...z celej problematiky "stravovania" je mi už tak zle, že osobne sa u zamestnávateľa ani nestravujem a keby tie "multi-variantné" riešenia kalkulácie ceny jedla mal pochopiť každý zamestnanec tiež by ho zrejme prešla chuť. Mám pred sebou Usmernenie MFSR k z.č. 595/2003 č.48, bod 9, ktorý sa k problematike príspevku zamestnávateľa na stravovanie a jeho zahrňovanie do daňovo uznaných nákladov zamestnávateľa odvoláva na § 152, ods.3 ZP, podľa ktor. je daň.uznaným nákladom minim.55% ceny jedla ale max.55% hodnoty stravného poskytovaného pri prac.ceste v trvaní 5-12 hod ustanovené opatrením MP, SV a R SR podľa § 5 ods.2 z.č.283/20025 o cest.náhradách (ktoré je v súčasnosti 80,-Sk, t.j. 55% z hod.stravného = 44,-), a to je podľa uvedeného max. suma, ktorú si môže zamestnávateľ uplatniť v daňových nákladoch podľa § 19 ods.2 pís.c) bod 4 ZDP č.595/2003. Vie niekto o "novšej" úprave, ktorá ruší uvedený "strop - 55 % hodnoty stravného, a dovoľuje uznať len 55 % ceny jedla, ktoré musí zamestnávateľ prispieť podľa § 152, ods.3 Zákonníka práce?"