Ak je to voľná živnosť, nepotrebuješ zodpovedného zástupcu. Ty sám ak nemáš vzdelanie v odbore / vyučený kuchár-čašník, alebo stredná hotel.škola, príp.iná škola s potrav.zameraním / musíš si urobiť hygienické minimum. Zamestnancov možeš mať, koľko uznáš za vhodné, či na prac.zmluvu, či na dohodu. Aj oni ale musia mať hyg.minimum, ak nie sú vyučení v odbore, aj zdravotný preukaz. Čo je potrebné dodať hygienikom do prev.poriadku neviem naisto, ale určite pri vydaní súhlasného rozhodnutia ku prevádzkarni, budú hygienici kontrolovať, koľko budeš mať zamestnancov a či spĺňajú odbornú sposobilosť, teda či sú vzdelní v odbore alebo majú hygienické minimum.
K vydaniu súhlasného rozhodnutia na hygiene - RÚVZ k prevádzkarni doložíš kópiu ŽL, nájomnú zmluvu k priestorom, ak si vlastník, tak list vlastníctva a kolok / 16,50 eur /.