadu na dôvody a každého treba šupnúť do basy a keď to presadíš tak sa len sa modli aby Ťa v živote nikto doma neprepadol a nezaútočil na Teba pretože buď Ťa zabije alebo zhniješ v base na doživotie.
To je teda smutne, ze svoje vlastne dieta stavias do pozicie utocnika, proti ktoremu sa treba branit iba preto, ze sa chce narodit na tento svet, podobne ako sme to urobili my.

V podstate tento tvoj prispevok je pre mna potvrdenim slov, ktore vyslovil Vladimir Palko - ze potreatovu legislativu treba zmenit aj preto, ze stavia dieta a matku do pozicie nepriatelov.
0 0
bepo bepo

bepo je offline (nepripojený) bepo

katkapekly Pozri príspevok
A toto je môj názor - som proti potratom - a to jednoducho preto, lebo verím, že človek je človekom od počatia a že sloboda jedinca sa končí tam, kde začína sloboda iného. Verím tomu preto, že viem, že ak žena počne dieťa, o 9 mesiacov sa jej narodí človek.
Voľakedy ľudia verili že Zem je plochá doska ktorú nesie na chrbáte slon a ten stojí na korytnačke. A pár sto rokov trvalo kým zistili že to nie je pravda. A teraz čo? Ľudia si veria čomu chcú.
misomiso Pozri príspevok
To je teda smutne, ze svoje vlastne dieta stavias do pozicie utocnika, proti ktoremu sa treba branit iba preto, ze sa chce narodit na tento svet, podobne ako sme to urobili my.

V podstate tento tvoj prispevok je pre mna potvrdenim slov, ktore vyslovil Vladimir Palko - ze potreatovu legislativu treba zmenit aj preto, ze stavia dieta a matku do pozicie nepriatelov.
No dvakrát sa zamysli kto tu presadzuje že interrupcia je vražda a vražda je vždy vražda a treba ju trestať Ty nie si konzistentný ani vo vlastných názoroch. Z tých najväčších moralistov sa väčšinou vykľujú tie najväčšie pr..ce, Haider ako odporca homosexuálov bol tiež homosexuál takže by ma neprekvapilo ak by vyšlo po 30 rokoch najavo že si mal frajerky a s nimi najmenej štyri potraty.
To by ma zaujímalo ako by si zareagoval ak by podobný expert na dodržiavanie predpisov v premávke zrazil Tvoje dieťa, to by skončilo na prístrojoch a lekári by Ti povedali že nemá najmenšiu šancu prežiť bez prístrojov a či podpíšeš papiere na darcovstvo orgánov? Dokázal by si zobrať "život" vlastnému dieťaťu alebo by si sa tiež oháňal nech to podpíše dieťa samo ako pár príspevkov dozadu?
PS- je to z inej témy ale aj tak som zvedavý či kúpiš nové auto a za koľko, inak môj názor z tej témy ostáva nezmenený a zbytočne sa tu víri prach
0 0
Maňaska Maňaska

Maňaska je offline (nepripojený) Maňaska

Polyhistor-diletant
"Nejvzácnejší na světe je svoboda, svoboda je k nezaplacení........." tak nejak hovorí pán Košťál v Dedictví...........

Nech každý sám zváži svoje ZA a PROTI. Ak sa človek rozhodne slobodne, ľahšie sa potom znášajú prípadné dôsledky.

Ďakujem Bohu (osudu? prírode?) že ja som nikdy nemusela pred takým rozhodnutím stáť.
Každému, kto pred takým rozhodnutím stojí, želám, aby svoje rozhodnutie nikdy nemusel ľutovať.
Naposledy upravil Maňaska : 23.10.08 at 13:52
0 0
Katka22 Katka22

Katka22 je offline (nepripojený) Katka22

teraz hlavne mama :-)
Otázka ohľadne interupcií sa asi len tak ľahko nevyrieši .
Môj osobný názor je že , treba pomáhať ženám, ktoré sa rozhodnú že si dajú zobrať dieta ...a nech je dôvod aký koľvek ........
(nie každý má okolo seba dobrých kamarátov ,dobrú rodinu , ktorá vie pomôcť či už po psychickej stránke alebo matariálnej )
Treba im pomáhať...... , vytvoriť v štáte také podmienky, aby naozaj nemuseli takúto vec podstúpiť ... ( či už to budú rôzne centrá alebo materialná pomoc )
Známa má krásneho chlapčeka jej materská je 5700 Sk Je to veľmi smutné že ? Má štastie že má manžela, ktorý donesie domov trochu viac peňazí ........................................

Nie som za interupcie ..... ale je to každého osobná vec a ani jeden z nás nemáme právo súdiť .... Kadžý človek musí žiť sám so sebou . .......... to je myslím postačujúce.
0 0
Stanislav 1975 Stanislav 1975

Stanislav 1975 je offline (nepripojený) Stanislav 1975

katkapekly Pozri príspevok
No ale ste tu toho odvčera popísali! Pol hodiny mi trvalo kým som to prečítala, lebo nejak mi slabo ťahá stránky. Už ste párkrát spomenuli, že sa nezapájajú noví, len stále tí istí presadzujú svoje názory. Tak už teda musím niečo napísať keď som to celé prečítala.
Som vydatá, jeden synček, druhé čakám. Máme s manželom v pláne mať aspoň 3 alebo 4 vlastné a aspoň jedno adoptovať. Manžel ma asi pred mesiacom skoro priklincoval keď zahlásil, či si už nejaké neadoptujeme. Tak som ho zrušila, že teraz som tehotná, tak sa nebudem ešte naťahovať so súdmi. Neviem, kedy na to budem pripravená, ale chcem to urobiť. Chcem zachrániť aspoň jedno také dieťa, ktoré jeho mamka nezabila, napriek tomu, že sa oňho z nejakého dôvodu nemohla alebo nechcela postarať.
A toto je môj názor - som proti potratom - a to jednoducho preto, lebo verím, že človek je človekom od počatia a že sloboda jedinca sa končí tam, kde začína sloboda iného. Verím tomu preto, že viem, že ak žena počne dieťa, o 9 mesiacov sa jej narodí človek. Ktorý je mimochodom stále a celý život určitým zhlukom buniek - tak ako keď má dva týždne. No a keďže si myslím, že je to už malý človiečik, tak by som ho proste nemohla zabiť. Pretože tak by som svojou slobodou obmedzila jeho slobodu.
A dosť mi vadí, že sa to volá interrupcia (angl. interrupt - prerušiť). Ak sa niečo preruší, má sa v tom dať pokračovať. Potrat ale nie je ten prípad. Je to ukončenie tehotenstva.
Pokiaľ ide o tie bilboardy - tu v Prešove som ich nevidela, neviem ako by som zareagovala. Ale cez deň ani nezapínam televízor - Jakub sa mi zdá ešte príliš malý na to všetko, čo sa dnes dá cez deň vidieť v TV. Myslím že je to porovnateľné s tými obrázkami na bilboardoch.
TAkže - Nikomu tento názor nevnucujem ani si ho neplánujem pred nikým obhajovať. Nepotrebujem nikoho presvedčiť ani vyhrať žiadnu bitku. Každý si to napokon musí vybojovať to svojím svedomím. Je to môj názor a teda si myslím, že by nemal nikomu vadiť.
Všetkým Vám prajem pekný deň
Pekný príspevok...
0 0
misomiso misomiso

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

bepo Pozri príspevok
No dvakrát sa zamysli kto tu presadzuje že interrupcia je vražda a vražda je vždy vražda a treba ju trestať Ty nie si konzistentný ani vo vlastných názoroch. Z tých najväčších moralistov sa väčšinou vykľujú tie najväčšie pr..ce, Haider ako odporca homosexuálov bol tiež homosexuál takže by ma neprekvapilo ak by vyšlo po 30 rokoch najavo že si mal frajerky a s nimi najmenej štyri potraty.
To by ma zaujímalo ako by si zareagoval ak by podobný expert na dodržiavanie predpisov v premávke zrazil Tvoje dieťa, to by skončilo na prístrojoch a lekári by Ti povedali že nemá najmenšiu šancu prežiť bez prístrojov a či podpíšeš papiere na darcovstvo orgánov? Dokázal by si zobrať "život" vlastnému dieťaťu alebo by si sa tiež oháňal nech to podpíše dieťa samo ako pár príspevkov dozadu?
PS- je to z inej témy ale aj tak som zvedavý či kúpiš nové auto a za koľko, inak môj názor z tej témy ostáva nezmenený a zbytočne sa tu víri prach
Naozaj neviem, preco ta trapi kedy si kupim nove auto, ale ak ta to tak trapi, tak ti to kludne poviem. Rozhodol som sa kupu auta odlozit a to z dvoch dovodov. Po prve moje sucasne auto mi v podstate velmi dobre sluzi, takze by som to pocitoval ako plytvanie, ak by som sa rozhodol ho vyhodit, a po druhe mam teraz ine priority v oblasti vydavkov. Staci?

Samozrejme - ak zacnem kupu auta znova zvazovat, nezabudnem ta vopred informovat, ak ta to tak trapi.

Teraz k veci. Naozaj neviem, co presadzoval Haider, pretoze som sa o neho nikdy nezaujimal. Ale tvoj prispevok myslim exemplarne spada do kategorie tych, ktorych autori sa rozhodnu urazat a osobne utocit vo chvili, ked im dojdu argumenty. Mozno sa dominievas, ze osobnymi urazkami smerovanymi na moju osobu ma vyprovokujes, aby som na teba reagoval vulgarne, co by bol dobry dovod na to, aby vznikol tlak na uzavretie temy.

No ja mam dnes vynimocne dobru a priatelsku naladu, takze ti mozem iba napisat, ze nedviham hodenu rukavicu, na teba sa nehnevam, nenecham si kazit radost zo zivota a ani v najmansom ma taketo utoky neodradia od toho, aby som celkom pokojne, trpezlivo a vecnymi argumentami dalej vysvetloval, preco je potrebne umele potraty postavit mimo zakon.
0 0
bepo bepo

bepo je offline (nepripojený) bepo

Mne je šumafuk kedy a aké si kúpiš auto lenže ty nechápeš podstatu o čom s bavíme. V tej téme si nadával na ľudí ktorý chcú ušetriť a hľadajú lacnejšiu alternatívu, tak som ti napísal keďže chceš kúpiť nové auto tak aby si zaplatil 10 alebo 20 % navyše k cenníkovej cene a nežiadal ďaľšiu zľavu a ukázalo by sa či si len kecálek alebo to myslíš vážne.
Takisto k bilboardom o interrupcii a porne alebo pitevni- Ty nie si ZA niečo ale PROTI niečomu, podľa Tvojej logiky by preto odporcovia porna mali rozvešať po meste bilboardy so súložou a dať to aj do STV. Je to stále dokola ako s 5ročným dieťatom- ten zákon nikoho nenúti ísť na interrupciu- v tom prípade by som bol aj ja proti- ale len ju umožňuje. Vždy je dôležité na čom sa spoločnosť dohodne, v USA sa dohodli že vrahom budú udeľovať trest smrti tak ho udeľujú a myslím že je škoda že v EU sa zrušil. Odporcovia zákona by mali svoju energiu zamerať skôr na prevenciu a motiváciu na pôrod a nie len takto fanfarónsky sa prezentovať pretože vždy urobia viac tí malí ľudia v pozadí ako veľkohubí kecálkovia na prvých stranách.
0 0
misomiso misomiso

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

bepo Pozri príspevok
Mne je šumafuk kedy a aké si kúpiš auto lenže ty nechápeš podstatu o čom s bavíme. V tej téme si nadával na ľudí ktorý chcú ušetriť
...predovsetkym - ja som na nikoho nenadaval.

bepo Pozri príspevok
Takisto k bilboardom o interrupcii a porne alebo pitevni- Ty nie si ZA niečo ale PROTI niečomu, podľa Tvojej logiky by preto odporcovia porna mali rozvešať po meste bilboardy so súložou a dať to aj do STV. Je to stále dokola ako s 5ročným dieťatom- ten zákon nikoho nenúti ísť na interrupciu- v tom prípade by som bol aj ja proti- ale len ju umožňuje.
Preco hovoair za odporcov porna, co by mali robit?

Zakon umoznuje ludom siahat na zakladne ludske prava inym, v tom je problem. Akakolvek analogia s pornom je to uplne mimo.

bepo Pozri príspevok
Vždy je dôležité na čom sa spoločnosť dohodne, v USA sa dohodli že vrahom budú udeľovať trest smrti tak ho udeľujú a myslím že je škoda že v EU sa zrušil.
Vo vidis, uz aj ty si to pochopil. Klucove je "na com sa spolocnost dohodne". Spravne si si vsimol, ze taketo dohody spolocnosti za mozu regionalne lisit. Lenze ovela dolezitejsie je, ze sa lisia aj v case, podliehaju vyvoju.

Ak sa ma spolocnost na niecom dohodnut, tak to vyzaduje diskusiu, najlepsie celospolocensku. Zatial ziadna nebola vyvolana, nepamatam sa, ze by prebiehalo referendum k tejto otazke. Teda nedohodla sa spolocnost, dohodlo sa par ludi, ktori prijali zakon.

Prave citam knihu "Koniec marketingu..." od Sergio Zymana. Je to genius, ma celozivotne skusenosti z tej najvyssej ligy. Okrem ineho o komunikacii pise: "Povedzte ludom, co im chcete povedat. Potom im to zopakujte, a napokon im povedzte, co ste im prave povedali." Preto teda este raz:

Ano, prave dohoda spolocnosti je dolezita, aby k nej mohlo dojst, treba najprv zacat diskusiu na danu temu. Tej kampani sa podarilo odstartovat urcitu diskusiu v spolocnosti, ktorej dokazom su aj tieto temy, na Porade, ktorych tu nebolo malo a z ktorych iba jednu som zlozil ja.

Internet je dnes vhodnym nastrojom na diskusiu, Porada je interentovy Portal, co z tychto dvoch premis vyplyva, vidis sam. Ty sam sa vo vyssie citovanom prispevku vyjadrujes, ze si myslis, nemal byt zruseny trest smrti v EU. Tymto diskutujes na internete o celospolocensky dolezitych otazkach, na ktorych by sa mala naozaj spolocnost dohodnut. To je v poriadku. Si na internete, preco by to niekto mal zakazovat diskutovat hoci aj na temu trestu smrti?

Tu je jediny problem. A sice to, ze tu niektorym diskutujucim dochadzaju argumenty. Potom sa uchyluju k osobnym urazkam, neustale sa snazia vyvolat dojem, ze tema sem nepatri (preco do nej potom chodia?), snazia sa dosiahnut uzavreti temy a pod. Je to smiesne. Namiesto toho piste, v com sa mylim.
0 0
korduľa korduľa

korduľa je offline (nepripojený) korduľa

Stanislav 1975 Pozri príspevok
Kukučka, ale však to sú rozne veci-úplny rozdiel je v tom, že na eutanáziu dávaš súhlas ty sama a pri potrate rozhoduješ o niekom bez niekoho.A vieš aká by bola eutanázia rovnajúca sa potratu? Keby niekto povedal- "si chirý, nevyliečiš sa a tak ti pichneme smrteľnú dávku niečoho"- takže je to zlé prirovnanie- potrat- o niekom bez niekoho
eutanázia- o mne rozhodnem JA
no moment Stanko-pan Boh dal pan Boh vzal, ani ty sam teda nemozes rozhodnut o svojej smrti nie?
0 0
korduľa korduľa

korduľa je offline (nepripojený) korduľa

mozno uplne od veci, ale chytim sa spojenia v jednom prispevku - ze sa tu rozoberaju kontroverzne temy a toho, ze nikto nema pravo siahnut na zivot nenarodeneho dietata , veriacia ludia. ano podla mna nie je spravne, ze sa matka rozhodne pre interupciu, podla mna cirkev zastupuje Boha, som ateista ale poznam desat bozich prikazania a tiez je tam "nezabijes" a viem, ze ked sa rozobera tema potratov cirkev je prva kto je proti tomu.... ale..priklad ...som tehotna, rozhodnem sa nechat si dieta, rozhodnem sa ho vychovavat ako veriaceho cloveka... a potom mi ho zneuziva nejaky pedofilny knaz... sestrocne decko ma pokazeny cely zivot a ja nadavam na cirkev na chlapov a je mi z toho celeho zle.... nie je to ojedinely pripad.. papez sa ospravedlni a o chvilu sa na to zabudne, veriaci sa prezehnaju a zivot ide dalej
0 0
Stanislav 1975 Stanislav 1975

Stanislav 1975 je offline (nepripojený) Stanislav 1975

korduľa Pozri príspevok
no moment Stanko-pan Boh dal pan Boh vzal, ani ty sam teda nemozes rozhodnut o svojej smrti nie?
Kordulka, neviem ako sa volaš, tak preto kordulka- ja viem, máš pravdu, ani eutanázia nieje moc OK, ale ja som chcel zdoraznit len to, že je tam rozdiel a to dosť výrazny- lebo tam rozhoduješ o sebe sám a inde zasa o ty o druhom- to som chcel povedať...
Ale uznávam, že máš aj ty pravdu...
0 0
Stanislav 1975 Stanislav 1975

Stanislav 1975 je offline (nepripojený) Stanislav 1975

korduľa Pozri príspevok
mozno uplne od veci, ale chytim sa spojenia v jednom prispevku - ze sa tu rozoberaju kontroverzne temy a toho, ze nikto nema pravo siahnut na zivot nenarodeneho dietata , veriacia ludia. ano podla mna nie je spravne, ze sa matka rozhodne pre interupciu, podla mna cirkev zastupuje Boha, som ateista ale poznam desat bozich prikazania a tiez je tam "nezabijes" a viem, ze ked sa rozobera tema potratov cirkev je prva kto je proti tomu.... ale..priklad ...som tehotna, rozhodnem sa nechat si dieta, rozhodnem sa ho vychovavat ako veriaceho cloveka... a potom mi ho zneuziva nejaky pedofilny knaz... sestrocne decko ma pokazeny cely zivot a ja nadavam na cirkev na chlapov a je mi z toho celeho zle.... nie je to ojedinely pripad.. papez sa ospravedlni a o chvilu sa na to zabudne, veriaci sa prezehnaju a zivot ide dalej
Ale ale, ja neobhajujem kňazov, ale kolko je takých prípadov zneužívania??? Zas nieje každé druhe dieťa zneužívané kňazmi, je to pár prípadov-všade sa nájdu deevianti
Ale ja si myslím, že dobre to majú grekokatolíci, možu sa ženiť, mať deti a potom niesú odkázaní na takéto sposoby ako si písala ty
0 0
Kazu Kazu

Kazu je offline (nepripojený) Kazu

misomiso Pozri príspevok
...predovsetkym - ja som na nikoho nenadaval.



Preco hovoair za odporcov porna, co by mali robit?

Zakon umoznuje ludom siahat na zakladne ludske prava inym, v tom je problem. Akakolvek analogia s pornom je to uplne mimo.



Vo vidis, uz aj ty si to pochopil. Klucove je "na com sa spolocnost dohodne". Spravne si si vsimol, ze taketo dohody spolocnosti za mozu regionalne lisit. Lenze ovela dolezitejsie je, ze sa lisia aj v case, podliehaju vyvoju.

Ak sa ma spolocnost na niecom dohodnut, tak to vyzaduje diskusiu, najlepsie celospolocensku. Zatial ziadna nebola vyvolana, nepamatam sa, ze by prebiehalo referendum k tejto otazke. Teda nedohodla sa spolocnost, dohodlo sa par ludi, ktori prijali zakon.

Prave citam knihu "Koniec marketingu..." od Sergio Zymana. Je to genius, ma celozivotne skusenosti z tej najvyssej ligy. Okrem ineho o komunikacii pise: "Povedzte ludom, co im chcete povedat. Potom im to zopakujte, a napokon im povedzte, co ste im prave povedali." Preto teda este raz:

Ano, prave dohoda spolocnosti je dolezita, aby k nej mohlo dojst, treba najprv zacat diskusiu na danu temu. Tej kampani sa podarilo odstartovat urcitu diskusiu v spolocnosti, ktorej dokazom su aj tieto temy, na Porade, ktorych tu nebolo malo a z ktorych iba jednu som zlozil ja.

Internet je dnes vhodnym nastrojom na diskusiu, Porada je interentovy Portal, co z tychto dvoch premis vyplyva, vidis sam. Ty sam sa vo vyssie citovanom prispevku vyjadrujes, ze si myslis, nemal byt zruseny trest smrti v EU. Tymto diskutujes na internete o celospolocensky dolezitych otazkach, na ktorych by sa mala naozaj spolocnost dohodnut. To je v poriadku. Si na internete, preco by to niekto mal zakazovat diskutovat hoci aj na temu trestu smrti?

Tu je jediny problem. A sice to, ze tu niektorym diskutujucim dochadzaju argumenty. Potom sa uchyluju k osobnym urazkam, neustale sa snazia vyvolat dojem, ze tema sem nepatri (preco do nej potom chodia?), snazia sa dosiahnut uzavreti temy a pod. Je to smiesne. Namiesto toho piste, v com sa mylim.
Áno, dohoda je dôležitá. A dohodnúť sa znamená brať do úvahy a zosúladiť maximum požiadaviek jednej aj druhej strany. Ak mi niekto niečo prikáže, to už je rozkaz a nie dohoda. Pokiaľ viem, interrupčný zákon niečo umožňuje ale neprikazuje. A dohoda podľa predstáv ortodoxných mi nepríjemne zaváňa diktatúrou. A o tom, čo je pre mňa dobré a čo ma "tlačí v bote" mám svoje vlastné predstavy. I keď pre mňa ten interrupčný zákon stratil význam, lebo ja už so svojim "nádobíčkom" veľa vody nenamútim a mojim nevestám nemienim hovoriť do toho koľko majú mať detí. Ani keby čakali neviem koľké, nikdy by som nepovedala "choď" ale ani "nechoď". Kto sa chce množiť, nech sa množí, veď to žiaden zákon nezakazuje. A ak nejaký iný zákon niečo umožnuje ešte neznamená, že som povinná to využívať.
0 0
misomiso misomiso

misomiso je offline (nepripojený) misomiso

korduľa Pozri príspevok
cirkev je prva kto je proti tomu.... ale..priklad ...som tehotna, rozhodnem sa nechat si dieta, rozhodnem sa ho vychovavat ako veriaceho cloveka... a potom mi ho zneuziva nejaky pedofilny knaz... sestrocne decko ma pokazeny cely zivot a ja nadavam na cirkev na chlapov a je mi z toho celeho zle.... nie je to ojedinely pripad..
Mas pocit, ze sa to naozaj da porovnavat? Aj co sa tyka pocetnosti ci naopak ojedinelosti?

Mas pocit, ze denne je na Slovensku knazmi zneuzitych 41 deti?
0 0
korduľa korduľa

korduľa je offline (nepripojený) korduľa

Stanislav 1975 Pozri príspevok
Ale ale, ja neobhajujem kňazov, ale kolko je takých prípadov zneužívania??? Zas nieje každé druhe dieťa zneužívané kňazmi, je to pár prípadov-všade sa nájdu deevianti
Ale ja si myslím, že dobre to majú grekokatolíci, možu sa ženiť, mať deti a potom niesú odkázaní na takéto sposoby ako si písala ty
vies myslim, ze aj keby to bolo len jedno dieta, ktore zneuzije knaz, aj tak je to vela.... to ze sa grekokatolici moze zenit je pekne, lenze ja som pisala o pedofiloch
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať