cathyc Monika máš tu naozaj skvelé receptíky. Ja sa chcem spýtať či si tá čalamáda zachová peknú farbu aj po čase, alebo zhnedne?
Patrícia u nás to nevydrží dlho takže dovtedy farbu držalo ale mám aj lepší recept na čalamádu len nemám fotky. Ale tu treba strel. prípravok, ktorý sa volá BARKER veľmi ťažko sa zháňa tá určite farbu do roka nestratí a ostane také fajné do poslednej chvíľe.
ČALAMÁDA BORKÉN :
8 kg bielej kapusty
2 kg papriky červenej alebo kápia
1 kg cibuľa
1 liter octu
60-80 dkg kryštálový cukor
2 lyžice soli
1 Deko
2 kávové lyžičky " Barkera "
Ak chceme štiplavé - feferóny 4-5
---------------------------------
Dobré premiešať a nechať stáť 24 hodín potom dáš do fliaš a NESTERILIZOVAŤ !
--------------------------------
BORKÉN : - dvojsiričitan draselný - používa sa na sírenie muštu, vína a pri nakladaní zelenín.
Možnosť kúpiť : v drogériách, záhradnícke predajne ja som to videla aj v Hornbachu. Tento farbu ani chuť určite nestratí odskúšané. / je to taká žltá krabica je tam súd a strapec hrozna /
Naposledy upravil Monika C. : 11.04.10 at 19:05