Deganova Našla som recept na karfiolovú babu a hneď som ho vyskúšala, doporučujem je výborný. Pre prípadných záujemcov prikladám aj recept - karfiol povariť v posolenej vode, v miske vymiešať 3 vajíčka, osoliť, okoreniť, pridať na pásiky nakrájanú kápiu (kto chce aj čili papričku), na kocky tofu syr, vmiešať uvarený na drobno nakrájaný karfiol a celú zmes vyliať na maslom pomastený a strúhankou vysypaný plech (hrúbka zmesi nemá byť vyššia ako 2cm), posypať strúhankou, strúhaným syrom a pridať pár plátkov masla. Upiecť v rúre na 180 C cca 20 minút. Robila som k tomu zemiakovú kašu a kapustovo-mrkvový šalát.
nieco podobne robievam aj ja:
uvareny karfiol rozpichat nozom alebo lyzicou na väcsie kusky,k tomu vmiesat 2-3 vajcia,struhany syr a posolit,trosku okorenit,mozeme pridat i sladku mletu papriku.
vsetko dat do vymastenej zapekacej misky a upiect.ako prilohu zemiaky a zeleninovy salat.
ked nemam karfiol,robim to i zo zelenej zavarenej fazulky,z brokolice alebo kelu.vsetky varianty su vyborne a navyse rychle.