Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Ja už fakt neviem čo variť!
Mám dojem, že varíme doma dookola tie isté jedlá. Nejako nás opustila fantázia.
Tak ma napadlo, že by bolo dobre, keby do tejto rubriky (kto chce) napísal, čo dnes varí, aby som dostala nejakú inšpiráciu - čo môžem asi tak dnes navariť. Samozrejme normálne domácke slovenské jedlá.
Nie recepty, ale názov jedla.
Čo dnes na obed?
dnes: vyprážaný karfiól
P.S.
A čo zajtra na obed? a Každý deň na obed?
Naposledy upravil mysimis : 19.11.10 at 19:38Dôvod: doplnenie P.S.
Doplnim ... akurat ju peciem zo stareho marhuloveho kompotu a jogurtu, zda sa mi, ze tento korpus je najlepsi. Navrch jahody, ceresne a slnecnicove semienka. Zaliat malo sladkou cokoladovou polevou. :-)
Ja si spravím tuniaka. Iba tak na grile ak sa teda s tým vykĺbeným kolenom dostanem do kuchyne. A pokiaľ vydržím stáť na jednej nohe dlhšie ešte drožďovú polievku. Mňam. Aha neraňajkovala som preto tie chúťky.
Z umytých cukiet odkrojíme konce a škrabkou na zemiaky nastrúhame po dĺžke tenké plátky. Na doske rozložíme vždy niekoľko plátkov cukety, nato položíme plátky syru - napr. ementál, na syr plátok šunky s tučnejším okrajom a zrolujeme do rolky.../až do minutia surovín/, naskladáme do maslom vymazanej zapekacej misy, poprášime ml.sladkou paprikou a mletým chilli, posolíme, posypeme nastrúhaným syrom a zapečieme dozlatova.
Asi 180-200 st. približne 20-30min.
Po včerajších pocukrovaných parených buchtičkách so slivkovým lekvárom dnes jednoduché zeleninové rizoto – aby sme nezvykli po Valentínovi len na samé sladké dni .
Zeleninová polievka s krúpami, pangasius zapekaný s baklažánom, paradajkami, cuketou, mrkvou, cibuľou, zemiakmi a syrom, obloha z čerstvej zeleniny. Mafiny.