Dobrý deň
Dovoľte aby som sa podelil o svoju skúsenosť s pestovaním zeleniny na balkóne a pevne verím, že môže poslúžiť ako dobrá rada.
Dlhé roky som sa snažil vypestovať zeleninu na balkóne, ale mával som problémy vôbec udržať rastliny pri živote, často sa stavalo, že úroda bola malá až skoro žiadna. Dôvodom bola samozrejme moja neskúsenosť a neschopnosť sa postarať o pravidelné polievanie, hnojenie. Začínal som s rajčinami, ktoré síce vyrástli, ale plody ako aj samotná rastlina boli chabé. Viac krát sa mi stalo, že som jednoducho zabudol poliať a rajčiaky vyschli, keďže v letných mesiacoch na mojom balkóne býva naozaj teplo.
Pred troma rokmi som vycestoval do Anglicka, kde som u známeho spoznal samo-zavlažovací systém Autopot bol som ním tak fascinovaný, že som si ho tam kúpil a priviezol na Slovensko. Nielenže riešil môj problém s nepravidelným polievaním, ale zásadne zmenil môj balkón na záhradu plnú čerstvej zeleniny a ovocia. Výhodou tohto patentu je totiž optimálne a pravidelné striedanie cyklu suchého a mokrého substrátu s pomocou ventilu a gravitácie. Čiže žiadna elektrika ani čerpadlá a podobne, všetko jednoducho a efektívne. Od vtedy pestujem rajčiny, papriky, bylinky, jahody, maliny a keby som mal väčší balkón tak si otvorím zelovoc

..
Jediným problémom bolo špeciálne hnojivo, ktoré som si musel objednávať priamo s Londýna. Špeciálne v tom, že je absolútne univerzálne a použiteľné vo všetkých fázach rastu akejkoľvek plodiny a ďalej, že sa nezráža, nekryštalizuje a neupcháva hadičky.