V prvom rade treba zaregistrovať prevádzku v živnostenskom registri ku konkrétnemu predmetu podnikania. Práve k tomu budete potrebovať nájomnú zmluvu, ktorú spomínate. Na to, že chcete rodinný dom užívať ako prevádzku obchodu je potrebný tiež súhlas stavebného úradu. Keď budete mať súhlas úradu a registráciu prevádzky na živnostenskom úrade, potom nasledujú ďalšie kroky, ktoré ste spomínali. Čo sa týka hygieny- budete kontaktovať regionálny úrad verejného zdravotníctva, tam Vám objasnia všetky podmienky, sú individuálne v závislosti od predmetu podnikania, od toho ,čo budete predávať a pod (stiahnete si žiadosť na internete, pripojíte kolok, urobí sa ohliadka...). Otváracie hodiny postačuje len ohlásiť na miestnom úrade. Takisto zákon predpisuje aj spôsob, akým musí byť prevádzkareň označená, kontrolu splnenia tejto podmienky vykonáva Slovenská obchodná inšpekcia. Na daňovom úrade budete okrem iného musieť zaevidovať registračnú pokladnicu. Tiež zo zákona vyplývajú povinnosti v súvislosti s požiarnou ochranou, prípadne koncesionárskymi poplatkami. Čo sa týka zamestnancov- tam vzniká rad ďaľších povinností, prikladám príklad z internetu (náhodný link), nakoľko to je na dlhšie vyjadrenie...
http://www.podnikajte.sk/pravo-a-leg...navatela.xhtml