Moja dcéra ma vždy prekvapuje svojími otázkami a nápadmi a jeden takýto mi včera povedala. Mamka pozri koľko máme doma hračiek a tie detičky čo ukazujú v televízore, čo im všetko vzala voda tak tie nemajú žiadne hračky, tak čo keby som im nejaké dala.
Mám dve dievčatá a tých hračiek a bábik je dosť.
No a tu bol začiatok a zárodok našeho plánu. Do večera sme triedili hračky, ktorých je neúrekom a dávali na jednu kopu. Zrazu som zistila, že moje odkladacie poličky sú na prasknutie vecami, ktoré sa doma u nás len skladujú a skladujú a keďže je ich veľa ani nemáme čas ich využiť a niekde tieto veci by určite privítali. Ide o domáce spotrebiče, oblečenie ....
Viem, že sa to možno niekomu teraz toto moje gesto nemusí páčiť, ale viem, že poraďaci radi pomáhajú veď o tom je aj porada a preto vás týmto chcem osloviť, či náhodou nepoznáte nejakú rodinu z tých zaplavených obcí, ktorým by sa hračky či nejaké tie veci, alebo oblečenie zišli.
Viem,že je už vyhlásených množstvo zbierok a viem, že kým sa to pretriedi a hlavne zadelí do rodín tak to to trvá. Tak by to mali hneď. Obvolala som známe a aj oni ponúkli pomoc.
Jednoducho svoj život v poslednej dobe musím stále prehodňoťovať a zisťujem, že niekedy stačí len chvíľka aby ste o všetko prišli, nielen o strechu nad hlavou, nejaký ten majetok, no aj o milované osoby a možno takto niekomu urobíme v ťažkých chvíľach radosť a vyčaríme úsmev na tvári, ktorý pomáha ako tak zabudnúť na bolesť.
Takže ak niekoho konkrétneho poznáte, tak budem len rada a možno sa nás, ktorí budu chcieť pomôcť bude viac.
Ďakujem.