Lenka1979 aha, OK, vďaka, budem to skúšať. Ešte ako dlho to varíš? Stačí ako píše alla66 - 18 minút? Ale ona to nevarí.
Ahoj, dievčatá, k tej syrovej roláde...
..svojho času som sa tiež namordovala, než som vyguľkala súci plát z vareného syra...potom ma napadlo, že som niekde videla úplne tenulinký plát, naplnený plnkou, skúsila som to trochu inak, a funguje to.
Syra sa spotrebuje menej, ide to rýchlo, odpadne drina pri vaľkaní a máme istotu, že je plát je rovnomerný..
Podstatná je kvalita syra, najviac sa mi osvedčil Eidam s vyšším obsahom tuku, t.j. okolo 45% ( inak už som ju robila aj s údeného a tiež fajn):
Najprv je potrebné pripraviť si plnu (aká komu vyhovuje, šunková, syrová, cesnaková atď).
Použijeme Eidam nakrájaný na plátky. Zhruba 14-16 plátkov = počet záleží od toho, aký má syr tvar (niekedy sú plátky väčšie, niekedy menšie).
Plech na pečenie obrátime na druhú stranu, prikryjeme alobalom a naň naukladáme plátky syra tak, aby sa vzájomne prekrývali = postačí cca 0,5 - 1cm. Vložíme do rúry, rozohriatej asi na 150°C, chvíľu počkáme, aby syr trochu roztavil a spojil..Dľžka času závisí od hrúbky syra, odporúčam radšej trochu hrubšie, než sa bežne v obchode krájajú, t.j. nie úplné "priesvitky"
Potom už len stačí vybrať z rúry, spolu s alobalom šupnúť na dosku, naplniť plnkou...albobal zároveň poslúži na zatočenie do rolády...Zabalenú roládu potom treba už len nechaž stuhnúť...